Det finnes alle slags gardinmodeller på markedet – laget av forskjellige stoffer, med forskjellige størrelser, tykkelser, farger og gjennomsiktighet. Men hvis alle disse mønstrene virker for standard og monotone for deg, kan du sy gardinene du har drømt om selv. Men å sitte ved maskinen i nærheten er mye lettere enn du tror. Hvis du ville prøve å sy gardiner på egen hånd, ville du finne noen nyttige, nybegynner praktiske tips som kan hjelpe deg.

Gardiner som vindusdekorasjoner

originale gardiner DIY ideer

interessant gardiner vindusdekorasjon

Sy gardiner

Gardiner fungerer ikke bare som personvern og solbeskyttelse, de forskjønner også de bare vinduene og setter elegante og fargerike aksenter i rommet. Du bør ikke glemme at gardinene må tilpasses innredningen i rommet. For eksempel, hvis kjøkkenet ditt er bestemt i landlig stil, bør du ikke velge gardiner med geometriske motiver. I løpet av de siste årene ble gardinene betraktet som gammeldagse, men i dag er de tilbake på moten. De moderne gardinene er preget av enkel montering og brukervennlighet, samt en delikat overflate. De kreative ideene på dette området er virkelig ubegrensede!

Sy gardiner – velg riktig stoff og festing

blå gardiner

silke gardiner i hvitt

originale silke gardiner lyseblå

interessante røde og hvite gardiner

Sy gardiner

Sy gardiner DIY

Festing av gardiner

Symaskin

Gardiner syr feste

Hvis du vil sy gardiner selv, bør du først velge et bestemt stoff og passende feste. Fordi gardiner kan oppfylle visse krav – for eksempel er tykkere gardiner ideelle for solbeskyttelse. Gardiner laget av gjennomsiktige stoffer skaper en frisk og hyggelig atmosfære i rommet, og de enkle og lengre modellene uten ekstra dekorasjon gjør den optisk større.

Sy gardiner – beregne riktig lengde

Sy gardiner

beregne lengden på gardinene

blå gardiner soverom

Gardiner i indisk stil

Gardiner i hvitt

Gardiner syr enkle hvite gardiner

moderne gardinholder

Hvor mye stoff du trenger avhenger naturligvis av vinduets størrelse. Men det er en ting du bør vurdere – gardinstenger er over vinduet. Derfor bør du måle avstanden mellom stangen og gulvet, og la være ytterligere 5-6 centimeter for falden. Hvis du bestemmer deg for å bruke skinner eller hvis du allerede har dem, måler du høyden på rommet – vindusskinner er vanligvis festet til taket. Ikke glem hvilke centimeter du skal ha for bunnen og toppen av falden.

Velg gardinkroker

Gardin kroker

Velg gardinkroker

Sy gardiner

originalt gardin med blomster sy gardiner

enkle hvite gardiner

Etter at du allerede har bestemt festet, velger du passende kroker eller ringer. Det ville være best å kjøpe noe nyttig i en spesialbutikk hvor du også kan få nyttige råd. Du har kanskje beregnet den nøyaktige lengden på gardinene, men kjøp minst dobbelt så mye stoff – som nybegynner kan det gjøres feil.

Bruk plissertape

Sy gardiner med plissertape

Plissertape

Sy gardiner for å lage folder

Sy gardiner med plissertape

hvite gardiner folder

Hvis du bestemmer deg for å kjøpe gardiner med krøllebånd, må du ta i betraktning at det er modeller med forskjellige bredder som passer for visse typer stoff. For tykkere stoffer, velg et bredere bånd, og for lettere – et tynnere.

Sy gardiner – praktiske tips for nybegynnere

Sy gardiner

originale gardiner

Gardiner syr kreative ideer

interessante fargede gardiner

Når du syr gardiner, blir sømmen vanligvis bredere nederst enn øverst. Når du er ferdig med det, syr du den plisserte tapen på toppen av gardinet. Vær forsiktig når du trekker i snoren – jo flere bretter det er, jo lengre mister gardinen. For et estetisk utseende bør brettene være omtrent de samme. Det ville være bedre å ikke kutte ledningen, men å knytte den sammen og la den ligge bak gardinene.

Fest de valgte gardinkrokene

Sy gardiner for å fikse krokene

Plasser gardinkrokene

fargerike gardiner geometriske motiver

Det neste trinnet i å sy gardiner er å feste de valgte krokene eller ringene. Avstanden mellom dem skal være den samme. Du kan bestemme antall kroker du trenger på forhånd ved å ta hensyn til gardinets lengde. Til slutt kan du stryke gardinene.

Dekorer de ferdige gardinene på en kreativ måte

Gardiner syr dekorasjon

Gardin dekorasjon fargede bånd

hvite gardiner med original dekorasjon

Gardiner syr dekorasjonssjablonger

Hvis de ferdige gardinene ser for vanlige ut, er det kreative måter å dekorere dem på. Ved hjelp av tekstillimet kan du feste fargerike pom-pom-bånd til gardinene eller plassere sjablonger under, og male blomster eller andre figurer med en pensel. La fantasien løpe løpsk!