bygge en plattformseng

I løpet av 10 år har det vært en synkende og økende tendens til å kjøpe en liten leilighet på eiendomsmarkedet. Det kan spores tilbake til de strukturelle problemene med boliger i de største byene. I dag er prisnivået for 1 kvadratmeter i Tyskland rundt 1.000 euro. Det er billigere å kjøpe en mindre leilighet og tenke på alternativer for praktisk innredning. Derfor presenterer vi noen ideer for å bygge en sokkel. Konstruksjonen av en sokkelseng kan sikre større brukbar plass på ditt lille soverom. Vi viser deg hvordan du kan bygge en pallplass og også interessante designalternativer for soveromsmøbler.

Å bygge en DIY podiumseng

Første trinn for å bygge en plattformseng

Planlegger foran pallen

Før du kan begynne å bygge pallen, trenger du en detaljert plan over din drømmesalong. Du bør måle lengden og høyden på sengen i henhold til målingene på soverommet ditt. Så i første omgang måler du soverommet slik at du får en klar idé om prosjektet. I tillegg er dette den billigste fasen for å vurdere mulige tillegg av sengen. En plattformseng tilbyr mange alternativer for maksimal utnyttelse av plassen. For eksempel sikrer den lagringsplass hvis det er et åpent rom under sengen. På den ene siden tillater hyller et bibliotek å sette opp dine favorittbøker, som du kan sove deg med hver kveld. På den annen side tar de mye plass som kan brukes som oppbevaringsrom for sengetøy og klær.

Andre trinn for å bygge en plattformseng

Bygg plan for en sokkel

Den detaljerte planen på soverommet ditt gir deg muligheten til å tegne en nøyaktig oversikt over sokkelen. En detaljert plan kan brukes til å liste bygningsmaterialene som kreves for å bygge sengen. Du kan finne materialene på maskinvarebutikken eller på internett til billigere priser. Hvis du ikke har lyst til å bygge en sokkel selv, kan du kjøpe en fra møbelbutikker. Dette vil spare deg for å måtte sette sammen og søke etter materialer. På det meste bør du bare bekymre deg om monteringen. Anslå risikoen for begge variantene og bestem hvilken variant du foretrekker.

Tredje trinn for å bygge en plattformseng

Nødvendige materialer for å bygge sokkelen

På bildet kan du se en eksempelliste med nødvendige materialer for konstruksjon av en sokkel. Hvis du har bestemt deg for gjør-det-selv-varianten, skriver du en slik liste i henhold til planleggingsopplegget for sokkelen. Du kan kjøpe trepaneler fra jernvarehandelen. Det er best å ha panelene kuttet til de riktige dimensjonene direkte på maskinvarebutikken. Før du kutter panelene, bør du velge treverket. Hvilken farge er egnet for bakdeksel og innredning – lyse eller mørke farger. Hvilken stil er egnet for soverommet – vintage, schabby chic, moderne look. Dette er de viktigste spørsmålene du bør svare på fordi valget ligger i disse svarene.

Fjerde trinn for å bygge plattformsengen

Nødvendige verktøy for å bygge en sokkel

En annen viktig komponent som lar deg bygge den selv er å ha de riktige verktøyene til din disposisjon. Her tilbyr vi deg en eksempelliste over de mest brukte verktøyene:

  • Trådløs skrutrekker
  • drill maskin
  • Stikksag
  • Vinkeljern
  • Folding regel
  • Emery papir
  • blyant

Hvis du ikke har disse grunnleggende utstyrene, kan du be venner eller naboer om hjelp. Det er også mange klipp på internett som også kan være til hjelp.

Bygg en pallplass

Avslutningsvis kan vi si at vi med denne DIY -artikkelen vil inspirere deg til å la fantasien løpe fritt og bygge drømmesalongen selv. En sokkel har mange fordeler – utvidelse av det brukbare området på soverommet, mer lagringsplass, plass til skuffer og hyller. Det er ikke bare en praktisk løsning på problemet med begrenset plass på soverommet, det ser også helt elegant ut. I vårt fotogalleri nedenfor kan du se på forskjellige varianter for konstruksjon og innredning av en sokkel.

Sokkelseng i vintage -utseende

Bygg en sokkel i vintage -utseende

Bygg en sokkel i vintage -utseende

Bygg en sokkel i vintage -utseende

Bygg en sokkel i vintage -utseende

Bygg en sokkel i vintage -utseende

Shabby Chick sokkel seng

Bygger Shabby Chick Pedestal Bed

Bygger Shabby Chick Pedestal Bed

Bygger Shabby Chick Pedestal Bed

Sokkel seng i moderne utseende

Bygg en sokkel i et moderne utseende

Bygg en sokkel i et moderne utseende

Bygg en sokkel i et moderne utseende

Bygg en sokkel i et moderne utseende

Sokkelseng på barnerommet

Å bygge en sokkel i barnehagen

Å bygge en sokkel i barnehagen

Å bygge en sokkel i barnehagen

Plattformseng laget av paller

Plattformseng laget av paller

Plattformseng laget av paller