En hage kommer bare virkelig til sin rett gjennom kombinasjonen av praktfulle blomsterfarger. Og som hver farge har sine tilhengere, er blå hageblomster også spesielt populære blant gartnere. Disse virker veldig fine når de er plassert i grupper. Vi har satt 7 av de vakreste blå blomstene under mikroskopet nedenfor. Ta en titt på disse og trekk inspirasjon til å designe din egen hage.

Blå hageblomster gjør hagen til et ekte paradis om våren og sommeren

blå hageblomster kornblomster gruppert for å forme hageseng

Blå hageblomster – squill

Squill er fortsatt kjent som squill, scilla og sjøløk. Som du kan se fra navnet, har den karakteristiske blå stjerneblomster. Det er faktisk en giftig flerårig. Avhengig av arten blomstrer denne vakre blomsten fra februar til september. Baustern er en løkblomster og liker solrike til litt skyggefulle steder.

Planten tåler ikke for mye fuktighet. Hvis løvet har blitt gult, bør det fjernes slik at de blå bladene utvikler seg skikkelig.

Dette er hvor delikate blomstene på squill er!

blå hage blomster squill farget hage ideer

Columbine

Kolumbinen er en populær dekorativ hageplante. Den spesielle blomsterformen har også gitt den navnene på dåpens hette, sigøynerklokke, dueblomst og alvehanske. Det er en flerårig staude som blomstrer fra mai til juli. Columbine føles bra på et solrikt til delvis skyggefullt sted. Jorden må være rik på næringsstoffer og ganske fuktig. Blomsten kommer faktisk i mange forskjellige farger. Som regel er dette en urteaktig plante som, avhengig av sorten, når en høyde på 60 til 100 cm. I likhet med en stor del av plantene i smørblomstfamilien, er columbine lett giftig.

Den bivennlige columbine imponerer med sine vakre fargekombinasjoner

blå hageblomster vakker farge sommer

Kornblomst

Dette er en veldig lett å ta vare på hageblomst. Det kan være spesielt krevende, men samtidig har det også en vakker tilstedeværelse i hagen. Det er faktisk under naturvern. Kornblomsten utfolder sin fulle skjønnhet fra juni til september. Det er en årlig blomst som dør med den første frosten. Denne hageblomsten er spesielt populær blant insekter på grunn av stor tilførsel av nektar. Blomsten er ikke giftig, den brukes til og med som medisinsk plante.

Den vakre kornblomsten blomstrer ikke bare lenge, men også rikelig

blå hage blomster kornblomst fersk hage ideer hage blomster

Blå hortensia

Hortensiaer er naturlig rosa i fargen. Men hvis hortensiaene har sur jord og aluminiumsulfat i seg, blir de blå. I tillegg er blå hortensiaer flotte for balkongen eller terrassen, da dette gjør det lettere for deg å kontrollere jorda. Men ikke alle hortensia -varianter kan misfarges blått. De fleste av disse er blekrosa flate varianter.

Blå hortensiaer har et stilig utseende

blå hage blomster blå hortensia vakre hageplanter

Afrikansk lilje

Den afrikanske liljen har det botaniske navnet Agapanthus. Det er populært kjent som den afrikanske liljen. Dette er en fantastisk hageplante, men dessverre blomstrer den bare i kort tid. Den afrikanske liljen er en løkblomst. Den har tykke røtter og tåler tørkeperioder godt. Den afrikanske liljen trenger bare å vannes og mulkes moderat.

Den afrikanske liljen gjør hagen enda vakrere om sommeren

blå hage blomster prydlilje omsorgstips vakkert utseende

Blå silkeblomst

Det andre navnet på den blå silkeblomsten er Oxypetalum caeruleum. De blåfargede blomstene til denne hageplanten blomstrer fra april til juni. Den blå silkeblomsten er en klatreplante. Den beste plasseringen for dem er solrik til delvis skyggelagt. Jorden må være løs og gjennomtrengelig. Du trenger ikke å tillate vannlogging, fordi planten ikke tåler det i det hele tatt. Med god forsiktighet kan Oxypetalum caeruleum nå en høyde på opptil 1,2 m og en bredde på 60 cm.

Den blå silkeblomsten kan forbedre husfasaden flott 

blaie hageblomster Oxypetalum skaper en frisk hage

Balkananemoner

Hvis du vil nyte vakre blå blomster i februar og mars, bør du stole på Balkan -anemoner. Denne hageblomsten har det botaniske navnet Anemone Blanda. Det kalles fremdeles for en stråleanemone. Balkananemoner liker varme og solrike steder. De kan gjøre det bra både i hagesengen og i potten.

Stråleanemonen har vanligvis 3-delte blader

blå hage blomster balkan anemone hage design ideer

Kolumbien sprer seg der den vil

blå hageblomster akelei vakker fargekombinasjon hvit blå

Blått utstråler friskhet i hagen

blå hage blomster squill dyrke vakre hage ideer

blå hage blomster ideer skaper en frisk stemning

blå hage blomster friske farger vakre blomster Oxypetalum

blå hage blomster friske sprut av farger fargerike kombinasjoner

blå hage blomster kornblomst fascinerende blomst friskhet farge