Lær å brodere DIY -ideer

I denne artikkelen tilbyr vi en god idé for håndverksfans – å lære å brodere! Dette fantastiske tidsfordrivet vil gi deg muligheten til å tilbringe mange hyggelige timer på sofaen og vise kreativiteten din ved å lage små kunstverk selv! Broderi gjør også et skikkelig comeback og er for tiden mer populært enn noensinne. Hvis du er fascinert av ideen, er det litt informasjon om de viktigste stingene, i tillegg til noen nyttige tips for å komme i gang på dette området. La deg inspirere og ha det gøy å lese!

Lær å brodere: hvordan du gjør det?

Lær å brodere instruksjoner og tips

Lær å brodere kreative ideer DIY fritid

Lær å brodere enkle instruksjoner tips viktige sting

Lær å brodere hvordan du gjør det

Lær å brodere ideer og inspirasjon

Lær å brodere viktige sømmer og imponerende mønstre

Mønstre lærer å brodere imponerende

Lær å brodere imponerende mønstre og inspirerende ideer

Lær å brodere mønsterrev

Å lære å brodere er faktisk ikke vanskelig i det hele tatt, og samtidig er det virkelig fornuftig – som sagt ovenfor, kan ekte mesterverk lages med tråd og nåler, som ikke bare er egnet til å dekorere hjemmet, men også som flotte gaver til forskjellige anledninger. Valget av motiver er rett og slett ubegrenset – fra stiliserte planter og morsomme dyr til abstrakte geometriske former, og du kan enkelt brodere hvor som helst – for eksempel under en lang tog- eller flytur. I begynnelsen kan du bruke de mange gratis broderimotivene på Internett. Men når du har lært de viktigste stingene godt og fått litt erfaring, kan du også lage dine egne motiver og unike komposisjoner og bruke dem til å dekorere puter og tepper, pynte på gamle klær, etc. Nedenfor finner du alt viktig som nybegynneren bør vet. Vi håper at tipsene våre vil hjelpe deg!

Broderi for nybegynnere – Velge materialer

Lær å brodere Kjøp en symaskin

Lær å brodere materialer kjøpe garn

Lær å brodere kjøpe materialer nåler

Lær å brodere DIY -ideer Velge stoff

Materialvalget er veldig viktig for et vakkert broderi. Hvis sømtypen, stoffet og tråden ikke er koordinert, vil du absolutt ikke få det resultatet du ønsker. I tillegg til disse materialene trenger du også skarp saks, blyant og passende broderinåler. Du kan finne alt du trenger i en sybutikk – som nybegynner er det best å spørre selgeren om råd. Når det gjelder stoffvalg – kan nesten alle typer stoff faktisk broderes. For nybegynnere er tekstiler med en klar, jevn struktur best egnet, for eksempel de såkalte silelinjene, lerretet og studentduken. Kanskje den beste varianten for deg ville være Aida -stoffene, der antall masker per centimeter alltid er angitt og som har godt synlige hull.

Nyttige tips for nybegynnere

Lær å brodere originale mønstre Flamingo

Lær å brodere tips Kjøpe materialer Broderiringer

Lær å brodere moderne ideer DIY

Lær å brodere instruksjoner

Hvis du velger broderi for første gang, vil du selv se at mangfoldet av farger og materialer er veldig stort. Det viktigste er imidlertid trådens styrke – det avhenger av hvor fint broderiet egentlig skal være. Vanligvis broderes 2 eller 3 tråder, men du finner det nødvendige antallet i hver broderiinstruksjon. For stofftyper med en tydelig synlig struktur (for eksempel Aida -stoffer og lerret) trenger du stumpe broderinåler, men bare skarpe nåler kan brukes til alle andre stoffer. En broderiramme vil også gjøre jobben din lettere ved å strekke stoffet stramt. Den enkleste måten er faktisk å kjøpe et broderisett for nybegynnere – i det finner du alt du trenger pluss et motiv og instruksjoner.

Lær å brodere – kryssøm

Lær å brodere korssting

Lær å brodere Hvordan lage korssting selv

En av de viktigste sømmene å lære er definitivt korssting. I høyre rad utføres det fra nedre venstre til øverst til høyre. På bakre rad (dekkmaske) er det omvendt – sømmen utføres fra nedre høyre til øverst til venstre. I begynnelsen av hver ny dekksting stikker nålen vertikalt nedover.

Låsesting (ryggsøm)

Lær å brodere Hvordan lage låsesting selv

Lær å brodere viktige sømmer med låsesting

Broderi låsesting DIY ideer

Lær hvordan du broderer låsesøm instruksjoner

Dette er kanskje den letteste sømmen som vanligvis brukes til brodering med fine konturer. Du bør pierce stoffet til ønsket lengde fra bunn til topp. På slutten av sømmen leder du bare nålen bakover til hullet og stikker hullet fra topp til bunn.

Satinsøm

Lær å brodere satengstingblomst

Lær å brodere satinsøm

Satinsømmen brukes til å fylle ut konturer. Rette masker plasseres tett inntil hverandre. Etter hver søm på toppen, bør du føre nålen tilbake til hullet på ryggen.

Stengelsøm

Lær å sy viktige sømmer stamme

Lær å brodere stingstingsinstruksjoner

Stammesømmen ser spesielt vakker ut og brukes ofte til omrisset. Du bør stikke hullet i stoffet fra bunn til topp, og føre nålen tilbake med halv stinglengde på baksiden ved å pierce igjen fra bunn til topp nær den første sømmen.