I dag har gabiongjerder etablert seg som en uatskillelig del av moderne hagedesign. Dette billigere alternativet til den tradisjonelle hagemuren er ideelt for personvern og støyvern, og blir stadig mer populært på grunn av originaliteten. Hvis du vil lære mer om det, fortsett å lese!

Gabion -gjerdet gir hagen et originalt utseende

Gabion gjerde

kreativt hagedesign

Gabion gjerde hage dekorasjon

Gjerde gabions

Gabion gjerde glass

Hagedesign gabion gjerde stein

Hagedesign gabion gjerde

Gabion gjerde hagedesign

Hva forstår vi egentlig med gabioner? Dette er en rektangulær trådkurv som kan fylles med steiner, tre, glass eller andre materialer, avhengig av dine personlige preferanser. Du kan bygge et slikt gjerde selv ved å stable flere gabioner oppå hverandre og deretter feste dem sammen. Disse interessante trådkurvene kan også brukes på andre områder – som hagemurer, benker eller til og med som en aksent i interiøret. I tillegg er gabiongjerde relativt enkelt å bygge – du kan gjøre det selv med liten innsats. På denne måten ville du ikke bare ha en vakker hage, men du kan også spare mye penger.

En rekke alternativer

Gabion gjerde laget av murstein

kreativt hagedesign

gabion gjerde kreative ideer dekorere

Gabion gjerde tre

klassisk gabion gjerde stein

Gabion gjerdeglass

Kontrast mellom tre og stein gabion gjerde

Stones gabion gjerde

Hvis du bestemmer deg for å bygge et gabiongjerde selv, bør du først finne riktig sted for det – gjerdet trenger stabile fundamenter. Du vil finne et stort utvalg av dragekurver på markedet – med forskjellige størrelser, design og lastekapasiteter. Ditt valg bør i stor grad avhenge av hvilket materiale du har tenkt å bruke for å fylle gjerdet. Det ville være best å kjøpe gabions fra en spesialbutikk og få råd.

Perfekt hagedekorasjon

Gabion gjerde to typer stein

Gabion gjerde stein

Gabion gjerde laget av lyse steiner

kreativt hagedesign gabion gjerde

Dekorer hagen gabion gjerde stein

Husfasade med gabioner

Kreative gabioner for hagedesign

Gabion -gjerdet har først og fremst en dekorativ funksjon, men det er også en ideell beskyttelse mot støy. Et slikt gjerde kan være den perfekte løsningen for deg hvis huset ditt ligger ved siden av hovedveien. Du kan også bruke den til å skille de forskjellige områdene i hagen din – for eksempel grønnsakshagen fra plenen. Gabionene garanterer også en veldig god personvernskjerm. Videre kan du til og med avgrense eiendommen din fra de i nabolaget med et gabiongjerde. Men spør først om lokale forskrifter!

Ukomplisert montering

interessant gabion gjerde med fargede steiner

kreativ design av hagen

originalt gabiongjerde laget av to typer stein

Dekorere hagegabionene

Funksjonelle konstruksjoner kan bygges med gabions, som imponerer med ukomplisert montering og et originalt utseende. I dag brukes gabioner til og med som en del av husfasaden – prinsippet er det samme som når man bygger et gjerde, og resultatet ser veldig moderne ut. Hvis du vil bygge en konstruksjon med gabions selv, bør du definitivt bruke vernebriller og tykke hansker. Dette er tross alt tungt fysisk arbeid, så sørg for at du er passe nok til jobben før du starter.

Effektiv hagedesign med gabioner

Gabion gjerde og klatreplanter

Gabion gjerde stein

elegant gabion gjerde

dekorativt gabion gjerde

gabion gjerde av stein og tre

Et gjerde fylt med effektivt arrangerte materialer kan forskjønne hagen din på en spesielt attraktiv måte. Det klassiske gabiongjerdet fylt med steiner ville gi hagen din et elegant utseende. Du kan designe gjerdet ditt individuelt ved å velge forskjellige fargede steiner eller andre materialer, for eksempel trebiter, og kombinere dem som du ønsker. Det ville vært enda mer interessant hvis du brukte forskjellige materialer – for eksempel tre og stein eller stein og glass. På denne måten kan du lage originale kontraster, og gjerdet ditt vil se enda mer moderne ut.

Elegant og billig

klassisk gabion gjerde laget av stein

Gabion gjerde og tropiske planter originalt hagedesign

original hage med gabion gjerde

Gabion gjerde av tre og stein

Alt byggematerialet som trengs for et gabiongjerde er vanligvis billig og lett å transportere. Denne typen gjerde kan også bygges mye raskere enn det vanlige steingjerdet. Det finnes gabionsteiner på markedet i forskjellige former, farger og størrelser, og du kan raskt finne den som passer best for din egen stil. Glassgabionsteiner i tyrkisk blå har vært spesielt moderne i det siste fordi de ikke bare kan skape en fin kontrast med trådkurvene, men også skape interessante lyseffekter.

Gabion -gjerdene er trygge og holdbare

Steingjerde gabioner

Gabion gjerde

Hagedesign gabion gjerde

kreativt hagedesign

Gabion -gjerdene er spesielt holdbare og trygge mot brudd på grunn av fleksibiliteten i trådkonstruksjonen. Steinene som fyller gjerdet, som en del av miljøet, kan tåle vannerosjon i årevis. De galvaniserte dragekurvene er også motstandsdyktige mot korrosjon – ellers ville du få pengene tilbake.