Leter du etter en ny måte å forskjønne hagen din og gjøre den mer praktisk? Høybedene er en god løsning. De kan lages av flere materialer. Alle har forskjellige fordeler fra et praktisk og estetisk synspunkt. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du bygger et hevet steinbed og gir noen praktiske tips.

Med høybed laget av stein, skaper du et sofistikert utseende og mer stil i hagen

Høyd seng har et rustikt utseende

Å bygge en høy seng av stein selv – hvilke alternativer er det for dette!

De steinhøye sengene kan være svært lave eller over en meter høye. Materialets robuste karakter tillater svært forskjellige former. Hevede senger laget av stein kan ha forskjellige ovale eller andre geometriske former. De kan også dyrkes i etapper.

Multifunksjonelle høybed er også vanlige. De kombineres ofte med sitteplasser, for eksempel.

I denne bakgården tilsvarer høybeddesignen stilen til resten av konstruksjonene

høybed og peis som tilsvarer bakgården

Velg de riktige steinene

Hvis du vil bygge hevede steinbed selv, er det noen få varianter tilgjengelig. Natur og sandstein er de mest utvalgte. De er et stabilt og samtidig nøytralt valg når det gjelder stil. Seng med murstein er også vanlig. Takket være den iøynefallende fargen kan du enkelt sette aksenter i hagen.

Å bygge en høy seng av sandstein eller naturstein er litt lettere. Dette gir deg en grov, rustikk effekt. Med murstein kan du imidlertid lettere oppnå en eksklusiv effekt.

Med litt kreativitet kan du lage veldig interessante steinhøye senger

interessant mursteinskonstruksjon

Å bygge høybed av stein selv: trinn for trinn

Mål alt riktig

Riktig base er avgjørende for steinhøye senger. Dette er den eneste måten å oppnå ønsket stabilitet over en lengre periode. Plasseringen er like viktig. Merk disse og størrelsen på høybedet. Du kan bruke trepinner, maling eller andre midler til dette. Sett den første på hjørnene av konstruksjonen. Du kan deretter bruke en spray for å markere gulvarealet som vil ramme konstruksjonen.

Selv med lave høyder er basen veldig viktig

lav steinhøy seng

Betongfundamentet

Hvis du bestemmer deg for en høyere hevet seng, trenger du definitivt et betongfundament. Denne skal være rundt 30 cm dyp. I bredden skal ca 5 cm stikke ut fra veggen på hver side.

Jorda under steinmuren måtte graves ut til man når en frostfri dybde. Dette er forskjellig fra region til region. Som regel bør du nå mellom 70 og 80 cm. Komprimering av undergrunnen er også nødvendig. For å gjøre dette trenger du spesielt materiale.

For det meste brukes grus eller lava. Disse sikrer fundamentets frostfrie karakter. Du kan selvsagt bruke annet materiale som et alternativ. Det er viktig at den fyller sin funksjon godt. Dette betyr at det ikke kan komme vann. Ellers kan dette fryse om vinteren og svekke stabiliteten til basen.

Denne underlaget kalles også et dreneringslag. Som regel må den også kondenseres og dette gjøres av a Plate komprimator. Vi oppfordrer deg sterkt til å skaffe deg en for denne prosessen.

Så snart du er ferdig med dette fundamentet, går du videre til å helle ut betonglaget. Du må fordele dette jevnt.

Seng i naturstein

hevet seng naturstein

Legge steinene

Når du er ferdig med det, kan du begynne å spre steinrekkene på toppen av det. Den nederste er den viktigste. Den må være rett, fordi stabiliteten og justeringen av hele strukturen på den er avhengig av den.

Etter at du har lagt det første lag med stein, bør du vente et øyeblikk på at mørtelen herder. Deretter kan du legge de resterende steinradene oppå den.

For styrken mellom de forskjellige lagene kan ikke vanlig mørtel hjelpe deg. For å gjøre dette er det best å bruke et vanlig byggemateriallim eller midler med lignende egenskaper.

En gips kan være svært nyttig for effektivt arbeid, spesielt for den synlige kanten av veggen. Dette lar deg bryte de enkelte steinene mer effektivt. Vi vil anbefale bruk av denne teknikken for mer omfattende prosjekter. Et annet godt alternativ for dette ville være charterreiser.

Den øverste raden skal forsegles mot fuktighet med gjennomsiktig silikon.

Bra DIY -prosjekt for bakgården

hevet seng stein

sammendrag

Hvis du bygger en hevet steinbed selv, må du være presis og forsiktig. Prosessen er ikke komplisert, men unøyaktigheter kan ha en veldig negativ innvirkning etterpå.

Du har et bredt spekter av alternativer når det gjelder stil og design. Sengene i stein er værbestandige, robuste og tidløse i utseende. Så du vil kunne dra fordel av dette prosjektet på lang sikt.

Finn ut mer om emnet og spesielt om å legge kantstein på følgende kanal:

Denne høybed forbedrer også fasadenes utseende

hevet seng i to plan

Denne høybedet utnytter effektivt den tilgjengelige plassen

kreativ-hevet-seng-stein

Denne hevede steinbunnen skaper et middelhavsutseende

Middelhavet landlig

En benk ble plassert foran det hevede steinbedet

steinhøyd-seng-med-en-trebenk plassert foran den

Benkene ble installert her på steinhøye sengene

kombinere stein og tre i høybed

På denne gårdsplassen rammer høybedene også verandaen

høyde på terrassen

Dette eksotiske hjørnet ville være en flott aksent i enhver hage

samtidig lagring og sete