Flotte flerårige planter for hagen din

Den lavt voksende Stauder er fantastiske valg for hagedekorasjon. De kan stå på hver side av hagestiene eller brukes ved siden av andre steinlagte områder. Det er mange forskjellige typer flerårige planter, og de er ulikt krevende og utvikler seg godt under forskjellige klimatiske forhold. De flerårige plantene skiller seg fra hverandre avhengig av styrke og utholdenhet.

Følgende liste inkluderer Stauder med forskjellige karakterer. Du kan sortere dem i henhold til kriteriene du nettopp har valgt til du har funnet en løsning som er ideell for deg!

Stauder – Peony Violets (Viola sororia)

violasororia stauder flerårige planter

Disse hageblomstene vokser middels raskt, og de viser blomstene sine om våren. De har en lilla farge og forskjellige små flekker som gir et spesielt interessant utseende.

Kombiner med mosetyper som elsker skyggen. Dermed oppnår du en kombinasjon som vil sikre et fantastisk utseende hele året.

Korsikansk mynte (Mentharequienii)

Mentha requienii blomstrende stauder flerårige planter

Du kan skille denne hageplanten ved sine lyse lilla blomster. Det er et ideelt valg for skyggefulle hagestier, men kan tåle ettermiddagssolen i noen timer.

Leptinella Gruveri, også kalt miniatyrknapper i messing

leptinella stauder flerårige planter stauder hage

Dette er en plantetype som elsker fuktighet. Til og med skyggen. Men samtidig tåler den litt sollys om morgenen. Du må imidlertid være oppmerksom på at denne planten vokser veldig kraftig. Denne arten har et interessant utseende: den friske grønne fargen på bladene suppleres med de små gule blomstene.

Pinse -nelliken (Dianthusgratianopolitanus)

stauder hage stauder flerårige planter

Det er forskjellige underarter av Pinse -nelliken som kan brukes som flerårige planter. De tilbyr flott grønn farge i kombinasjon med delikate rosa blader. Denne hageblomsten trenger relativt lite vann.

Leppemunnen (Mazusreptans)

Snapdragon stauder staude planter hage ideer

Denne typen blomster har et spesielt stort antall blomster. Når de åpnes kan du knapt se de grønne pinnene og bladene under. Denne hageblomsten har en godt utviklet tørketoleranse. Leppemunnene kan vokse veldig godt i full sol.

Phlebodium “Blue Star”

phlebodium stauder hage flerårige planter

Denne raskt spredte flerårige planten er vårt neste forslag til deg i dag. Den kan dekorere hagen din med sine lyseblå blomster fra våren til sensommeren. Anlegget ser forøvrig også godt ut i interiøret. Det er veldig effektivt og kan også rense luften i rommet ditt.

Baby tårer sedum (Sedum album chloroticum)

flerårige planter flerårige hage flerårige hageideer

Navnet på disse stauder kommer fra bladene, som minner om babytår. De utgjør også skjønnheten i denne typen saftige. Om sommeren er den grønn og har vakre hvite blomster, og om høsten blir den rød.

Romersk kamille (Chamaemelumnobile)

blomstrende stauder flerårige planter stauder hage

Romersk kamille er en annen flott urteaktig plante som vokser i varme, tørre hageområder. Det er veldig lett å ta vare på, men husk følgende tips: Etter blomstringstiden bør du plassere pinnene lavt på bakken.

Timian eller Quendel (Thymus)

timian flerårige planter flerårig hage

Velg disse flerårige plantene når du vil lage en solid jord. Den blir dekket av små rosa blomster hver sommer – en flott tilleggsbonus!

Bobbed (Soleiroliasoleiroli)

soleirolia flerårig hage flerårige planter

Her er vårt siste forslag til flerårige planter for denne sommeren. Bob frisyre skaper et minimalistisk utseende, utvikler seg godt under alle mulige klimatiske forhold og er ganske lett å ta vare på.

Som du kan se, har du et bredt utvalg av vakre flerårige planter for hagen og hagen din! Velg noe som 100% passer dine behov. Kompromisser er virkelig ikke nødvendige under slike omstendigheter!

 Stauder garanterer deg et interessant og vakkert hagedesign

hagedesign ideer stuaden hage flerårige planter

En fuktighetselskende planteart

Leptinella squalida stauder flerårige planter

Leppemunnene kan vokse veldig godt i full sol

Snapdragon blomstrende stauder flerårige planter

Denne planten er et ideelt valg for skyggefulle hagestier

mentha requienii hageideer flerårige planter

Denne fronten -designen vil garantert stjele utseendet til naboene dine

flerårig hage hageplanter blomstrende stauder

En effektiv plante som også kan rense luften i rommet ditt

Phlebodium stauder flerårige planter stauder hage

En flerårig plante som ligner sukkulenter

Sedum album stauder flerårige planter stauder hage

Et grønt teppe til hagen

 soleirolia flerårige planter flerårige hagearbeidstips

Det er forskjellige underarter av pinse nellik

blomstrende stauder staude planter hage ideer

En fin idé for blomstrende stauder

flerårig hage flerårige flerårige planter