Ofte virker et rom sterilt uten fargesprut. Det er derfor i de fleste tilfeller en eller flere fargekombinasjoner brukes i rommet. Riktig fargedesign i stua er en veldig vanskelig oppgave. Fordi dette rommet vanligvis er sentrum av hele leiligheten. Koordinering av fargene på en slik måte at man føler seg komfortabel og kan slappe av der kan koste mye innsats. Det er også grunnen til at du bør planlegge fargedesignet på stua godt. Grønt regnes som en trendy veggfarge for det moderne oppholdsområdet, og en grønn stue er alt raseri. Ta en titt på eksemplene nedenfor og se selv hvor vakkert grønt som passer inn i stua.

Grønn stue ser spesielt elegant ut

grønn stue lyse aksenter et friskt utseende

Det er mange varianter av grønt for moderne møbler i stuen

Om sommeren liker folk å tilbringe mer tid utendørs. Nærheten til naturen inspirerer mange mennesker til å bringe et stykke natur inn i sine fire vegger. Man prøver å integrere naturlige materialer, motiver og farger i interiøret på en eller annen måte.

Den grønne fargen har en spesiell effekt. Fordi grønt er et symbol på naturen. Den utstråler avslapning, balanse og håp og har en gunstig effekt på både stemningen og romfølelsen. Det ligger i fargespekteret mellom blått og gult og kan virke varmt på den ene siden og kult på den andre. Så grønt muliggjør mange tolkninger i din egen stue.

Krydre det grønne interiøret med husplanter

grønn stue som kombinerer grønne toner integrerer planter

Velge riktig nyanse for stueveggene

Tenk først på atmosfæren i stuen din. Hvilken grønn nyanse vil hjelpe deg med å slappe av og komme deg? Salvie, mynte, bensin … Design deretter stuen i denne fargen. For eksempel er lysegrønt forbundet med enkel eleganse. Gulfarget grønt er forfriskende og oppkvikkende. Grønt med en stor andel blå virker beroligende og avslappende. Mørkegrønn er en ekstremt edel farge og utstråler stabilitet. Så du må velge den rette for din stil og smak fra mange grønne nyanser.

Grønne vegger er faktisk et skikkelig blikkfang, men samtidig et flott designalternativ. Grønne toner som ikke er for påtrengende anbefales, slik at stuen ser koselig og koselig ut. Men tvert imot, fargenyanser som er for mørke, kan også virke grumsete. I en relativt liten stue får imidlertid en mørk grønn aksentvegg rommet til å virke mye større enn det faktisk er.

Lysegrønne vegger sikrer et vennlig romklima hvor du kan tilbringe lang tid med familie og venner. Disse kan settes opp på forskjellige måter avhengig av sesong. Om våren kan du stole på tekstiler og hjemmetilbehør i myke toner, om sommeren på lyse farger. Og du kan for eksempel kombinere sterkt gressgrønt med varme tretoner og fargerike stoffer.

Det er spesielt relevant om du vil oppnå et sammenhengende helhetsinntrykk eller om du vil løsne opp stuen med farger.

Avhengig av den tilsvarende fargen, skaper grønt forskjellige stemninger 

grønn stue stilig veggmaling friske aksenter

Individuelle aksenter i grønt

Det er faktisk flere metoder for å få stuen til å se grønn ut. Det trenger ikke alltid å være en grønn veggdesign. En stuemøbler der bare visse områder eller elementer er designet i ønsket farge viser seg å være spesielt effektiv.

Hvis du ikke vil innrede hele rommet i grønt, har du følgende alternativer:

  • En stue kan også se grønn ut, om bare en enkelt vegg i grønt er slettet.
  • Selv gulvet skaper en følelse av et grønt område. Bare legg til noen flere grønne hjemmetilbehør. Forresten er grønt best vist mot hvite stuevegger.
  • Grønn Bakgrunnsmønster få et friskt preg på stua. Dette er en god løsning, spesielt i stuer med mørkt gulvbelegg.
  • Til og med møbler i grønt kan få stuen til å se grønn ut.

Men hva annet bør du tenke på når du velger riktig grønn nyanse for stuen din??

Fargede møbler setter de grønne veggene i rampelyset

grønn stue grønne vegger lys sofa

Grønn stue – ikke bare dine egne preferanser er viktige, men også plassen som er tilgjengelig

Ikke bare størrelsen på rommet spiller en rolle i fargedesignet til rommet. Når du velger riktig grønn nyanse, bør du være forsiktig med forekomsten av lys i stua. I rom med mye naturlig dagslys er kjølige, bleke eller gulaktige grønne nyanser egnet. Stuer der det er kjølig belysning ser bedre ut i en mørk grønn nyanse. Nøytrale grønne toner, derimot, passer inn i ethvert rom.

Grønne interiørideer med veggpapir

grønn stue grønt mønster tapet veggdesign stue

Konklusjon: Med grønt kan du lage en særegen hjem -oase eller skape et edelt hjem. Det avhenger av hvilken grønn nyanse du bruker og hvordan du kombinerer de enkelte elementene i rommet når det gjelder farge. Vær kreativ og kom med et iøynefallende, men beroligende interiørdesign! Men velg den grønne skyggen nøye, for ikke alt grønt er det samme som grønt!

Grønt er en variert farge for møbler i stuen

grønn stue friske interiørløsninger store vinduer

Sett opp en grønn stue og skape en oase av velvære hjemme

grønn stue frisk veggmaling lys sofa skråtak

Grønne aksenter utfyller den grønne aksentveggen

grønn stue frisk design vakker veggdekorasjon

Koordinere dyktige forskjellige nyanser av grønt

grønn stue koselig interiør forskjellige nyanser av grønt

Grønt skaper en følelse av naturlig friskhet og trygghet

grønn stue koselig stue anstendig dekorasjon

grønn stue leken design koselig og frisk

grønn stue grønne lenestoler uvanlig veggdesign

grønn stue grønne sofaer grå vegger

grønn stue grønne vegger grønne møbler stort stueplante

grønn stue grønne vegger lys gulv

grønn stue grønne vegger svart bord hvit sofa

grønn stue grønn veggdesign skinnsofa

grønn stue grønn sofa hvit teppe farget aksenter

grønn stue minimalistisk elegant

grønn stue vegg tapet grå sofa blomsterdekorasjon

grønn stue elegant interiør friskt utseende

grønn stue ferske dekorere ideer retro elementer