Moderne piskegrillideer og inspirasjon

Hvis du liker grillfestene i hagen, kan du like ideen om å bygge en grill selv. Oppgaven er ikke lett, men du vil sikkert glede deg over resultatet lenge. En selvbygd grill er ikke bare nyttig og praktisk, men kan også forbedre utseendet på hageområdet. I denne artikkelen finner du detaljerte instruksjoner samt flere tips om hvordan du bygger en grill selv. la deg inspirere!

Bygg din egen hagegrill – instruksjoner

Hagegrill bygge kreative DIY ideer

Monteringsinstruksjoner for hagegrill

Moderne piskegrillideer og inspirasjon

Hagegrillstein

Hagegrill klassisk utseende

murstein hagegrill

Hagegrill murt moderne design

Sittegruppe med grill

Bygg dine egne hagegrillideer og inspirasjon

moderne hagegrill

Det er flere grunner til å bygge en hagegrill selv. Det kan være at grillene som tilbys i butikker ikke virker stabile eller store nok for deg, eller at du kan ha dine egne ideer som du gjerne vil realisere. En annen grunn er at det ofte kan bli for dyrt å kjøpe en grill, og ved å velge å bygge den sparer du også mye penger. Det er faktisk mange måter som en hagegrill kan bygges på – muret eller ikke, med og uten betongfundament, kantet eller rundt – dette er vanligvis en smakssak. Her tilbyr vi instruksjoner, instruksjonene du kan følge eller bare kan bruke som en guide.

Trinn 1: velg riktig sted i hagen

original hagedesign hagegrill

stor murstein hagegrill interessant design

muret moderne hagegrill

Grillplass på terrassen

egenbygd hagegrill

Hvis du griller mye, lønner det seg å bygge en sterk og holdbar struktur som kan stå ute hele året. Derfor er hagegrillen i murstein den beste løsningen for deg. Når du har tatt beslutningen om å bygge en grill selv, bør du finne et passende sted i hagen din for den – den skal være langt nok fra gården, naboene og i umiddelbar nærhet av kjøkkenet eller terrassen din.

Trinn 2: Få de nødvendige verktøyene og materialene

Monteringsinstruksjoner for hagegrill

Grillplass terrasse moderne grill

originale ideer og inspirasjoner til hagegrill

stor hagegrill uvanlig design

liten hagegrill i murstein

For å bygge en hagegrill selv trenger du følgende materialer: ca. 140 klinkerstein eller ildstein (240 x 115 x 71 mm), gipsplater, murstein, sementslørfjerner, 4 galvaniserte flatjern (40 x 5 x 70 mm), bunnplate (86 x 50 cm) og grillrist. Og de nødvendige verktøyene er: sparkel, hammer, leddsparkel, vater, kniv, blyant og firkant.

Trinn 3: Legg grunnlaget

DIY hagegrill

selvbygde hagegrillstein

moderne hagegrill originale ideer hagedesign

Hagegrill rund form

Hagegrill bygge ideer og inspirasjon

Grillen skal ha et solid fundament – for dette formålet kan du grave bakken 15-20 centimeter dypt på det valgte stedet og helle et betongfundament. Men dette er ikke obligatorisk – grus kan også brukes som grunnlag, eller bedre – en ferdig gulvplate av passende størrelse.

Trinn 4: murstein grillen

Hage grill i murstein

Hage grill murstein originale designideer

Japansk stil grillhage pergola

Hagegrill naturstein og murstein

Hage grill design ideer

Deretter begynner du å mure grillen – de første steinene legges på fundamentet med ildfast ildfast mørtel. Omhyggelig arbeid med vater og vinkel er spesielt viktig for at konstruksjonen skal være stabil. Hver rad er lagt med en kvart til en halv steinlengde. Med overflødig mørtel – så lenge den ikke har herdet, kan du fylle ut leddene.

Trinn 5: Bygg brannoverflate og segmentbue

Hage grill uvanlig design

Grill moderne terrasse

Hagedesign original grill

Originalt hagedesign, grill og pizzaovn

Grillplass på terrassen

Det neste trinnet er å mure segmentbuen og brannoverflaten. De beskyttende malene av gipsplater – for segmentbuen, settes inn i grillen. Støtten for steinene i segmentbuen er også laget av steiner. Steinene legges deretter på beskyttelseshjelpemidlene og mørtles. Det er også et steinlag som garanterer konstruksjonens stabilitet og senere vil bli brukt som brannoverflate. Ytterligere to steinrader på sidene og en på baksiden innrammer brannområdet.

Trinn 6: Installer braketter

Hagegrill DIY

moderne hagegrill

Hagegrill laget av naturstein, moderne design

Grillplass på terrassen hagegrill moderne

Hage grill murstein design ideer

Det som gjenstår er å montere brakettene til grillen. 4 galvaniserte flatjern brukes som braketter. De er plassert på steinene på begge sider – avstanden skal tilsvare dimensjonene på grillen. Etter det festes jernene med mørtel. Til slutt er det tre steinrekke til – to på sidene og en på grillens bakvegg. Og ferdig! Før du bruker din nye hagegrill, bør du imidlertid la konstruksjonen tørke godt – en uke er nok for dette. Det kan definitivt sies at å bygge en hagegrill er en krevende oppgave – men resultatet er definitivt verdt det!