Blant innendørsplanter er det en for enhver smak og stil. Ikke alle rom i den moderne leiligheten er godt opplyst, slik at mange planter ikke trives der. Heldigvis er det blant husplanter et stort antall prøver som kan klare seg uten mye lys. Årsaken til dette: deres naturlige beliggenhet er ikke godt opplyst. Leter du også etter innendørs planter for mørke hjørner? Bli hos oss, for i det følgende vil vi lage et kort portrett av 5 skyggeplanter som definitivt vil inspirere deg til din grønne boligdekorasjon.

Innendørs planter for mørke hjørner – et mangfoldig utvalg av skygge planter er tilgjengelig for deg

innendørs planter for mørke hjørner Zamioculcas stilige innendørs dekorasjoner

Innendørs planter for mørke hjørner – begonia

Denne subtropiske planten har en liten vekst og er derfor også egnet for små leiligheter. Det er kjent for sine vakre blader og fargerike blomster. Den er krevende og har mer enn 1400 arter. Noen av disse er egnet for balkongen, andre også for innendørs.

Blant dem er det hengende, oppreist, buskete og klatrende arter av begonia. Men hvis du vil ha en begonia for stuen, bør du velge en bladbegonia. En temperatur på 20 grader Celsius anbefales for at begonia skal trives skikkelig.

Mangelen på lys har ikke en vakker begonia

innendørs planter for mørke hjørner begonia vakre fargede blomster

Maidenhair bregne

Temperaturer rundt 22 grader Celsius er de beste for jomfruhårbregnen. Den høye luftfuktigheten og varmen er ikke et problem for denne nyanseplanten, og derfor er den også veldig egnet som badeplante. Badet er til og med det ideelle stedet for jomfruhårbregnen. Dette er det beste stedet å ta vare på planten, fordi den virkelig ikke trenger annet enn vanlig vanning og befruktning. Ellers er denne stueplanten litt vanskelig å ta vare på fordi den er veldig følsom for plassering, vanning og jord. Du bør aldri spraye jomfruhårbregnen, fordi bladene da blir brune.

Jomfruhårbregnen har søte små blader

innendørs planter for mørke hjørner Adiantum maidenhair bregne

Farget nesle

Den fargede brennesle er en liten og spesielt populær stueplante. Den har ingen blomster, men fascinerer med sine fantastisk myke, fløyelsrike og tynne blader. Så du kan kalle det en typisk prydbladplante. Den fargede brennesle er veldig lett å ta vare på. Du bør senke denne planten i et vannbad en gang i uken i stedet for å vanne den. Dette fremmer utviklingen av bladene. Men siden mange planter mister sin skjønnhet i det andre året, selv med god omsorg, er det tilrådelig å dyrke den fargede nesen fra stiklinger år etter år.

Den fargede brennesle er en vakker løvverk

innendørs planter for mørke hjørner farget nesle Coleus scutellarioides

Dieffenbachia

I sitt hjem, de tropiske regnskogene, vokser Dieffenbachia under store trær og er derfor vant til å skygge. Bladene deres har et vakkert mønster i forskjellige farger og variasjoner, som ligner sjarmerende tegninger. Dessverre er denne vakre nyanseplanten giftig, og det bør utvises ekstra forsiktighet med den. Det er best å unngå Dieffenbachia hvis du har barn eller kjæledyr.

De store bladene på Dieffenbachia utstråler en unik stil

innendørs planter for mørke hjørner Dieffenbachia store innendørs planter

Sverdbregne

Sverdbregnen foretrekker faktisk delvis skyggelagte steder, den tåler ikke veldig mørke steder godt. Sverdbregner vokser som stauder. Denne eviggrønne og flerårige hengende planten har veldig dekorative brosjyrer. Bladene til de forskjellige variantene er varierte. Filigranbladene til sverdbregner stammer fra et rhizom som vokser i jorden. I de fleste tilfeller danner sverdbregnen lange fronds, noe som gjør den til en perfekt hengende dekorasjon. Anlegget har også veldig gode luftfriskende egenskaper. Denne tropiske stueplanten liker temperaturer over 20 grader Celsius.

Sverdmannen er en populær hengende plante som utstråler mye friskhet

innendørs planter for mørke hjørner Adiantum caudatum

Så hvis du vil introdusere litt grønt i et mørkt hjørne på gangen eller dekorere det vindusfrie badet, må du velge en passende nyanse blant skyggeplanter. I tillegg til innendørs planter som er beskrevet ovenfor, inkluderer de mest populære skyggeplanter pilbladet, dragetreet, enkeltbladet, buehampen, den grønne liljen, eføyen, Kentia -palmen, eføyen og fiolinfigen. Du kan finne det du leter etter i følgende bildegalleri!

Innendørs planter for mørke hjørner – buehampen fascinerer med sin eksotiske skjønnhet

innendørs planter for mørke hjørner av lysbuehampen

Grønne innendørs planter ser flotte ut i en fargerik potte

innendørs planter for mørke hjørner Zamioculcas uvanlige planter for hjemmet

Ta en frisk teft inn i dine fire egne vegger med Kentia -håndflaten

innendørs planter for mørke hjørner kentia -palmen

Enkelt ark i forskjellige størrelser skaper dynamikk i rommet

innendørs planter for mørke hjørner i forskjellige størrelser

innendørs planter for mørke hjørner farget nesle uvanlige blader

innendørs planter for mørke hjørner enkeltblad vakre hvite blomster

innendørs planter for mørke hjørner hengende planter av sverdet bregne kurv

innendørs planter finner passende planter for mørke hjørner

innendørs planter for mørke hjørner Dieffenbachia storbladede innendørs planter

innendørs planter for mørke hjørner Sverdbregnen klassiker

innendørs planter for mørke hjørner sverdbregner bregner til hjemmet