En vellykket veggdesign kan snu opp ned på interiøret. Mye kan oppnås gjennom veggdesignen som ellers er vanskelig å oppnå med andre interiørelementer. Aksentveggene har en spesiell verdi i moderne interiørdesign. Det inspirerte oss til å sette dette i sentrum av vårt innlegg i dag. En aksentvegg i interiøret gir utvilsomt et flott høydepunkt. Men ikke bare. Du kan finne ut hvilke designalternativer en aksentvegg tilbyr i de følgende linjene.

En aksentvegg er ofte det som er noe i det moderne soveområdet

aksent vegg mørk vegg farge soverom møbler ideer

Uvanlig veggdesign driver kjedsomhet ut av rommet

Poenget med en utstillingsvegg er at det ikke betyr et komplett anlegg med tilhørende motiv eller materiale, men bare utformingen av en vegg. På denne måten kan du oppnå forskjellige effekter. Enten strukturerer du rommet eller så gir du det en viss følelse.

Dette skjer uten å måtte endre temaet eller fargeskjemaet i interiøret vesentlig. I de fleste tilfeller bør minst ett annet interiørelement stemme overens med aksentveggen. Dette sikrer et enhetlig helhetsbilde. Så velg et tilbehør eller en lampe som fremhever filveggen.

Et moderne interiør må på ingen måte fremstå som monotont. Å gjøre et rom koselig slik at det også fremstår som dynamisk, er derfor ikke en lett oppgave. For å gjøre dette bruker du noen visuelle triks, for eksempel aksentveggene i seg selv. 3D -trepaneler og fototapeter er vakre eksempler på hvordan du gir en stue eller soverom mer dybde.

En enkelt vegg kan skape fantastiske aksenter i rommet. Hovedfunksjonen til aksentveggene er å få fokus på deg selv. Den enkleste måten å designe en aksentvegg på er med maling og tapet. I dette tilfellet velger du vanligvis sterke farger og slående motiver. Men det er mange andre alternativer for en aksentvegg. Disse inkluderer fliser og murstein, tavlemaling og tre. Kunstgjenstander og speil gir også mye plass til å lage en fantastisk dekorativ vegg. Det er spesielt verdt å designe en speilvegg i små rom. Dette utvider rommet visuelt.

Aksentvegger gir rom et spennende utseende

aksent vegg blomstertapet stue ideer frisk innredning

Ta murveggen i forgrunnen med planter

Akzentwand kule aksenter satte det moderne soverommet

Bruk aksentveggen riktig i interiøret

Aksentvegger er et godt valg når rommene trenger et friskt pust. Disse får frem møblene så vel som fargeskjemaet. Du kan enkelt lage en kontrast med aksentvegger. Men det er viktig at møbler og veggdesign utfyller hverandre samtidig. Ellers kan en effektiv veggdesign også harmonere godt med hele romkonseptet. Et delikat monokrom mønster, for eksempel, gjør soverommet til en oase av velvære. Rollen aksentvegger spiller avhenger av hvor stort rommet er, hvilke farger som er tilstede og hva slags atmosfære som råder der.

En stor fordel med aksentveggene er at de gir interiøret personlighet. Vanligvis kombinerer du aksentveggen med nøytrale farger. Så dette fremheves fantastisk. Men hvis du vil balansere fargebalansen i interiøret, kan du legge til individuelle elementer som passer godt sammen med veggen.

Mørk aksentvegg bringer en dose drama inn i interiøret

aksenter vegg spisestue møbler ideer

Selvfølgelig er livsstilen der rommet er innredet nøkkelfaktoren når det gjelder å velge riktig aksentvegg.

Mye kos er alltid dagens orden i stua, som også bør tas i betraktning når du velger aksentveggene. Tre- og natursteinvegger er populære alternativer her. I tilfelle du ønsker å bringe litt dynamikk til interiøret, viser et livlig fototapet seg å være mer egnet. Slående farger og store mønsterelementer oppdaterer rommet. Faktisk representerer stuen ofte en særegen scene for dine egne preferanser og kunstneriske designalternativer.I den moderne spisestuen eksperimenterer du ofte med intense farger og slående mønstre og motiver. Spisestuen regnes som et friskt oppholdsrom, hvor du ikke bare spiser mat, men bruker tid med dine favorittfolk. På soverommet, derimot, velger du vanligvis farger og motiver for aksentveggene, som beroliger, slapper av og inspirerer.

Men det hender ofte at den dekorative veggen rett og slett går utover innredningskonseptet. I et minimalistisk interiør, for eksempel, er det en tendens til at en enkelt vegg er egnet for å tiltrekke seg alle blokkene.

I de tilfellene når du vil formidle din egen karakter til et nøytralt interiør, er en aksentvegg i populær innredningsstil ideell for dette formålet. En murvegg gir en industriell teft til stuen og et blomstertapet en shabby chic følelse. Myke blomstermønstre og naturlige motiver krydrer derimot et skandinavisk interiør.

Et monotont interiør må unngås på alle måter 

Akzentwand rød veggfarge frisk interiørdekorasjon hjemmekontor

Murveggen gir boarealet mer karakter 

aksent vegg murvegg stue skape et friskt interiør

Ta også en titt på interiøret, som vi har samlet i et spennende bildegalleri. Disse representerer mange ideer for en aksentvegg. Du kommer garantert til å hente inspirasjon til dine fire egne vegger!

Det er også et sted for en aksentvegg på det moderne badet

aksent veggfliser hvite metro fliser moderne bad

Vær forsiktig med hvilken farge du legger aksent på!

Akzentwand lager en frisk stue med grønne nyanser

Rolige og samtidig forfriskende farger kommer til sin rett i soveområdet

aksentvegg grønn aksentveggkomfort og friskhet

Badet får en rustikk stil

Akzentwand baderomsinnredning ideer

Lyse farger og mønstre gjør soverommet veldig koselig

aksent vegg soverom murvegg nøytrale farger

aksent vegg soverom blå vegg soverom vegg

aksentvegg blå aksentvegg moderne spisestue

aksent vegg soverom lys teppe lys sengetøy

aksent vegg soverom ideer for å innrede et lite soverom

aksent vegg rebated teknologi koselig soverom

Akzentwand veggmaleri tapet blomstermønster krydre spisestuen

Akzentwand veggmaleri tapet hjemmekontor design

aksent vegg stue murvegg industriell touch