Det er en het trend å bringe en jungelfølelse inn i moderne interiørdesign med passende planter. Eksotiske stueplanter er bare flotte i en minimalistisk stue! Men ikke bare. Fordi planter som ser atypiske ut, også krydrer et skandinavisk eller industrielt interiør. Grunnen til dette er veldig enkel: De fanger alltid øyet og skaper en viss dynamikk i rommet. I det følgende presenterer vi en kort oversikt over noen ekstraordinære stueplanter. Kanskje finner du den rette for dine fire vegger!

Ekstraordinære stueplanter er det som er noe i hvert rom

ekstraordinære innendørs planter blyant busk stue dekor dekor ideer

Hvis du ikke vil ha de vanlige grønne romkameratene til hjemmet ditt, kan du stole på levende steiner, mosaikkplanter, luftplanter, korketrekkere eller hjerteplanter. Men det er bare en liten del av alle slags planter som overrasker alle. Det er så mange andre at vi har innsnevret til det vi tror er de 6 mest eksentriske.

Vær så god!

Eksepsjonelle stueplanter – Albuca spiralis

Albuca spiralis er en pære av hyacint -familien. Bladene har en herlig spiralform og ligner spesielt på en korketrekker. Den blomstrer om vinteren og hviler om sommeren. Du kan nyte de praktfulle blomstene fra Albuca Spiralis fra mai eller juni. Disse fascinerende blomstene er plassert på en høy stilk. Plasser denne stueplanten på et lyst og lyst sted. Albuca spiralis er en plante som trenger mye vann for å trives. Men vær forsiktig så du ikke tillater vannlogging! Du kan stolt bruke denne spesielle planten dekorativt i din egen stue. Det gir også en god lukt av vanilje.

Gi ditt eget hjem et spesielt preg

Omsorg for eksepsjonelle innendørs planter albuca spiralis riktig

Eselhale

Eselhalen er fremdeles kjent som Sedum Burrito, som også avslører sitt hjemland – Mexico. Den har lange skudd og er spesielt egnet som hengende plante hjemme. Denne stueplanten har saftige blader som er tett plassert og kan holde mye vann. Det er derfor eselhalen regnes som en veldig flerårig stueplante. Bunnen av eselhalen må ikke forbli fuktig. Så skjenking skjer sjelden. Kaktusjorden er det perfekte underlaget for Sedum Burrito. Planten kalles fremdeles slange sedumplante. Den har praktfulle blomster som blomstrer mellom april og juni.

Bruk eselhale dekorativt og ta med en boks eksotisk mat inn i hjemmet ditt

ekstraordinære stueplanter esel hale saftig plante hjemmedekorasjon

Blyantbuske

Blyantbusken når en høyde på 40 til 80 cm. Det spesielle utseendet skyldes det faktum at det danner mange grønne skudd. Disse ligner stort sett blyanter. Det er nettopp derfor planten bærer navnet blyantbuske. Selv om noen arter kanskje ikke viser blomster, er denne stueplanten et utmerket dekorativt tillegg til ethvert rom.

Blyantbusken er en flott minimalistisk dekorasjon for den moderne leiligheten

ekstraordinære stueplanter blyant busk dekorere vinduskarmen

Ørkenrosen

Ørkenrosen har det vitenskapelige navnet Adenium obesum. Dette er en spesielt imponerende stueplante fordi den har en tykk stilk og vakre blomster over seg. Den fascinerende planten kommer fra Øst -Afrika og er egentlig en busk, men minner om en bonsai. Ørkenrosen liker lyse steder og blomstrer om våren. I de kaldeste månedene trenger den imidlertid en pause når det skal være kjølig.

Ørkenrosen har sin egen sjarm som fortryller unge og gamle

ekstraordinære husplanter ørkenrose uvanlige blomster

Avl blad

Avlsbladet, eller Kalanchoe daigremontiana, er et spesielt lettstelt husplante. Den trenger en solrik og varm beliggenhet. Dette er en tykk bladplante, så den trenger veldig lite vann. Det er fascinerende fordi mange små yngelknopper vokser på bladmargene. Hekkebladet har også blomster. Disse vises på en høy stilk fra midten av planten. Det er mange individuelle blomster som sitter løst ved siden av hverandre. Det du bør være oppmerksom på med denne planten er at saften er giftig for hjerte, nerver og muskler.

Brødblad er ekte kunstverk av natur, tror du ikke det?

dekorere uvanlige stueplanter stamblad hjemme

Hawaii palme

Planten har en stilk med vakre blader på den øvre delen. Hawaii -palmen er faktisk en saftig plante. Men ikke en typisk. Fordi bladene på Hawaii -palmen ikke er kjøttfulle og tykke. Disse minner om palmetrær, som er det som ga planten navnet. Det kalles også vulkansk palme på grunn av sitt hjem. Hawaii -palmen har også fantastiske gule blomster som blomstrer om vinteren. Hun er litt krevende når det gjelder beliggenhet. Et lyst sted er det beste for den vulkanske palmen. For sterke solstråler må unngås. Hvis noe er galt med planten, vil bladene falle.

Denne fantastiske sjeldenheten kan også nytes hjemme

ekstraordinære stueplanter hawaiian palme vakre små blomster

Alle disse spesielle stueplantene imponerer med sine flotte bladformer og flotte blomster. Uansett hvilken du velger for din frodige boligdekorasjon, vil du skape en ekte følelse i dine fire egne vegger. Nedenfor er enda flere forslag til flotte, uvanlige stueplanter. Sørg for å ta en titt på disse også!

Erteplanten gir leiligheten en tropisk teft

ekstraordinære stueplanter erteplante

Eselhaleblomstene fascinerer med sin unike sjarm

ekstraordinære stueplanter esel hale sprudlende hjemmeinnredning ideer

Fiolinfiken er store stueplanter med imponerende blader

eksepsjonelle stueplanter fiolin fig

Gevirbregnen er en uvanlig dekorasjon for stuen din

ekstraordinære stueplanter gevir bregne

Kjønnsblomsten er en stilig prydplante

ekstraordinære stueplanter skamme blomsterhengende planter

ekstraordinære innendørs planter ørkenrosen flotte dekorasjonsideer et friskt pust

Omsorg for ekstraordinære stueplanter eselhale riktig

ekstraordinære innendørs planter blyant busk stue dekor dekor ideer

Riktig omsorg for eksepsjonelle innendørs planter brutblatt

eksepsjonelle husplanter albuca spiralis

ekstraordinære stueplanter eksotiske stueplanter hawaiian palm

ekstraordinære stueplanter attraktiv dekorasjon blyantbusk

ekstraordinære stueplanter yngler blad uvanlige blader blomster

eksepsjonelle stueplanter eksotiske stueplanter yngelblad