2020 har vært et vanskelig år, men på noen måter har det vært et veldig inspirerende år. En lærerik en også! Nå er det nesten over, og vi er på randen av det nye året 2021. Vi vil absolutt trenge like mye indre styrke de nye 12 månedene. Enkle ideer med en eksklusiv og sjarmerende karakter kommer til syne. Mange av oss vil også følge dette prinsippet når vi skal velge rettene og produktene til nyttårsmenyen 2020. I det følgende finner du et utvalg produkter som kan tjene som grunnlag for en veldig sunn, muligens vegansk eller vegetarisk meny. Dette gir deg mye energi til nyttårsaften og bevarer samtidig følelsen av letthet i magen. Eksotiske produkter og frukt sikrer friskhet og gir nyttårsaften en festlig, om enn enkel, karakter.

Nyttårsmenyen bør spre godt humør bare ved å se på den

Gode ​​retter ideer - nyttårsmeny

Hvorfor velge en sunn og eksotisk nyttårsmeny?

Vi bruker hovedsakelig middelhavs- og søramerikanske tradisjoner som grunnlag for følgende menyideer. Menyene i slike land er preget av kontrasterende, oppkvikkende smakskombinasjoner og lette retter. Det er derfor deres kulturelle og dermed også kulinariske tradisjoner er et symbol på livsglede og festlighet.

Dermed er de også perfekte til nyttårsaften og andre lignende festlige anledninger. De er enkle å forberede. Grunnen til dette er at basisproduktene som brukes til dette er kjente og vanlige overalt. Du kan like gjerne individualisere disse nyttårsmeny -ideene med et stort utvalg inspirasjoner og tilpasse dem til forskjellige smaker.

Mestre en deilig ris- eller linsesalat til nyttårsmenyen

Ris og linser i kombinasjon nyttårsaften

Salater med pasta eller linser

Salater med linser eller pasta er veldig typiske for de sørlige tradisjonene. Spesielt de første er en obligatorisk del av nyttårsaften. Med de riktige kombinasjonene av grønnsaker eller frukt, kan du sikre ønsket friskhet og letthet. Det finnes forskjellige typer linser hvor du kan velge en for dine sunne salater. De røde eller svarte er blant annet perfekte til nyttårsaften. Pastaen kan være laget av hele hvetemel eller andre sunne produkter.

Frukt- og grønnsaksideer gir et snev av sommer til nyttårsaften

Grønnsaker og frukt - gode smakfulle ideer nyttårsmeny

Rød linsesalat til nyttårsaften

Nødvendige produkter:

 • Røde linser,
 • Løk,
 • salt og pepper,
 • chili,
 • Bacon (vegetarisk kjøtterstatning).

Kanskje baconet på en eller annen måte ikke akkurat samsvarer med dine forventninger til en sunn nyttårsaftensalat? Men i svært små mengder og i kombinasjon med sunne produkter ville det sikre en god smak. Den røde og alle andre typer linser må dynkes i minst en time før tilberedning.

Fiskretter er lette, sunne og passer til nyttårsaften

Nyttårsmeny - en super deilig fiskerett

For å forberede salaten, bør du først steke de finhakkede løkene. Så snart de har blitt gyllen gule, tilsett bacon eller vegetarisk erstatning for det. Tilsett deretter de røde linsene og bland dem godt med resten av ingrediensene. Slik ville de røde linsene absorbere aromaen og smaken av den. Du bør deretter helle vann over det slik at produktene dekkes. Nå skal det hele småkoke på svak varme til linsene er myke. Noen minutter før du slår av kokeplaten, må du legge til alle krydderne.

Sjømaten passer godt til en sunn og eksotisk nyttårsmeny

Nyttårsmeny - fisk - veldig gode ideer

Ris og pasta

Ris er også veldig typisk for sørlige og spesielt søramerikanske kulinariske tradisjoner. Du kan bruke den til å tilberede deilige og sunne sideretter og salater. Som et enda lettere alternativ tilbyr vi deg fullkornsrisnudler! Denne sunne varianten er spesielt lett å tilberede og god for fordøyelsen.

Hva synes du om en deilig pastasalat?

Flott, deilig pasta til nyttårsaften

Risnudelsalat til nyttårsmenyen

Nødvendige produkter:

 • Fullkornsrisnudler i spiraler eller annen interessant form,
 • Rødløk,
 • Soltørkede tomater,
 • Friske tomater,
 • Kapers,
 • Sedertre nøtter,
 • persille.

Alt brukes friskt bortsett fra sedertre nøtter, som stekes med litt olje og salt. Du bør hogge de resterende ingrediensene så små som mulig og blande dem sammen. La dette stå en stund for å la aromaene og smakene smelte inn. Kok fullkornsrisnudlene og la dem avkjøles kort. Tilsett alle de resterende ingrediensene.

Kjøttretter med original marinade er ideelle til nyttårsaften

Fint kjøtt - flott nyttårsmeny

Rissalat

Ta produkter som er lettere å tilberede og som du bruker litt mindre i hverdagen. Fullkornsbasmatiris ville være et utmerket alternativ til tradisjonell ris. Du trenger disse produktene for følgende oppskrift:

 • Fullkornsbasmatiris,
 • Pølse eller et vegansk alternativ for den,
 • Krem (oppskrift på hjemmelaget krem ​​finner du her),
 • En appelsin eller annen sitrusfrukt med en søtlig smak.

Ideelt sett bør du tilberede denne retten med hjemmelaget krem. Så du kan kontrollere prosentandelen fett. Kok risen og tøm den veldig godt. Du bør kutte de resterende ingrediensene i små biter. Hvis du ønsker det, kan du steke pølsen eller vegansk erstatning for den. Du kan kutte eller hakke sitrusfrukter. De bør tørkes veldig godt, slik at bare fruktkjøttet blir igjen i salaten. Ellers kan det være for vannaktig og smakløst. Tilsett fløten helt til slutt. Fett- og sitrussmaken vil balansere hverandre, og denne solide parabolen vil ende opp med å bli veldig lett.

Hvis du lager mange deilige salater, trenger du ikke så mange tilbehør til kjøttet

Nyttårsmeny - tallerken med en deilig rett

Gås eller svinekjøtt med deilige marinader

Med så mange gode salater som forretter, bør du velge en enkel hovedrett. Til festlige anledninger som disse tar folk gjerne stekt gås eller svinekjøtt ut av ovnen. Bruk deilige stekte poteter til. Det er bedre å unngå de kompliserte sidene, for de mettende salatene vil fylle deg ganske raskt uansett! Vær heller mer oppmerksom på de deilige marinadene du kan bruke. Her er noen ideer til Gjess- og grise kjøtt!

Kombinasjonen av ananas og kjøtt passer også godt til konseptet med den festlige nyttårsmenyen

Nyttårsmeny fantastisk velsmakende tallerken

Deilig musserende vin og frukt

I mange menneskers øyne har champagne og prosecco blitt symboler på nyttårsaften og andre festlige anledninger. Men i tillegg til dette er det også andre veldig gode musserende viner. Spesielt italienske leverandører tilbyr originale, inkludert fruktige, kombinasjoner. De sikrer en veldig god start på det nye året. Leter du etter noe originalt i år! Den gode flasken musserende vin sammen med forskjellige frukter, spesielt druer, bør definitivt ikke mangle. Det kan også være en del av den vakre nyttårsdekorasjonen.

Nyttårsmeny - Idéer til kjøttdeig

Desserter

Festlige og samtidig sunne desserter er blant annet veldig enkle å tilberede og servere i et glass. Vi har allerede publisert en interessant artikkel som du kan trekke gode ideer fra.

En meny for joie de vivre

En slik eksotisk nyttårsmeny er skånsom mot fordøyelsen og ganske stilig på samme tid. Frukt- og grønnsaksfat eller pynt med disse er en slags kompensasjon for de solide produktene som brukes. De representerer symbolsk de forskjellige årstidene. De eksotiske notatene vil sette deg i høytidsstemning og la det nye året begynne med glede og håp.

Sjokoladen utstråler alltid en festlig stemning 

Nyttårsaften meny sjokolade desserter ideer

Vi ønsker deg et godt nytt år!

Flott dessert i glasset nyttårsaften -menyen