Plante trær i din egen hage - tips for å velge riktig treslag

“Den som planter et tre vil vinne himmelen,” sa Confucius en gang. Planter og trær er jordklær. Hvis du også vil dekorere din egen hage og nyte skyggen under åpen himmel på de varme sommerdagene, bør du plante et tre. Imidlertid er ikke hvert tre egnet for et hustre, og hver treslag har forskjellige egenskaper når det gjelder å plante og ta vare på det. I denne artikkelen finner du ut hvilken tresort som er best for din egen hage. Fordyp deg i trærnes grønne verden og bli inspirert. Vi har satt sammen nyttige tips for deg, fra valg og planting til omsorg for et hustre.

Det er gode grunner til å plante et tre i din egen hage

Det er gode grunner til å plante et tre i din egen hage

Et tre er alltid til stede på hvert show for rekreasjon i det fri. Du ligger under et tre i din egen hage og nyter den hyggelige skyggen. Med sine vakre kroner er hustrærne ikke bare iøynefallende, men fyller også viktige funksjoner. Du gir ditt eget uteområde ikke bare verdifull skygge, men også sin egen karakter når du planter et tre. Hvis de er plassert riktig, kan trær sette aksenter, strukturere hagen din og forhindre nysgjerrige øyne. Regelen “jo større jo bedre” gjelder imidlertid ikke for hver hage. Det valgte treet skal matche hagen. Velg riktig type ved å bruke følgende anbefalinger.

  • Søyle trær – søyle treslag er den ideelle løsningen for små hager. De holder seg mindre, rundt fire meter, og vokser sakte. Eksempler på slike varianter er søyleik, rød søylebøk eller søylehornbjelke
  • Sfæriske trær – disse trærne holder seg mindre til maksimalt seks meter, har en sirkulær krone og vokser også sakte. De mest populære sfæriske trærne er sfærisk sel og sfærisk lønn.
  • Dekorative trær – Dekorative trær er ekte blikkfang i hagen og setter aksenter. Pilbladet pære er det mest kjente prydetreet og er også egnet for små hager. Denne tresorten har en overhengende krone og liker en solrik, godt drenert beliggenhet

Plante et tre - hvilket tre passer med hvilken hage?

Utvalget av treslag: hvilket tre passer din hage?

Utvalget av treslag: hvilket tre passer din hage?

Før det plantet hobbygartnerne bare noen få små epletrær og ventet til de vokste. De dagene ser ut til å være over. I dag leter folk etter det ekstraordinære og eksklusive. Hageeiere drømmer om å nyte frukt og skygger av unike blomstetyper så raskt som mulig og også ha lite hagearbeid. Det ville være best å plante et tre og feste en barnesving til det neste sommer. For at disse drømmene skal gå i oppfyllelse, er det første du bør gjøre å velge riktig tretype for dine behov og hagen din. Her er du bortskjemt for valg. Du kan få en oversikt over et stort utvalg av treslag, for eksempel på nettstedet til Venovi og med deres hjelp har vi samlet egenskapene til noen arter som er egnet for et hustre:

10 tips du bør vurdere før du planter det valgte treet

10 tips du bør vurdere før du planter det valgte treet

Hvis du allerede har valgt de riktige treslagene, er du halvveis til ditt eget tre i hagen. Det er fortsatt noen ting du bør vurdere før du planter treet. Sjekk ut de mest nyttige tipsene fra ekspertene her:

  1. Riktig sted – Generelt gjelder følgende regel: Du leter ikke etter et sted for det valgte treet, du leter etter et tre for det tilgjengelige stedet.
  2. Legg merke til avstanden til og fra husfasaden Naboeiendom
  3. Se opp for bladlus – Du vil definitivt ikke ha klissete flekker på hagemøblene dine
  4. Legg merke til preferansene til det valgte treet for bakken
  5. Ikke bare spør om høyden, men også bredden på kronen, ellers må du komme med restriktive handlinger.

Plant trær i din egen hage

Naturen ga oss den beste gaven – livet. Å plante et tre er den beste måten å si takk til henne. Men å plante seg selv er ikke nok. Vær oppmerksom, omsorg og omtanke for treet, slik at du kan nyte dets prakt og frukt i lang tid.

“Et velstelt og bevoktet tre bærer god omsorg for eieren

frukten til rett tid, som forventet av den. “