parkett

Spesielt stabil, veldig holdbar, naturlig og varm, tidløs – parkettgulvet er en klassiker og et av de mest populære gulvbeleggene. De forskjellige treslagene, formene og leggingstypene tilbyr et bredt spekter av gulvdesign. Vi guider deg gjennom alle varianter av parketten og de innovative gulvtrendene og gir deg nyttige tips om hvordan riktig installasjon fungerer slik at du kan finne din personlige parkett av høy kvalitet.!

Riktig parkettgulv – hvilke typer er det?

Riktig parkett - hvilke typer er det?

Klassikeren blant gulvbelegg kommer i forskjellige typer. Forskjellen er i hvilken treslag, overflatebehandling og utseende du velger. De forskjellige parkettypene ser forskjellige ut og har forskjellige egenskaper. En ting er bare klart: det virkelige treverket skaper en naturlig atmosfære. Hvis du vil legge et parkettgulv av høy kvalitet, bør du bestemme hvilken type som passer best til innredningsstilen. Med riktig valg av tre kan du legge et individuelt preg på gulvet. Generelt kan du velge mellom 2 varianter – massiv parkett eller flerlags parkett. Den såkalte flerlagsparketten (prefabrikert parkett) er billigere, økologisk og har en flerdelt struktur. Den massive parketten er laget av bare en treslag og kan slipes flere ganger. Her er en oversikt over de forskjellige treslagene:

  • Eikeparkett: gråbrun farge, veldig hard og stabil, varmeledende
  • Lønn: lys grå farge med tynne linjer, er perfekt for moderne design og mørkere rom
  • Valnøtt: har en mørk nyanse som blir lysere over tid, har et vital utseende, er perfekt for en herregårdstil, skaper en eksklusiv atmosfære
  • Kirsebær: rødbrun, synlige kontraster og konsise linjer

Kriteriene for å velge riktig parkett er ikke bare tresorten og fargen. Overflaten og formatet spiller også en stor rolle i utseendet på gulvet ditt. Du velger et gulvformat du vil glede deg over lenge, investeringen er viktig fordi den er langsiktig:

  • Plank gulvbord: tilgjengelig som flerlags parkett, men også som enkeltlags parkett, rustikt og klassisk utseende takket være de store planker som understreker detaljene i treverket.
  • Sildben: tilhører gruppen av stripeparkett, er ideell for store rom, de forskjellige størrelsene skaper interessante inntrykk.

Hvilken av typene du velger, avhenger av innredningsstilen til leiligheten og mest av alt av din egen smak.

Legge parkett: nyttige tips og instruksjoner

Legge parkett: nyttige tips og instruksjoner

Hvis du allerede har valgt og bestilt parkettypen, vil en ikke så lett oppgave følge – det Flau. Det er også forskjeller i teknologien for legging som må tas i betraktning. Riktig legging er viktig slik at parketten danner en stabil og sikker gulvflate. Du vil se detaljerte instruksjoner om hvordan legningen fungerer i videoen:

Parkettforsegling: oljet eller lakkert parkett?

Parkettforsegling: oljet eller lakkert parkett?

Hvis du allerede har lagt parketten, kommer det siste trinnet – forseglingen. Dette beskytter parkettgulvet ditt og gir deg langvarig nytelse. Det er i utgangspunktet to typer forsegling – naturlig oljeimpregnering og lakkforsegling. De to har sine fordeler:

Oljeimpregnering – en overflatebehandling som ikke krever omfattende vedlikehold. Den oljede parketten understreker treets naturlige skjønnhet og skaper et naturlig og matt utseende.

Lakkforsegling – det elegante utseendet på parkettgulvet gir optimal beskyttelse, men er hardt nok.

Vårt siste, men viktigste tips: Velg ekte parkett – parkettgulv av høy kvalitet er laget av 100 prosent tre!

Vårt siste, men viktigste tips: Velg ekte parkett - parkettgulv av høy kvalitet består av 100 prosent tre!

Uansett hvilken tresort, installasjon og tetning du velger, er det ingen tvil lenger – parketten er den beste løsningen for ditt hjem, økologisk og økonomisk!

Uansett hvilken tresort, installasjon og tetning du velger, er det ingen tvil lenger - parkett er den beste økologiske og økonomiske løsningen for leiligheten din!

Hvis du allerede har lest tipsene våre, vil du sikkert finne det riktige parkettgulvet. Ikke glem at gulvet gir glede i generasjoner og kan være det perfekte grunnlaget for en koselig atmosfære. Vi håper at denne artikkelen vil hjelpe deg med å velge riktig parkett og gjøre den beste investeringen i fremtiden!