Παιδιά αντηλιακής προστασίας με ιστιοφόρο Sandpit

Θα θέλατε να σχεδιάσετε μια δροσερή παιδική χαρά για τα παιδιά στον δικό σας κήπο; Σε αυτήν την ανάρτηση θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας το σκάμμα! Το κλασικό σκάμμα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στα νήπια και τα παιδιά σχολικής ηλικίας και είναι το ιδανικό μέρος για χαρούμενα παιχνίδια το καλοκαίρι. Τα πιτσιρίκια μπορούν να τρέχουν τριγύρω στο σκάμμα, να ψήνουν κέικ με άμμο, να χτίζουν κάστρα με άμμο κ.λπ. Ο κίνδυνος τραυματισμού εξαλείφεται σχεδόν εντελώς και μπορείτε εύκολα να παρακολουθήσετε τα παιδιά όταν παίζουν στον κήπο σας. Παρακάτω είναι μερικές γενικές συμβουλές για την κατασκευή ενός σκάφους, καθώς και δροσερές ιδέες σχεδιασμού για να αντλήσετε έμπνευση. Και στο τέλος του άρθρου, συμπεριλαμβάνουμε έναν σύνδεσμο με τις εύκολες οδηγίες κατασκευής που μπορείτε να ακολουθήσετε όπως θέλετε. Αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί!

Φτιάξτε μόνοι σας ένα σκάμμα: ένα υπέροχο DIY έργο για γονείς

Φτιάξτε το δικό σας σκάμμα από πλακόστρωτα

Το να φτιάξεις μόνος σου ένα σκάμμα είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο εύκολο από όσο φαντάζεσαι. Δεν χρειάζεστε πολλά υλικά για αυτό, και αν έχετε μια σαφή ιδέα για το αποτέλεσμα, η δουλειά είναι σχεδόν αβίαστη! Πρώτον, είναι σημαντικό να επιλέξετε την καλύτερη τοποθεσία. Το σκάμμα δεν πρέπει ποτέ να βρίσκεται στον καυτό ήλιο. Οι θέσεις στη σκιά και τη μερική σκιά – κάτω από ένα μεγάλο δέντρο για παράδειγμα – είναι πραγματικά οι πιο κατάλληλες για αυτόν τον σκοπό. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε το σκάμμα πάνω από ένα θόλο, ή ακόμα πιο εύκολο – να τοποθετήσετε μια ομπρέλα. Εάν τα παιδιά σας είναι ακόμα μικρά, είναι σημαντικό να φτιάξετε το σκάμμα σε ένα ορατό μέρος. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να παρακολουθείτε την παιδική χαρά και να ελέγχετε κάθε τόσο ότι όλα είναι εντάξει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα μέρη μπροστά από το σπίτι, τη βεράντα και μπροστά από τα παράθυρα είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή.

Φτιάξτε μόνοι σας ένα σκάμμα – χρήσιμες συμβουλές

Η παιδική χαρά στον κήπο δημιουργεί ιδέες

Και όταν πρόκειται για τα υλικά – ο ευκολότερος τρόπος για να σχεδιάσετε το σκάμμα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα έτοιμο κιτ από το κατάστημα υλικού. Τα μέρη κόβονται σε μέγεθος και δεν έχετε παρά να τα βιδώσετε μεταξύ τους! Αυτή είναι στην πραγματικότητα η ταχύτερη παραλλαγή, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα δημιουργική. Εάν έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο και μεγαλύτερο προϋπολογισμό, μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε τη δική σας ιδέα και να κάνετε το σκάμμα πραγματικά πρωτότυπο! Μπορείτε να το φτιάξετε από ξύλο, πέτρα, σκυρόδεμα ή πλαστικό. Μια καλή ιδέα θα ήταν να δημιουργήσετε ένα μικρό τμήμα για τα παιχνίδια των παιδιών. Μπορείτε επίσης εύκολα να φτιάξετε μια στέγη που θα προστατεύει τα παιδιά από τον ήλιο.

Καθορίστε τη θέση και το μέγεθος

Φτιάξτε ένα σκάμμα για μικρά παιδιά στη δική τους παιδική χαρά

Αν θέλετε να φτιάξετε ένα κλασικό ξύλινο σκάμμα, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ξύλο χωρίς επεξεργασία. Οι καλύτερες επιλογές από αυτή την άποψη είναι τα είδη ξύλου όπως το λάριτς, το έλατο Ντάγκλας και η ρομπίνια, τα οποία δεν είναι επιρρεπή σε σήψη. Δεν είναι ιδιαίτερα φθηνά, αλλά είναι πραγματικά στιβαρά και διαρκούν πολύ. Το έλατο και το έλατο είναι επίσης καλές επιλογές. Πριν αρχίσετε να χτίζετε, πρέπει να καθορίσετε τις διαστάσεις του σκάμματος. Το μέγεθος του κήπου και του ανοιχτού χώρου παίζουν σημαντικό ρόλο. Είναι επίσης σημαντικό πόσα παιδιά θα έπαιζαν στο σκάμμα – τα μικρά χρειάζονται επίσης επαρκή χώρο παιχνιδιού. Για 2-3 παιδιά, ένα μέγεθος περίπου 2 x 2 μέτρα είναι απολύτως επαρκές.

Συμβουλές για την επιλογή υλικών

Φτιάξτε τη δική σας προστασία από τον ήλιο με πέργκολα

Όταν βιδώνετε το πλαίσιο μαζί, θα θέλετε να στρογγυλοποιήσετε και να εξομαλύνετε τυχόν αιχμηρές άκρες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πέτρες για το πλαίσιο – αυτές διαρκούν σχεδόν για πάντα και δεν μπορούν να καταστραφούν από τις καιρικές επιδράσεις όπως η βροχή, το χιόνι και ο παγετός. Μπορείτε εύκολα να τακτοποιήσετε τα πλακόστρωτα το ένα πάνω στο άλλο ή να τα τοποθετήσετε σε τοίχο για μεγαλύτερη σταθερότητα. Βεβαιωθείτε ότι το όριο δεν είναι πολύ υψηλό. Το πλαίσιο είναι πολύ πιο σταθερό αν το χτίσετε από πέτρα ή το χύσετε από σκυρόδεμα.

Το κτίσιμο του σκάμματος σε ορθογώνιο σχήμα είναι κλασικό, αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε κάτι διαφορετικό και πιο δημιουργικό. Για παράδειγμα, τι πιστεύετε για ένα σκάμμα με σχήμα πειρατικού πλοίου; Μπορείτε να βρείτε μερικά υπέροχα παραδείγματα αυτού κάτω από τις εικόνες μας!

και εδώ μπορείτε να εξοικειωθείτε με τις εύκολες οδηγίες κατασκευής για κουτιά άμμου!

Φτιάξτε μόνοι σας ένα πειρατικό πλοίο

Πειρατικό πλοίο που κατασκευάζεται από ξύλινες σανίδες

Κατασκευάστε πειρατικό πλοίο πώς είστε

Ξύλινο σκάμμα με κάλυμμα

Sandpit φτιάξτε μόνοι σας μια ξύλινη ομπρέλα

Δημιουργήστε μια παιδική χαρά για τα παιδιά

Πρωτότυπο ιστιοφόρο Sandpit

Φτιάξτε ένα σκάμμα μόνοι σας ξύλινο εξάγωνο

Πειρατικό πλοίο παιδικής χαράς

Παιδική χαρά με σκάφος με άμμο και κήπο με άμμο

Φτιάξτε το δικό σας σκάμμα από ξύλο κάτω από ένα δέντρο

Πειρατικό πλοίο που κατασκευάζεται από ξύλινα πηχάκια

Πρωτότυπο Sandpit DIY πειρατικό πλοίο

Εξάγωνο ξύλινο κάλυμμα Sandpit

Φτιάξτε το δικό σας σκάμμα κάτω από τη βεράντα

Φτιάξτε τη δική σας πέργκολα από σκούρο ξύλο

Sandpit με ξύλινο καπάκι πρωτότυπη ιδέα

Μαξιλάρι ρίψης ξύλινου καλύμματος αμμοβολής

Φτιάξτε το δικό σας σκάμμα από πέτρα

Σχεδιάστε τα δικά σας ελαστικά αυτοκινήτων

Δημιουργήστε τις δικές σας ιδέες και έμπνευση για το σκάμμα

Πειρατικό πλοίο κατασκευάζει τιμόνι

Φτιάξτε ένα πειρατικό πλοίο για παιδιά από ξύλο

Πειρατικό πλοίο DIY εξαιρετικές ιδέες

Φτιάξτε μόνοι σας ένα σκάμμα με έναν πρωτότυπο τρόπο

Τα μικρά παιδιά παίζουν στην άμμο