Det kan ta uker, om ikke måneder, å finne det riktige antrekket til Oktoberfest. Spesielt nybegynnere i tradisjonelle drakter kan raskt miste oversikten over det store utvalget av dirndls som tilbys. Men selv “Wiesn -fagfolk” er absolutt takknemlige for det ene eller det andre trikset. Tross alt kan du gå galt når du velger en dirndl som du kan med andre antrekk. Når du for eksempel velger en dirndl, må du ta hensyn til lengden, fargen, passformen og den riktige blusen. Senest når du har funnet den riktige dirndl og nyter en liter øl, vil du oppdage at innsatsen definitivt var verdt det, fordi en dirndl gjør hver kvinne til en smart jente.

 Vær oppmerksom på billige produkter!

Man bør merke seg at på grunn av Oktoberfestens og dirndlens store popularitet, er mange billige produkter nå tilgjengelige. For å unngå å kjøpe en så dårlig laget dirndl, bør du være oppmerksom på materialene og stoffene som brukes.

I tillegg kan en god passform og utførelse av høy kvalitet vanligvis sees ved første øyekast.

dirndl

Trenden 2016

Når det gjelder kvaliteten på dirndl, oppstår også spørsmålet om riktig materiale. Materialer som silke og fløyel er å foretrekke. I kombinasjon med en håndbrodert linnetopp blir utseendet et stilrent og tradisjonelt blikkfang. Men bomull er også av god kvalitet og får dirndl til å virke ekstremt stilig. Det er også en ny trend i år: Dirndls med stretchkvalitet er den siste mani!

Den ideelle lengden

I tillegg til materialet er det selvfølgelig mye mer å vurdere for å finne den perfekte dirndl. Et viktig kriterium er lengden på dirndl. En dirndl må aldri være kortere enn knærne, for en ekte dame vil ikke at du skal kunne se under skjørtet mens hun står på ølbenken. Totalt sett betyr dette at dirndl skal være minst 70 cm lang. Alt som er kortere bør sorteres ut. Imidlertid er lengre alltid mulig!

Dette er de hotteste fargene for dirndl

Selvfølgelig er fargen på antrekket også avgjørende. I år er turkis og navigasjon alle raseri! Men også de klassiske grønne, blå og røde dirndlene er fortsatt samtidige. På den annen side bør farger som er for lyse, unngås. Dristige kombinasjoner som neongrønt med rosa er heller ikke en del av den tradisjonelle festivalen!

hammerschmid-dirndl-kjole-lilla-svart-hvit-122655_cat_m_310511_183048

Ryddig ved foran hytta – men for mye er ikke bra heller!

Dirndl er kjent for å understreke de feminine kvalitetene bedre enn noe annet plagg. Imidlertid bør man unngå overdreven press på brystene. Kjolen skal passe tett, men ikke på en slik måte at sømmene gaper eller at du ikke lenger kan puste. Tross alt vil du også nyte det ene eller det andre målet og det ene eller det andre kringlet.

Matchende bluse

Når det gjelder blusen, kan det sies at en hvit bomullsbluse faktisk alltid er greit. Imidlertid bør man merke seg at den nåværende off-shoulder trenden ikke går bra med dirndl! Akkurat som upassende er det å utelate blusen!

Hvis du bærer baugen til høyre, venstre, bak eller foran?

Et spørsmål som skaper forvirring hvert år er hvordan man skal knytte buen riktig. Spesielt nykommere på Oktoberfest risikerer å knytte buen feil. Så det kan skje at du stadig blir snakket med deg, selv om du er glad tilgitt. For å unngå dette bør baugen være bundet på høyre side. En sløyfe på venstre side betyr at du er tilgjengelig og at du vil bli adressert. En sløyfe på forsiden betyr at du er jomfru – riktignok er dette sjelden tilfelle, men det er verdt å vite. En sløyfe på baksiden av antrekket indikerer igjen at du er enke eller at du er servitør. Her er det for mennene: hendene av!

Noen tips til riktig fottøy

Selvfølgelig er riktig fottøy også viktig. For noen er det umulig å bruke ballerinaer, mens andre sverger til denne typen sko fordi de er ekstremt komfortable. Noe som alltid fungerer er snøresko med små hæler og de såkalte Mary Janes. Pumper kan også brukes med en dirndl. Disse bør imidlertid være enkle.

Otap er! – dette er matchende tilbehør for 2016

Når det gjelder tilbehør, er mindre vanligvis mer! For eksempel bør du klare deg uten smykker med en forseggjort dekorert dirndl, da dette tar de mange detaljene i dirndl i bakgrunnen. Hvis kvinnen bruker en enkel dirndl, passer perler så vel som overdådige medaljonger og halskjeder godt med dirndl. I tillegg bør hver kvinne ha på seg en choker, og de som liker å ha på seg et hodeplagg, strekker seg etter blomsterkransen, som erstattet de populære filthattene for noen år siden. Nå er det på tide å lete etter den riktige dirndl og dra til München! Du kan finne vakre dirndls for eksempel i nettbutikken til produsenten Krüger Dirndl. Imidlertid bør du ikke ta for lang tid, for snart er det igjen “O’zapft er!”.

     stockerpoint_d3s0763

dirndl_pink_heart_dsc_1289_2