Fargen lilla er elsket av noen og hatet av andre. Hvis du liker lilla som en levende farge, kan du også designe veggene i denne fargen. Men her må du ta hensyn til den riktige nyansen og kombinere alle andre farger i interiøret på en dyktig måte. Veggfargen lilla gir oss mulighet til smart å lete etter passende interiørløsninger. Av denne grunn vil vi i dag gi deg noen nyttige tips og inspirerende ideer for veggedesign i lilla.

Veggfarge lilla – En ganske uvanlig farge for dine fire egne vegger

veggfarge lilla mauve veggdesign stue

Veggfarge lilla: Hva må du tenke på når du maler veggene i lilla??

Veggfargen lilla passer for alle som ønsker å eksperimentere i sine fire egne vegger. Det er faktisk ikke så lett å skikkelig innlemme lilla som en veggfarge. For det første har det en særegen effekt på trivsel i rommet.

For det andre må du være veldig forsiktig når du matcher lilla med andre farger. Derfor vil vi kalle denne veggfargen for noe spesielt. Men hvis du bruker det dyktig, vil du nyte et ekstraordinært interiørdesign!

Lilla er faktisk et samlebegrep for mange lilla nyanser. Så du må gjøre et klart skille mellom lilla og fiolett. Fargepaletten av lilla inneholder faktisk mange nyanser, og hver av dem har et helt annet utseende. Lilla vegger kan derfor ha en nostalgisk teft, spre et friskt humør, virke mystisk eller modig, retro eller luksuriøst. Så det gjør en stor forskjell om du velger lilla, fiolett, lilla eller aubergine til veggene dine.

En delikat syrinfarge eller blek lavendel får rommet til å se innbydende og til og med litt romantisk ut. Mørk lilla nyanser som lilla og bærtoner har derimot en kald, noen ganger til og med undertrykkende effekt. Og lilla ser ut til å være en passende veggfarge for de som synes grå er for upersonlig og rosa for jenteaktig. Nyanser med et snev av rosa eller blått er også spesielt trendy. Så du bør være klar over hva slags atmosfære som må skapes. Dette vil sikkert finne den riktige lilla nyansen.

Lag en ekstraordinær lilla stemning

veggmaling lilla fiolett barnerom ideer

Lilla gir kjøkkenet et elegant utseende

veggfarge lilla uvanlige kjøkken gjør friskt og elegant

Sett lilla vegger i rampelyset

Om du designer alle fire veggene i lilla eller bare en, avgjøres av flere faktorer. Intensiteten til fargen er avgjørende. Det er også viktig i hvilken grad lilla dominerer interiøret. Du kan unne deg et lilla malingsstrøk på alle romveggene hvis rommet er stort og den lilla nyansen er lysere. Ellers bør du være veldig sparsom med veggmaling lilla.

I lilla kan du designe veggene i stue- og soveområdet, i barnerommet og i gangen. Men man bør gå annerledes. På soverommet, der det skal være fred, er en isolert lilla nyanse mer passende enn lyse farger. Men hvis du vil sette livlige aksenter, kan du være mer modig. Dette er mulig i stuen, hvor du kan uttrykke din individualitet. For barnerommet er imidlertid lysere toner mer passende, noe som får rommet til å virke luftig og rolig. Til og med badet kan males lilla. På et lite bad ser veggene fantastisk ut hvis du maler dem en sterk lilla nyanse. En mørk lilla nyanse vil også legge til dybde på et slikt bad.

Kanskje din favorittfarge er lilla? 

veggfarge lilla trendy interiør stue koselig elegant

En kjølig lilla nyanse gir et friskt utseende

veggfarge lilla moderne soveområde vintage -elementer

Avhengig av hvilken farge du har valgt, trenger den litt støtte fra andre farger. Dette er den eneste måten å skrive lilla på som en farge på veggen. Mint, rød eller oransje hjelper til med å få lilla til syne. Gul er også utmerket for formålet. Imidlertid er gul den komplementære fargen til lilla. Pastellfargede farger kombinerer fantastisk med lilla.

Man opptrer veldig smart hvis man understreker de lilla veggene med elementer i lilla i de andre objektene i rommet. Hvis lilla finnes i forskjellige stoffer, kommer fargen til sin rett.

Et siste tipsDet er en ting du absolutt bør være forsiktig med hvis du vil designe veggene dine i lilla: Lysforholdene i rommet får lilla til å virke varmere eller kjøligere. Med varmere lys kommer den røde komponenten til sin rett, og med kaldere lys – den blå komponenten.

Lilla har et mangfoldig fargespekter

veggfarge lilla innredning uvanlige vegger bad

Konklusjon: Lilla vegger er mer en uvanlig veggdesign. Du kan nyte et stort utvalg av lilla toner og følgelig svært varierte designalternativer. Hver lilla nyanse har sin egen følelse. Lilla kan være dramatisk, men det kan også virke veldig elegant. Så du bør ta deg nok tid og detaljert planlegge rommet der veggene skal males i lilla. Men hvis du lykkes med å lage et vakkert veggdesign i lilla, vil du nyte et drømmende hjem!

Avhengig av fargen, skaper lilla forskjellige stemninger

veggfarge lilla livlig interiørdesign skape soverom

Ha mot til å eksperimentere med veggdesign?

veggfarge lilla attraktiv veggdesign sette opp en koselig stue

Den perfekte veggmaling for dette badet!

veggfarge lilla bad rustikke elementer

Lilla og hvite er en flott fargeduo!

veggfarge lilla mørke lilla toner bad

veggfarge lilla hvit aksent mauve vegger stue

veggfarge lilla hvite elementer skaper en frisk atmosfære

veggfarge lilla attraktiv veggdesign koselig atmosfære

veggfarge lilla individuelle stueideer stueinnredning ideer

veggfarge lilla kreativ veggdesign moderne soverom satt opp

veggfarge lilla mauve farge for å innrede en koselig stue

veggfarge lilla design moderne bad

veggfarge lilla åpen spisestue

veggfarge lilla elegant baddesign vakre levende ideer

veggfarge lilla soverom vegger design lilla hvit kombinere

veggfarge lilla vakre levende ideer individuelle møbleringsideer

veggfarge lilla fiolett stue vakre kontraster

veggfarge lilla aksent vegg soverom moderne soveplass

veggfarge lilla hjemmekontorinnredning skaper en frisk atmosfære

veggfarge lilla bad hvite møbler vakker fargekontrast

veggfarge lilla stue innredning ideer moderne koselig