Moderne ideer for hagedesign

Når du møblerte leiligheten din, ble du inspirert av minimalisme, og nå vil du gi hagen din dette moderne og lyse utseendet? Men hvordan ser egentlig et moderne hagedesign ut? Hemmeligheten er ikke bare med moderne arkitektur og hagemøbler, men med klare former. Bytt buskene og kaotisk planting med strenge former, og du vil nyte en moderne hage! Du finner inspirerende ideer og nyttige tips hos oss!

Moderne hagedesign – less is more

moderne-design-tre-og-hage-dam

Grunnkonseptet i den moderne hagen er maksimal minimalisme. Regelen er “less is more”. Glem kaotisk planting! Selvfølgelig finnes gress bare i ryddige senger og i ingen tilfelle med fargerike blomster. Hagen dekorasjon er med raffinerte detaljer eller det er ingen i det hele tatt. Når det gjelder materialer i moderne hagedesign, er de veldig redusert. For å få en oversikt over de viktigste elementene, rull ned. “Focus.de” presenterer mening fra eksperter i moderne hagedesign.

Vannet som et element i moderne hagedesign

Moderne hage design svømmebasseng oase

Vannet betyr klarhet og delikatesse. Det er nettopp disse komponentene som skaper det generelle utseendet til den moderne hagen. Du møter ikke vann i sin romantiske forstand, men med enkle former som en hagedam, men uten vannliljer eller et stort svømmebasseng. Det blir blikkfanget i hagen din og gir litt luksus. Når det kombineres med trepaneler, snakker vi virkelig om moderne hagedesign. Den minimalistiske stilen skaper en oase av ro, og derfor spiller orden i hagen en viktig rolle. Bestem grensene mellom vann og planter, innendørs og utendørs. De geometriske figurene eller hagestiene anbefales. Skap en følelse av proporsjon.

Materialene

Moderne hagedesign naturstein

Når vi snakker om moderne hagedesign, snakker vi om moderne materialer av høy kvalitet. De trenger også lite vedlikehold da den moderne hagen er for moderne og travle mennesker. Ulike kombinasjoner mellom betong og glass, eller naturstein og tre ser fantastisk ut. Men når vi sier tre, ikke tenk deg massivt tre. Store, enkle trepaneler passer godt til moderne hager. Fargeskjemaet er subtilt og redusert. Delikat hvit eller elegant grå er ideell. Grus finner også sin plass i den moderne hagen, da den kan danne klare former.

Lag et avslappende sittegruppe

Moderne sittegruppe med hagedesign

Modernitet betyr ikke bare en enkel design, men også komfort, en luksuriøs livsstil, bare en avslappende hageverden. For å gjøre hagen din til et paradis, lag et avslapningsområde. Dette kan også være et sitteområde eller hvorfor ikke med en solseng ved siden av svømmebassenget. Det viktigste er at hagemøblene er laget av høy kvalitet. Vårt beste valg er lenestoler i rotting. Massivt tremøbler matcher ikke moderne hagedesign i det hele tatt.

Plantingen 

Moderne hagedesign med tre

Mest foretrukket er gresset. De er perfekt kombinert med trepanelene eller med den grå betongen. Men hvis du foretrekker senger med blomster, ikke glem mottoet til den moderne hagen – “less is more”. Plantingen brukes bare som aksent og i senger på forskjellige nivåer. Vertikale hager er et ekte blikkfang i den moderne hagen. Du kan sette plantene i betongkar slik at de danner de strenge formene. Trebjelker ser også veldig moderne og vakre ut.

Du kan bare lage et hageparadis med riktig dekorasjon

Moderne rekreasjonsområde for landskapsarbeid

Hagedekorasjonene skaper en glad atmosfære i hagen og har noen ganger også en beroligende og hjemmekoselig effekt. Hvis du allerede har valgt den moderne stilen, bør du også velge moderne dekorasjon. En zen -hagedesign kan også være moderne hvis du legger opp minimalistiske skulpturer. Steinene kan også være dekorative elementer. Den moderne hagen blir koselig og varm med peis. Den må også inspireres av minimalisme, gjerne i hvitt eller svart med en enkel design.

Trenger du fortsatt litt inspirasjon? Få ideer fra vårt fascinerende bildegalleri!

Moderne ide for design av hageanlegg

Moderne avslapningsområde for hagedesign

Moderne avslapningsområde for hagedesign

Moderne hageplanlegger for hagedesign

Moderne hagedesign hagedam

Moderne romantisk hagedesign

Moderne hagedesign

Moderne hagedesign med trepaneler

Moderne ide for hagedesign

Moderne hagedesign i japansk stil

Moderne hagedesign grushage

Moderne grussti for hagedesign

Moderne hage design barnehjørne

Moderne japansk hagedesign

Moderne hagedesign

Moderne vertikal hagedesign

Moderne minimalistisk hagedesign

Moderne minimalistisk hagedesign

Moderne hagedesign inspirert av minimalisme

Moderne hagedesign med skorsteiner

Moderne hagedesign med steiner

Moderne hagedesign med svømmebasseng

Moderne hagedesign med grus og steiner

Moderne hagedesign med avslapningsområde

Moderne hagedesign steingulv

Moderne hagedesign steinhage

Moderne hagedesign med hagedam

Moderne hagedesign med vertikale hager

Moderne hagedesign med mye gress

Moderne ide for hagedesign

Moderne hagedesign forgård

Moderne hagedesign zen hage

Moderne hagedesign Steinweg

Moderne hagedesign med et eksotisk preg

Moderne hageanleggsdesign

Moderne eleganse i hagedesign

Moderne avslapningshjørne i hagedesign

Moderne avslapningshjørne i hagedesign

Moderne hagedesign tre og vann

Moderne hagedesign med klare linjer

Moderne ide for hagedesign

Moderne hagedesign naturstein

Moderne hagedesign mye vann

Moderne hagedesign med grus

Moderne bekk med hagedesign

Moderne vinterhage med hagedesign

Moderne vinterhage med hagedesign