Alle som er interessert i fargetrender innen design og mote, har sikkert kommet over følgende melding flere ganger i år: “Marineblå er det nye svarte”. Men er det virkelig sant? La oss se på noen forbilder og stille kritisk spørsmål til denne antagelsen.

Hva handler svart om??

La oss starte med en analyse av den svarte fargen først. Hva er det som gjør det så klassisk og unikt? Hvilket krav bør marineblå eller en annen farge oppfylle for å komme på plass??

Grafisk og iøynefallende, svart har alltid en tidløs appell. Det kan integreres fantastisk i både tradisjonelle og moderne design. Denne fargen understreker formene den brukes på. Derfor er dokumenter ofte laget i svart. Med svart skaper du naturligvis fantastiske kontraster til de lyse nyansene. Det intensiverer også inntrykket av noen andre rike farger, for eksempel grønt og rødt.

Vi har valgt noen få modeller der disse effektene også ble oppnådd med marineblå.

marineblå kjøkkenøya moderne kjøkkeninnredning

En kjøkkenøy

På dette bildet ser vi en mørkeblå kjøkkenøy med en skinnende hvit benkeplate. Det er også en kontrast til resten av interiøret. Du kan oppnå en lignende effekt med svart. Men her ser alt mye mer originalt og moderne ut.

kjøkken marineblått og hvitt

tak og aksenter på møblene marineblå

Fronter og andre aksenter

I likhet med den tidligere viste kjøkkenøya, er det oppnådd en levende kontrast i de to neste eksemplene ved hjelp av marineblå. Også veldig behagelig og moderne.

Marineblå lenestol og kaste puteelementer på teppet

Lenestoler og puter

I dette eksemplet ser vi et tradisjonelt og enkelt stuemøbler der de veldig lyse pastellnyansene dominerer. Det hele blir opplivet av blå og røde aksenter. Fargepaletten forenes av teppet. Den blå lenestolen og de dekorative putene introduserer en av de to dominerende aksentfargene. Samtidig gir de rommet en viss alvor og balanse.

bakvegg skinnende fliser

Kjøkken splashback med fliser i marineblå

De to designerne Colin Blanchard og Kenneth McRobbie har valgt et kjøkken splashback i marineblått for dette kjøkkenet. Estetikken berikes av den blanke overflaten og speileffekten. I dette tilfellet er marineblå et veldig trygt valg – på den ene siden ser det veldig iøynefallende ut, men samtidig er det stilig og moderne.

Grafiske fliser på badet

Flisene på dette badet er grafiske og iøynefallende. Svart ville være en ideell nyanse for grensen. Her ser vi imidlertid at blått også fantastisk tar denne rollen.

Noe lignende kan sies om den andre baderomsinnredningen, som viser brede nautiske striper.

marineblå hjemlandskap gjennomsiktige møbler

Stue landskap

Et helt levende landskap i marineblått er kombinert her med hvite og gjennomsiktige møbler. Dette valget gjør atmosfæren livlig og veldig koselig på samme tid. Imidlertid har marineblå i dette tilfellet en liten fare: så rike farger kan få rommet til å se for smalt ut. Derfor er kombinasjonen med de lyse og gjennomsiktige møblene så vellykket.

sengeramme marineblå

Marineblå sengestel

De marineblå sengestellene får frem potensialet til de forskjellige beige nyansene i dette rommet. En bedre effekt kan knapt tenkes med andre mørke mettede farger.

aksent veggetrapper marineblå

klassisk soverom marineblått

Aksentvegger

I de to neste modellene ser vi flotte marineblå aksentvegger. De illustrerer det varierte potensialet i denne fargen. I det første rommet ser det veldig moderne ut, og i det andre understreker det det klassiske utseendet på soverommet.

hjemmekontor marineblå

Blå til hjemmekontoret

Marineblå er en av de fargene som er mest forbundet med intellektualitet, kontemplasjon og tilbakeholdenhet. Det ville derfor være den ideelle bakgrunnen for mange jobber. Så dette ville være en perfekt nyanse for hjemmekontoret ditt.

kunstverk marine blå

Kunstverk i marineblå

Vil du berike et interiør med kunstverk? Med svart og i vårt tilfelle – med marineblå kan du være sikker på at det ser eksklusivt og stilig ut.

hagedesign marine blå moderne

Marineblå for utendørs

Det siste eksemplet viser oss at marineblå er en veldig universell farge. Det er knapt noe utendørsområde – uansett om det er en balkong, en terrasse eller en hage, der denne skyggen ikke ville være ideelt innskrevet.

Dette er en naturlig farge som samtidig gir alt en veldig hjemmekoselig karakter.

Bildekilde: https://houseandhome.com/