Lag lavalampe selv

Har du lyst til å tilbringe mer tid med barna og gjøre noe interessant sammen? Så har vi en veldig kul idé for deg, nemlig – vitenskapelige eksperimenter! Barn i skolealder er spesielt nysgjerrige på omgivelsene. Eksperimentene vil stimulere fantasien din, logisk tenkning og interesse for vitenskap. Høres flott ut, ikke sant? De interessante eksperimentene de gjør sammen hjemme kan også hjelpe barnet med å forbedre skoleresultatene. De fleste eksperimentene er veldig enkle, og du trenger enkel mat og husholdningsartikler. Bruk bare giftfrie stoffer og la barnet gjenta eksperimentene på egen hånd. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du kan lage en flott lavalampe selv med brusetabletter. Følg instruksjonene våre!

Eksperimenter for barn stimulerer fantasi, kreativitet og logisk tenkning

Lavalampe gjør nyttige tips selv

Du har sikkert sett lavalamper før. De var spesielt populære på 1970 -tallet fordi de er spennende og samtidig beroligende – spesielt for barn. Du kan også lage en slik lampe selv hjemme – med litt vann, matolje, brusetabletter og matfargestoffer. Den ferdige lavalampen ser veldig kul ut, noe barnet ditt definitivt vil like. Sammenlignet med de ekte lavalampene er effekten av eksperimentet bare midlertidig, men også imponerende. Hvis du liker ideen og vil realisere den selv, trenger du følgende materialer:

  • en tom glassflaske eller murkrukke
  • flytende matfarger etter eget valg
  • ca 50 ml vann
  • Brusetabletter – for eksempel vitamintabletter
  • en lang skje eller rørepinne
  • 300 ml klar babyolje eller matolje

Lag lavalampe selv: hvordan fungerer det?

Lag lavalampe selv med hjemmemedisiner

Du kan bruke matolje eller babyolje til eksperimentet – dette påvirker ikke resultatet. Men babyoljen er gjennomsiktig, mens matoljen er gul i fargen – det er den eneste forskjellen. Det er ikke viktig å jobbe med de nøyaktige væskemengdene. Men det som betyr noe er at oljen er mer enn vannet.

Det første trinnet er å tilsette vannet i flasken eller glasset. Tilsett deretter litt vannløselig matfargestoff og rør godt med en lang skje eller rørepinne. Til slutt må fargen være helt oppløst. Hell til slutt den klare babyoljen eller matoljen i beholderen. Oljen må være så mye at den er minst dobbelt så mye som vannlaget. Siden de to væskene har forskjellige tettheter, vil oljelaget sakte sette seg over vannet. Så du bør vente et øyeblikk med å vurdere om oljemengden er tilstrekkelig. Vent til oljen skilles helt fra det fargede vannet for å fortsette eksperimentet.

Lag lavalampe selv – trinn for trinn

vitenskapelige eksperimenter med barna skaper ideer

Nå legger du et brusende brett i glasset. Det vil synke til bunnen og oppløses. Dette vil føre til at luftbobler stiger fra bunnen til toppen – vannet begynner å boble. Og siden vannet er farget, vil boblene være synlige i oljen. Du kan observere og fotografere den kule effekten med barnet. Det varer til tabletten er fullstendig oppløst. Så kan du bare kaste den neste i flasken / glasset. Vi anbefaler at du lukker beholderen som brukes hver gang. Noen ganger bobler brusetablettene så sterkt at det er tilstrekkelig å bruke bare halvparten eller til og med en mindre porsjon. Og siden vitaminbrusetablettene ofte har sin egen farge, vil vannet skifte farge igjen og den hjemmelagde lavalampen vil se enda mer interessant ut!

Det er så mange andre eksperimenter for barn som du kan gjøre med den lille. For eksempel kan du se etter informasjon på Internett om følgende ideer: fargerik sky av regler i et glass, Vulkan laget av sand, magisk vannrør, ballongrakett. For flere gode forslag, sjekk ut vår kule eksperimenteringsartikkel for barn! Vi håper du liker det!

Gjør eksperimenter hjemme

flotte eksperimenter med hjemmemedisiner

Hjemmelagde eksperimenter

Lag lavalampe selv hvordan du gjør det

Lavalampe lager de nødvendige materialene selv

Gjør eksperimenter med barn

gjennomføre vitenskapelige eksperimenter med barn

kule lavalamper

Lag lavalampe selv instruksjoner

DIY lavalampe

Lag din egen lavalampe i en flaske

Lavalampe grønn matfarge

interessante eksperimenter for barn

Lag lavalampe selv med brusetabletter

Lag lavalampe selv med hjemmemedisiner

Eksperimenter med hjemmemedisiner for kule ideer

imponerende eksperimenter for barn

Lag lavalampe selv med matfargestoffer

Lavalamper gjør at flasker kjøler deg selv

Lag lavalampe selv mason jar

Lag lavalampe selv trinn for trinn

kule vitenskapseksperimenter for hjemmet

Barn gjør eksperimenter med matfarging

Lava lampe selv ser blå flott ut

Lag lavalampe selv med brusetabletter Instruksjoner

Lavalampe gjør et fantastisk utseende selv