Σε όλους μας αρέσει πολύ το καλοκαίρι και ο ζεστός καιρός. Αυτή η εποχή είναι επίσης δημοφιλής με τα έντομα, τα οποία δεν είναι μόνο ενοχλητικά αλλά και μερικές φορές βλαβερά για την υγεία μας. Ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης αυτού του θέματος είναι σημαντικός για την πλήρη απόλαυση αυτής της πολυαναμενόμενης εποχής του χρόνου. Τα σπιτικά απωθητικά είναι μια καλύτερη ιδέα σε σύγκριση με τα εμπορικά εντομοαπωθητικά. Περιέχουν φυσικά ενεργά συστατικά τα οποία, μεταξύ άλλων, φροντίζουν το δέρμα μας. Επιπλέον, είναι απαλλαγμένα από χημικές ουσίες που πιθανότατα δεν θα έρθουν σε επαφή με το μεγαλύτερο όργανο μας.

Οι υγρές παραλλαγές είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς

υγρό μίγμα επαναλαμβανόμενο

Σπιτικά απωθητικά με αιθέρια έλαια

Οι απωθητικές ιδέες με αιθέρια έλαια έχουν θρεπτικό και χαλαρωτικό χαρακτήρα ταυτόχρονα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δίνουμε έμφαση σε αυτό μέσα στο άρθρο μας. Πριν ξεκινήσετε τις συνταγές για τη χρήση του, σας προσφέρουμε μια λίστα αιθέριων ελαίων. Τα ακόλουθα έλαια είναι κατάλληλα για σπιτικά εντομοαπωθητικά:

 • ευκάλυπτος,
 • δενδρολίβανο,
 • Λεμονόχορτο,
 • Γεράνι,
 • μέντα,
 • γαρύφαλλο μπαχαρικό,
 • λεβάντα,
 • λεμόνι,
 • Δέντρο τσαγιού.

Δοκιμάστε απωθητικά σε μια μικρή παρτίδα πριν τα χρησιμοποιήσετε

Τα χέρια απολυμαίνουν τα απωθητικά

Η επίδραση των ελαίων σε διαφορετικούς τύπους εντόμων

Όλα τα αιθέρια έλαια που αναφέρονται θα μπορούσαν να σας προστατεύσουν από διαφορετικούς τύπους εντόμων. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες λεπτομέρειες που πρέπει να θυμόμαστε. Ωστόσο, εάν θέλετε ειδική προστασία από τσιμπούρια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε δέντρο τσαγιού. Με αυτό τρομάζεις τις μύγες. Μπορείτε να αποκρούσετε με επιτυχία τα κουνούπια με λεμονόχορτο, λεμόνι και ευκάλυπτο. Το μείγμα γερανιού και μέντας θα ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό για αυτό.

Τα κουνούπια και τα τσιμπούρια είναι τα πιο κοινά προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν με απωθητικά 

Repelentien diy ενάντια στα κουνούπια

Προσοχή!

Όλα τα αιθέρια έλαια έχουν ισχυρή επίδραση και ως εκ τούτου δεν πρέπει ποτέ να εφαρμόζονται απευθείας στο δέρμα. Ακολουθήστε τις οδηγίες συνταγής μας, ώστε να μπορείτε να εγγυηθείτε την καλύτερη προστασία και άνεση ταυτόχρονα.

Για παιδιά και κατοικίδια, χρησιμοποιήστε αυτά τα απωθητικά που είναι κατάλληλα για αυτά

Repelentien μίγματα για παιδιά

Συμβουλή ειδικού

Εάν έχετε μικρή εμπειρία με αιθέρια έλαια, θα πρέπει ιδανικά να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα από αυτά πρώτα. Το πολύ, σε ακραίες περιπτώσεις, μπορείτε να δοκιμάσετε το μείγμα μέντας και γερανιού που αναφέρθηκε προηγουμένως. Αυτό θα αποφύγει την υπερδοσολογία και θα δώσει στο σώμα σας λίγο περισσότερο χρόνο για να συνηθίσει τα διάφορα αρώματα. Με τον καιρό, θα αποκτήσετε τη δική σας πρακτική εμπειρία και στη συνέχεια θα μπορούσατε να πειραματιστείτε με πιο τολμηρούς συνδυασμούς.

Τα έντομα θα μπορούσαν να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Χρειάζεστε λοιπόν κατάλληλα προστατευτικά μέτρα

Repelentien ιδέες για λάδι

4 συνταγές για σπιτικά απωθητικά

Απωθητικό 1 (κατάλληλο για μικρά παιδιά και κατοικίδια ζώα)

Τι χρειάζεστε για αυτό:

 • Ένα άδειο μπουκάλι ψεκασμού (750 ml).
 • Νερό;
 • Γλυκερίνη.
 • Ένα από τα ακόλουθα αιθέρια έλαια:

Δυόσμος, γαρίφαλο, λεβάντα για ενήλικες,

Λεμονόχορτο για μικρά παιδιά και κατοικίδια,

Λεμόνι, ευκάλυπτος ή δέντρο τσαγιού για μεγαλύτερα παιδιά και κατοικίδια. 

Γεμίστε τη φιάλη μέχρι τη μέση με γλυκερίνη και την άλλη μισή με νερό. Υπάρχουν επίσης 15 σταγόνες από το επιλεγμένο αιθέριο έλαιο. Ανακατέψτε ξανά πολύ καλά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το απωθητικό.

Απολαύστε το καλοκαίρι καλύτερα με σπιτικά απωθητικά

Ιδέες Repelentien για κουνούπια

Απωθητικό 1 (ισχυρή φόρμουλα συνιστάται μόνο για ενήλικες)

Τι χρειάζεστε για αυτό:

 • Ένα άδειο μπουκάλι ψεκασμού (750 ml),
 • νερό,
 • Γλυκερίνη,
 • Ένα από τα ακόλουθα αιθέρια έλαια: λεμόνι, λεμονόχορτο, δέντρο τσαγιού, δεντρολίβανο ή ευκάλυπτος.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αναμίξετε το νερό και τη γλυκερίνη σε αναλογία 20:80. Προσθέστε 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο. Spεκάστε το στο σώμα σας περιοδικά μόλις αρχίσει να υποχωρεί η μυρωδιά.

Το λάδι λεβάντας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για σπιτικά απωθητικά

Repelentien ιδέες για λεβάντα

Απωθητικό 3 (για παιδιά)

Τι χρειάζεστε για αυτό:

 • 1/3 φλιτζανιού αμύγδαλο ή λάδι καρύδας,
 • 15 σταγόνες από ένα από τα ακόλουθα αιθέρια έλαια: μέντα, λεβάντα ή γαρίφαλο.

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα κατάλληλο δοχείο και εφαρμόστε στο δέρμα του παιδιού. Δεν είναι ιδιαίτερα επιθυμητό ο παράγοντας αυτός να εισέλθει στο στόμα του παιδιού. Δεν έχει τόσο καλή γεύση, αλλά δεν είναι και ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Ορισμένα απωθητικά είναι πιο κατάλληλα για εξόδους στο δάσος

Απωθητικά Απωθητικά Τσιμπούρια

Απωθητικό 3 (μόνο για ενήλικες)

 • 1/3 φλιτζάνι υγρό σαπούνι,
 • 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας

Και εδώ, θα πρέπει να αναμίξετε ξανά όλα τα συστατικά και μετά να τα εφαρμόσετε προσεκτικά σε όλες τις περιοχές του σώματος που πρέπει να προστατευθούν. Αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για ταξίδια σε δάση και άλλα φυσικά μέρη όπου πρέπει να διώξετε έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό εντόμων. Μόλις γυρίσετε σπίτι, θα πρέπει να κάνετε αμέσως ντους. Παρεμπιπτόντως, σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεστε σαπούνι!

Πάρτε τη βέλτιστη απόφαση μεταξύ των διαφόρων τύπων απωθητικών

Τα απωθητικά κάνουν υπέροχα αιθέρια έλαια

Εφαρμόστε τα σπιτικά απωθητικά σωστά και απαλά

Ακόμα και οι φυσικές θεραπείες θα μπορούσαν μερικές φορές να ερεθίσουν το δέρμα μας. Μια άγνωστη αλλεργία θα μπορούσε ενδεχομένως να αναφερθεί. Για να αποφύγετε τέτοιους κινδύνους, εφαρμόστε πρώτα ένα σπιτικό απωθητικό σε μια μικρή περιοχή του σώματός σας. Είναι καλύτερο να το κάνετε εκεί που το δέρμα σας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο. Αφήστε το να λειτουργήσει για μισή ώρα έως μία ώρα και αν δεν υπάρχει ερυθρότητα, μπορείτε να εφαρμόσετε με ασφάλεια το υπόλοιπο απωθητικό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια πιο αδύναμη φόρμουλα, όπως αυτή για παιδιά ή εφήβους.

Τα διαφορετικά αιθέρια έλαια τρομάζουν καλύτερα τα διαφορετικά έντομα 

Τα απωθητικά είναι μεγάλα έντομα

Αγοράστε απωθητικά έτοιμα ή φτιάξτε τα μόνοι σας?

Τα απωθητικά συνήθως περιέχουν πολλούς χημικούς παράγοντες. Επιπλέον, είναι αρκετά ακριβά και επιβαρύνουν επιπλέον τον προϋπολογισμό μας το καλοκαίρι. Ωστόσο, υπάρχουν τώρα και νέοι οργανικοί τύποι που είναι επίσης πολύ αποδοτικοί και, σε ορισμένες περιπτώσεις, φθηνοί. Εάν έχετε το χρόνο, πιστεύουμε ότι πρέπει να πιάσετε τα διάφορα απωθητικά συστατικά και να ετοιμάσετε ένα εντομοαπωθητικό στο σπίτι. Έτσι, έχετε τον έλεγχο του περιεχομένου, διασκεδάστε κάνοντας ένα υπέροχο έργο DIY και επίσης έχετε υπέροχα αιθέρια έλαια στο σπίτι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και για κάτι άλλο.

Με την ευκαιρία, θα μπορούσατε να μυρίσετε τα έντομα μακριά από το σπίτι και τον κήπο σας με υπέροχες μυρωδιές!

Σας ευχόμαστε ένα υπέροχο καλοκαίρι χωρίς τσιμπήματα εντόμων!

Μάθετε στα παιδιά πώς να χρησιμοποιούν φυσικές θεραπείες για να προστατεύονται από τα έντομα

Repelentien υπέροχα μοντέρνα σπρέι