Lag betonglampe selv

Er du en fan av de kreative helgprosjektene? I så fall har vi en spennende oppgave for deg, nemlig – å lage en betonglampe selv! Betonglampene er et elegant tillegg til interiøret og er også egnet for hagen eller terrassen. De er også veldig enkle å lage selv – bare prøv ideene våre for å se det selv! Vi håper at dette vil inspirere deg, og vi håper du liker å mestre det!

LAG DIN EGEN BETONGLAMPE – IDEER OG FORSLAG

Lag betonglampe selv - ideer og forslag

Faktisk har betongutseendet og alt tilbehør av betong vært spesielt populært i det siste. Grunnen – dette materialet ser veldig enkelt og elegant ut, og kan virkelig lykkes integrert i et moderne minimalistisk eller industrielt interiør. Betong er på ingen måte kjedelig, bare motsatt. Materialet er spesielt mangefasettert og kommer i forskjellige versjoner, som ser fra enkle til veldig imponerende ut. I tillegg er betong superenkelt å jobbe med – det er verken tidkrevende, og det krever heller ikke mye materialer. Nedenfor viser vi deg hvordan det fungerer og hvordan du kan mestre en betonglampe selv. La deg inspirere!

DET ER LETT Å ARBEIDE MED BETONG

Lag en betonglampe selv: instruksjoner og kreative ideer

Som materiale består betong bare av naturlige ingredienser – hovedsakelig leire og kalkstein, som er blandet med sand, grus og vann. Forskjellige tilsetningsstoffer blir ofte tilsatt for å gjøre betongen tettere og sterkere. Blandingsforholdene spiller faktisk den viktigste rollen – de brukes til å skille mellom de forskjellige betongtyper. Det er for eksempel lett, solid og tung, varmeisolerende og trykkbestandig betong. Når det helles, er det lurt å røre i blandingen hele tiden slik at den forblir flytende hele tiden. For håndarbeid foretrekker man normalt sett ikke betongen fra jernvarehandelen, men den såkalte “kreative betongen”. Dette er spesielt fint og har også en veldig høy tetthet. De nøyaktige blandingsforholdene finner du på baksiden av emballasjen, men for vårt prosjekt anbefaler vi å legge 10 deler betongblanding til 1 del vann.

Nødvendige materialer for en original betonglampe

Nødvendige materialer for en original betonglampe

For vår idé trenger du følgende materialer:

– 1 pakke kreativ betong

– lampeholder

– en større og en mindre PET -flaske

– Kabeltilkobling

– Trådløs skrutrekker

– 2-3 skruer

– tom boks

– 1 tråd (minst 7 mm i diameter)

Sil betongen

Tinkering med betong: sikting av betongen

Først anbefaler vi at du siver betongen. Bruk en gammel pastasil til dette formålet, og sørg for å bruke en beskyttelsesmaske for å unngå å puste inn betongstøvet.

Design formen

Du bør nå lage en form av de to flaskene. Skjær av omtrent 1/3 av den større flasken. Bruk nå den trådløse skrutrekkeren til å bore de to lokkene i midten, legg den lille flasken i den store og fest dem begge i riktig posisjon med tråden. Avstanden mellom flaskene tilsvarer faktisk tykkelsen på lampens vegger. Stram til 2-3 skruer for å gjøre konstruksjonen mer stabil og til slutt plasser flaskene vertikalt i boksen.

Hell betongblandingen i formen

Hell betongblandingen i formen

Nå må du forberede betongblandingen – helst i en metallskål med en gryte med vann i nærheten. Når blandingen er klar, begynner du gradvis å helle den i formen ved hjelp av en treskje. Sørg for at det ikke er luftbobler mellom de enkelte betonglagene. Når du er ferdig, la alt kurere i minst en dag. Fjern deretter flaskene (betongen skal ikke være helt solid!).

Monter stikkontakten og tilkoblingskabelen

Betonglampe DIY - monter stikkontakten og tilkoblingskabelen

Etter å ha fjernet trådene, behandler du overflaten med finkornet sandpapir. Legg nå til kontakten, tilkoblingskabelen og også en lyspære. Og ferdig! Du kan få andre flotte designideer for en betonglampe til bildene våre. Og her er en kreativ guide for sementblokkbordslampe med Edison lyspære.

Betonglampe DIY - monter stikkontakten og tilkoblingskabelen

Lag betonglampe selv - DIY -instruksjoner

Betongfakkel lag din egen lommelykt

Betongfakkel lag din egen lommelykt

Betongfakkel lag din egen lommelykt

Tinker betonglampe i forskjellige farger

Betonglampe - lampeskjerm til kjøkkenet

Lag betonglampe med kobbergull og sølv selv

Lag betonglampe med metall selv

Betonglampe som henger på veggen

Skandinavisk stil betonglampe

Skandinavisk stil betonglampe

Betonglampe hengende lampeskjerm

Betonglampe hengende lampeskjerm

Tinker med betong - lag din egen betonglampe

Tinker med betong - lag din egen betonglampe