Inspirasjonen til navnet Madam Stoltz kommer fra India – som så mye annet i livet til Pernille Stoltz. “Indianerne er veldig høflige og tar alltid på meg som“ Madam ”. I 1995 da jeg ble bedt om å velge et navn for min første virksomhet, var Madam Stoltz det første navnet jeg tenkte på. Jeg har holdt meg til navnet siden.

Det var ikke en stor masterplan bak Madam Stoltz. I stedet var kreativitet, fantasi og eventyrlyst drivkreftene. I kombinasjon med en dyp fascinasjon for den asiatiske livsstilen og muligheten til å dra nytte av mulighetene som stadig oppstår når du er på farten.

Det hele begynte tidlig på 1990 -tallet med en ung dansk kvinne, Pernille Stoltz. For å finansiere sin asiatiske tur, kjøper Pernille smykker på loppemarkeder i India og selger dem til turister på strendene i Hellas.

Madam Stoltz – inspirasjon fra India

madam stoltz spisebord

Etter 3 års reise og mye eventyr, returnerer hun til Danmark med et hode fullt av ideer om hvordan hun kan utvikle sitt eget håndverk ved hjelp av noen av de dyktige indiske håndverkere hun hadde møtt på sin tur.

I 1995 åpnet Pernille en liten butikk med kroker, kurver, lysestaker, smykker og indiske saris i det latinamerikanske kvarteret i København. Butikken har gitt Pernille muligheten til å reise til India ofte og gjøre hennes kreative ideer til virkelighet. I 1997 begynte Pernille å selge til andre livsstils- og gavebutikker i Danmark – og derfor ble Madam Stoltzs engrosvirksomhet født.

Madam Stoltzs produkter selges i butikker over hele Europa

fru stoltz vaser

I 2002 bestemte Pernille og mannen hennes Peter og deres to små døtre seg for å flytte til Pernilles hjemøy, Bornholm, midt i Østersjøen. Virksomheten drives nå av Madam Stoltz i et partnerskap. Pernille er designeren og personen som er ansvarlig for kontakten med leverandørene i India og Kina. Peter tar seg av logistikken og økonomien.

“Jeg reiser til India minst 4 ganger i året – og kommer alltid full av inspirasjon tilbake – India har blitt mitt andre hjem”.

Madam Stoltz har 14 ansatte på Bornholm og produktene selges i butikker over hele Europa.

Produkter

Nai Disha og Madam Stoltz har i fellesskap utviklet et fair trade -prosjekt. Ungdommer på minst 18 år selger noen produkter gjennom Madam Stoltz salgsnettverk. Alt salg blir overført til Nai Disha -prosjektet – så de blir for de unge og deres familier.

Fair trade -produkter: nøkkelringer, armbånd, kort, bilderammer

madam stoltz bilderamme

Siden 2010 har Madam Stoltz støttet NAI DISHA (ny retning) i New Delhi. En GNO – ideell organisasjon som fokuserer på utvikling gjennom utdanning.

Nai Disha startet for 10 år siden som en skole for de svært fattige, og takket være Nai Disha tigger mange barn fra slummen i New Delhi ikke lenger på gata, men har fått muligheten til å få en utdannelse.

Nai Disha -prosjektet har nå 450 barn og unge under vingene.

Kontraster mellom India og Danmark

madam stoltz krus

“Under mine reiser gjennom India har jeg sett og opplevd de mest alvorlige konsekvensene av ekstrem fattigdom. Ved å støtte det fantastiske Nai Disha -prosjektet, er jeg så glad for å kunne gi tilbake litt til landet som har gitt meg så mye, forklarer Pernille. Pernille besøker alltid Nai Disha når han er i New Delhi.

inspirasjon

Pernille Stoltz har jobbet tett med de indiske leverandørene som produserer designene sine i mange år. Minst 4 ganger i året reiser hun til fantastiske India, et land fullt av kontraster. Disse turene fyller henne med mange inntrykk, som omdannes til ideer og utvikling når hun kommer tilbake til familien på Bornholm.

– Kontrastene mellom India og Bornholm er enorme. India er en kollisjon av alle sanser, og jeg er veldig inspirert av indianernes gamle håndverkstradisjon “

madam stoltz vase oppbevaringsburk madam stoltz dekorasjon

fru stoltz deco kaktus madol stoltz interiørideer

madam stoltz vase i hvitt

madam stoltz pyntegjenstander

madam stoltz keramiske vaser

fru stoltz blomsterpotte

madam stoltz inspirasjonslys

madol stoltz skinne

madol stoltz light ideas

fru stoltz blomsterpotte

madam stoltz dekorasjon

fru stoltz kurver

madam stoltz vannbeholder som dekorasjon

fru stoltz flasker

madam stoltz brødkurver

madam stoltz dekorativt krus

madol stoltz tallerkenskåler

madol stoltz wood ideer

madam stoltz bestikk

madam stoltz lysestake laget av glass

madol stoltz glassartikler

madam stoltz lysestakehus

madam stoltz sittepute

madam stoltz pute i lilla

madam stoltz pute

madol stoltz interiør

madam stoltz keramiske boller

madol stoltz hengende lys

fru stoltz deco kaktus

fru stoltz deco kaktus hvitt gull

fru stoltz henger

fru stoltz henger i interiøret

madam stoltz kobber sølv vaser

dekorere fru stoltz

madam stoltz dekorasjonsideer

madol stoltz -brett

fru stoltz skjærebrett

madam stoltz julepynt

fru stoltz tree

madam stoltz dekorasjon

madam stoltz kurvposer

madol stoltz veggideer

madam stoltz oppbevaringsburk