“Er jordbær sunne?” Er et veldig viktig spørsmål om våren. Denne typen frukt er for tiden tilgjengelig fersk overalt og er derfor en stor fristelse.Mange deilige og sunne oppskrifter – salater, desserter, juice kan tilberedes med den. Jordbær er kalorifattig og fiberrik – i tillegg til andre fordelaktige næringsstoffer. Så det korte svaret er “Ja, jordbær er definitivt sunt!”. Men la oss nå forklare i detalj hvordan du kan bruke den til å påvirke din egen helse positivt.

Naturens deilige gaver er vanligvis også veldig sunne

tre deilige jordbær

Hvorfor er jordbær sunne for immunsystemet vårt??

Som alltid gjør naturen alt riktig: Vi trenger mye vitamin C, spesielt i jordbærsesongen. Vi trenger det etter vinteren for å styrke immunsystemet vårt. En kopp jordbær vil gi deg en tilstrekkelig daglig dose av vitamin C..

Jordbær er en flott måte å dekorere hjemmet ditt på.

Så disse fruktene er også innen rekkevidde!

Jordbær liten bøtte

Jordbær for et sunt hjerte

Hvis du spiser for mye fett og kjøtt, kan du gjøre det opp med jordbær, for å si det sånn. Den inneholder sunne syrer og flavonoider, som senker dårlige kolesterolnivåer. Jordbær er også en rikelig kilde til kalium. Vi trenger denne ingrediensen for å regulere blodtrykket. I denne forstand fremmer jordbær også vårt hjertes arbeid.

En idé for en landlig borddekorasjon med jordbær, som truer med å forsvinne …

Jordbærkurv med jordbær

Jordbær for bedre fordøyelse

Hvis du vil komme i god form uten slanking, er jordbær sunt for deg. Spesielt eldre bør definitivt inkludere jordbær i menyen. Dette kan ha en positiv effekt på ubehagelige symptomer på dårlig fordøyelse som forstoppelse.

Jordbær er bra for immunsystemet fordi de inneholder mye vitamin C.

Jordbær på et flott skrivebord

Jordbær for allergi

For mennesker som lider av allergi, er jordbær også sunt. På den måten motvirker de indre betennelser i kroppen. Akkurat nå, like før sommerstarten, kan du svekke de typiske symptomene på sesongmessige allergier ved å spise mer jordbær.

Kombiner med andre sunne frukter

Jordbærkrem med jordbær

Jordbær for diabetes

Hvis du har diabetes type 2, kan jordbær forbedre tilstanden din betydelig. Fiber, som reduserer assimilering av glukose i blodet, spiller en avgjørende rolle i dette. Personer i risikogrupper for diabetes bør også spise mer av disse fruktene.

Om vinteren kan du lage deilige jordbærsyltetøy til deg

Jordbær i en hvit kurv

Gå ned i vekt med jordbær

Jordbærene skylder den røde fargen til de spesielle ingrediensene anthocyaniner, som fremmer forbrenning av dårlig fett i kroppen vår. De forhindrer også dannelse av flere slike. Jordbær vil fylle deg opp uten å bruke mye kalorier.

Vil du bli gravid??

Jordbær er sunt for deg, selv om du prøver å bli gravid. Denne inneholder folsyre, som er så viktig for denne saken. Så kvinner som ønsker å få barn bør definitivt spise så mye av det som mulig!

Anti-aging effekt

Det er mye biotin i jordbær. Dette er et av de sterkeste naturlige våpnene mot aldringsprosessen. Visste du at det finnes en rekke kosmetiske produkter laget med denne typen frukt?

Hva synes du om en sunn og velsmakende jordbærsalat?

Jordbær kirsebær og annen frukt

Hvordan best å spise jordbærene?

Hvis du virkelig vil spise sunt med jordbær, bør du kombinere dem med andre gode matvarer! Bland en juice fra disse og andre frukter. Tilbered en deilig salat med andre supermatvarer som spinat eller ruccola! På slutten av jordbærsesongen kan du bevare noen av dem i form av syltetøy. Kombiner den med andre frukter, og det er best å bruke en sunn sukkererstatning. Selvfølgelig er deilige desserter også mulig. Disse inneholder flere kalorier, men kan bakes med sunne mel eller veganer … Prøv forskjellige unike oppskrifter. Dette vil ikke bare gjøre jordbærsesongen sunn, men også helt deilig!

Det er mange deilige og sunne oppskrifter på jordbærsyltetøy der ute

Jordbærkiwi og andre søtsaker

Salater med jordbær? Hvorfor ikke??

Jordbær flott salat - deilige ideer

Deilig fruktjuice kan tilberedes veldig godt med jordbær

Ideer med juice jordbær

En god kake er mye sunnere med jordbær

deilige kake jordbær

Spis sunt med deilige jordbær og annen sesongens frukt

Deilig mat søte jordbær