κλασική εμφάνιση βυθισμένου θερμοκηπίου

Σε αυτό το άρθρο προσφέρουμε μια δημιουργική ιδέα για άτομα που τους αρέσει να κυριαρχούν στον ελεύθερο χρόνο τους – χτίζοντας μόνοι τους ένα θερμοκήπιο! Επειδή το θερμοκήπιο είναι απαραίτητο για κάθε κήπο – μπορείτε να καλλιεργείτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά εκεί όλο το χρόνο ή να διατηρείτε τα λουλούδια σας εκεί το χειμώνα, ώστε να μην παγώσουν μέχρι θανάτου. Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για το πώς να φτιάξετε μόνοι σας ένα θερμοκήπιο και ποιες είναι οι σημαντικότερες προϋποθέσεις για αυτό. Αφήστε αυτό να σας εμπνεύσει!

Φτιάξτε το δικό σας θερμοκήπιο – προετοιμασία

Σπιτική μοντέρνα εμφάνιση θερμοκηπίου

Στιβαρό ατσάλι και γυαλί θερμοκηπίου

Απλές οδηγίες συναρμολόγησης θερμοκηπίου

Οφέλη για την κατασκευή θερμοκηπίου στον κήπο

DIY ιδέες για να φτιάξετε μόνοι σας ένα θερμοκήπιο κήπου

Το να φτιάξετε μόνοι σας ένα θερμοκήπιο είναι στην πραγματικότητα ένα απαιτητικό έργο και αν δεν είστε έμπειροι μόνοι σας, είναι καλύτερο να το αφήσετε στους επαγγελματίες. Πρώτον, πρέπει να γνωρίζετε τι είδους θερμοκήπιο θέλετε στον κήπο σας: ένα κρύο σπίτι για σπορόφυτα όπου η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 12 ° C. ένα θερμαινόμενο θερμοκήπιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλο το χρόνο, ή μάλλον ένα ζεστό σπίτι για φυτά με ειδικές ανάγκες, όπως πορτοκάλια, λεμόνια κλπ. επίσης βρείτε άλλες προτάσεις που μπορεί επίσης να σας αρέσουν. Δεύτερον, είναι σημαντικό να βρεθεί η ιδανική τοποθεσία για το θερμοκήπιο – θα πρέπει να προστατεύεται από τον άνεμο και πιθανώς να προσανατολίζεται προς το νότο.

Φτιάξτε το δικό σας θερμοκήπιο – απαραίτητα υλικά

Μεγάλο θερμοκήπιο, σταθερή κατασκευή

Φτιάξτε τα δικά σας απαραίτητα υλικά για το θερμοκήπιο

Συμβουλές και οδηγίες για την οικοδόμηση του θερμοκηπίου

Φτιάξτε το δικό σας θερμοκήπιο βήμα προς βήμα

Για να φτιάξετε μόνοι σας ένα κλασικό θερμοκήπιο σύμφωνα με τις οδηγίες μας, χρειάζεστε τα ακόλουθα υλικά:

• 8 τετράγωνα ξύλα, μήκους 200 εκατοστών

• 8 τετραγωνικά ξύλα, μήκους 100 εκατοστών

• 7 τετράγωνα ξύλα, μήκους 90 εκατοστών

• 4 τετράγωνα ξύλα, μήκους 150 εκατοστών

• 4 τετράγωνα ξύλα, μήκους 55 εκατοστών

• 1 τετράγωνο κομμάτι ξύλου, μήκους 160 εκατοστών

• 2 τετράγωνα ξύλα, μήκους 92,5 εκατοστών

• 28 άγκιστρα, 3,5 × 40 mm (M4)

• 8 ευρείες γωνίες, 40x40x40 mm

• 28 Ӧsen

• Βίδες ξύλου, 5 × 80 mm

• φιλμ θερμοκηπίου

• Τσόχα στέγης

• Αστάρι ξύλου

• καρφιά

Φτιάξτε το δικό σας θερμοκήπιο – λεπτομερείς οδηγίες

Φτιάξτε τις δικές σας δημιουργικές ιδέες DIY για το θερμοκήπιο

Φτιάξτε τις δικές σας χρήσιμες συμβουλές για το θερμοκήπιο

Φτιάξτε τη δική σας προετοιμασία θερμοκηπίου

DIY ιδέες για την κατασκευή θερμοκηπίου

Φτιάξτε το δικό σας σχέδιο θερμοκηπίου

Αρχικά, ασταρώστε προσεκτικά το ξύλο για να γίνει ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες και αφήστε το να στεγνώσει καλά. Τα τετράγωνα ξύλα μήκους 200 εκατοστών πρέπει αργότερα να εισαχθούν στο έδαφος, οπότε καλύψτε τα με ύψος περίπου 30 εκατοστά με τσόχα. Η βασική κατασκευή αποτελείται από τέσσερα πανομοιότυπα στοιχεία. Για καθένα χρειάζεστε 6 τετράγωνα ξύλα – δύο μήκους 200 εκατοστών, ένα μήκος 150 εκατοστών, ένα μήκος 55 εκατοστών και δύο μήκους 100 εκατοστών. Βιδώστε το τετράγωνο ξύλο μήκους 150 cm στα κομμάτια ξύλου μήκους 2 μέτρων υπό ορθή γωνία. Χρησιμοποιήστε μια γωνιακή σύνδεση. Στη συνέχεια, το κομμάτι ξύλου μήκους 55 εκατοστών στερεώνεται με μια βίδα στη μέση του κοντού ξύλου. Η κεκλιμένη οροφή σχηματίζεται από δύο τετράγωνα ξύλα μήκους 1 μέτρου. Θα πρέπει να πριονιστούν στην αντίστοιχη λοξότμηση στο ένα άκρο και να στερεωθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείται γωνία 90 ° στο άκρο. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για τα άλλα τρία στοιχεία.

Κόψτε και ασφαλίστε την μεμβράνη του θερμοκηπίου

Φτιάξτε το δικό σας θερμοκήπιο

Φτιάξτε μόνοι σας θερμοκήπιο σχεδιασμού κήπου

Οδηγίες κατασκευής DIY θερμοκηπίου

Οι οδηγίες DIY του θερμοκηπίου είναι εύκολες

Φτιάξτε τα δικά σας πλεονεκτήματα του θερμοκηπίου

Στη συνέχεια, θα πρέπει να καλύψετε κάθε στοιχείο με φιλμ θερμοκηπίου – θα χρησιμοποιήσετε καρφιά για αυτό το σκοπό. Αυτός θα είναι ο πίσω τοίχος του θερμοκηπίου σας. Τώρα κόψτε τρεις λωρίδες φύλλου για τα πλευρικά τοιχώματα – θα πρέπει να είναι περίπου 570 × 90 cm και να εκτείνονται από τη μία πλευρά στην άλλη του θερμοκηπίου. Στη μέση των δύο εξωτερικών φύλλων αλουμινόχαρτου πρέπει να στερεώσετε τα τετράγωνα ξύλα μήκους 92,5 εκατοστών και στις άκρες επίσης τα ξύλα μήκους 90 εκατοστών με καρφιά. Καρφώστε τα τρία τετράγωνα ξύλα, τα οποία έχουν μήκος 90 εκατοστά, στο μεσαίο πλαίσιο. Τοποθετήστε το αλουμινόχαρτο κατά μήκος της άκρης και διπλώστε τα κομμάτια ξύλου πέντε φορές στα άκρα, έτσι ώστε να καλυφθούν πλήρως με αλουμινόχαρτο στο τέλος. Για να μπορέσει το φύλλο να στερεωθεί στο ξύλινο πλαίσιο, πρέπει να στερεώσετε τις οπές στις άκρες του σε προσιτό ύψος – 8 οπές είναι αρκετές ανά φύλλο αλουμινόχαρτου. Θα πρέπει επίσης να κόψετε αλουμινόχαρτο για τον τοίχο του θερμοκηπίου. Στο πάνω μέρος στερεώνεται με καρφιά και στο κάτω μέρος – με 4 μάτια. Το τελευταίο τετράγωνο ξύλο μήκους 1 μέτρου είναι επίσης καρφωμένο στο κάτω άκρο του φιόλι.

Δημιουργήστε το θερμοκήπιο

Αυτόνομο θερμοκήπιο

Φτιάξτε το δικό σας θερμοκήπιο πώς να το κάνετε

Φτιάξτε το δικό σας θερμοκήπιο Συμβουλές και κόλπα

DIY θερμοκηπίου εύκολος οδηγός

Θερμοκήπιο μικρό DIY

Τέλος, το θερμοκήπιο μένει να δημιουργηθεί. Τοποθετήστε τα τέσσερα στοιχεία στο έδαφος σε απόσταση 85 cm, έτσι ώστε η τσόχα της στέγης να μην είναι πλέον ορατή. Τα φύλλα μεμβράνης τοποθετούνται πάνω από τις ξύλινες σκαλωσιές και στερεώνονται στην οροφή με καρφιά. Τέλος, βιδώστε τους γάντζους στο ξύλο στο ύψος των ματιών και κρεμάστε το κεραμίδι. Το θερμοκήπιο που κατασκευάσατε είναι ήδη έτοιμο!