Bygg en peiskonsoll selv

Julen banker på, men du har ikke peis i stua. Hva synd … Hva er en feiret adventskveld uten peiskonsoll der julesokkene henger? Ikke vær trist lenger! Vi har løsningen på problemet ditt. Denne artikkelen er en fullstendig guide til å bygge en peiskonsoll hjemme. Konsollen har ingen tilkobling, så du kan ikke brenne logger. I stedet kan du tenne duftende lys, som vil fylle hele rommet med en vakker duft. Tenk deg de romantiske kveldene når julen kan komme!

Nødvendige materialer for å bygge en peiskonsoll

Nødvendige materialer for å bygge en peiskonsoll

  • 9 brett (1,9 mm)
  • 8 metallbraketter (små)
  • 32 skruer
  • Lister
  • Tre lim
  • Emery papir
  • 2 skrueklemmer (store)
  • Trådløs skrutrekker
  • Stikksag
  • Mal og pensel

Trinn for trinn: Hvordan kan du bygge en peis omgitt av deg selv?

Bygg en peiskonsoll selv

Peiskonsollen, hvis konstruksjon er forklart, er en panelkonstruksjon som kan settes sammen og deretter demonteres. Slik bygger du peisen din:

Trinn 1)

Peisbrakett trinn 1

I jernvarehandelen kan du kjøpe brettene og listene du ønsker. Se etter robuste granlaminerte trepaneler med en tykkelse på 1,9 mm. Vårt råd er at du får kuttet trepanelene der. Hjem, sandpapir for å slipe panelene.

Steg 2)

Først bør du bygge bena på konsollen. Ta 2 av de lengste brettene og plasser dem i rett vinkel mot hverandre. Lim treplatene og fest dem med de store skrueklemmene. Etter 15 til 20 minutter er alt tørt.

Trinn 3)

Peisbrakett trinn 3

Benkonstruksjonen trenger mer stabilitet. Derfor skruer du en metallbrakett til platene. For den tredje siden av beinet – lim det andre brettet på, fest det ved hjelp av skrueklemmene og skru det på en vinkel. Trinnene for å bygge det andre benet på peisekonsollen er like.

Trinn (4)

Peisbrakett trinn 4

For det andre skal du bygge føttene. Foten er bygget av de små brettene som er igjen fra å kutte trepanelene. Lim brikkene sammen, fest med skrueklemmer og skru på en vinkel. Du limer denne lille konstruksjonen til foten og fikser den med skrueklemmer. Trinnene for å bygge andre gulvlister er like.

Trinn (5)

Peisbrakett trinn 5

Frontpanelet er bygget av noen få brett. Avhengig av høyden på beina, velg 5 eller 6 brett og lim bitene parallelt med hverandre. Fest konstruksjonen ved hjelp av skrueklemmene og vent til den tørker.

Trinn (6)

Nå kan du lime frontpanelet på bena. For å sikre peiskonsollens stabilitet, skru på med 2 metallbraketter per ben. Vær forsiktig så du ikke bygger konstruksjonen skjevt.

Trinn (7)

Peisbrakett trinn 7

Slik at du kan fullføre konstruksjonen av skorsteinsrammen, bør du plassere konsollens hylle på konstruksjonen og lime den med trelim. Du vil dekorere peisekonsollen senere, så du bør sikre konstruksjonens stabilitet med metallbraketter.

Skritt (8)

hvite peisekonsollstrimler

Når alt er godt sammen, kan du begynne å dekorere peisekonsollen med lister. Design trelistene rundt overgangen fra hyllen til bena på peisen. Først bør du imidlertid kutte strimlene til en viss størrelse ved å sage dem. Deretter limes de til peiskonsollen. 

Trinn (9)

hvit peiskonsollDu er nesten ferdig. Nå kommer den billige delen av bygningen – maling. La fantasien løpe vilt og male. Du kan velge mellom mange teknikker som shabby chic eller vintage look. I vårt eksempel foretrakk vi den hvite fargen til å male peisekonsollen hvit.

Mal peiskonsollen hvit 

hvit peiskonsoll

Gratulerer med ferdigstillelse av peiskonsollen! Nå er du klar for jul. Til jul kan du dekorere den nye peisen din med treblokker, furukegler, kranser, lys, julefigurer. For å få ønsket effekt fra bålet, fyll peisen med tre eller tenn lys inne. Hvis du vil ha en ekte peisatmosfære, kan du henge en liten TV -skjerm innendørs og spille av en brannklipp.

Peis konsoll dekorasjon

Peiskonsolldekorasjon med teppe

Peis konsoll dekorasjon

Peiskonsolldekorasjon til jul

Peiskonsolldekorasjon til jul

Peiskonsolldekorasjon med lys

Peiskonsolldekorasjon med lys

Peisbrakett i vintage -utseende

Peiskonsoll i moderne utseende

Peiskonsoll i stuen

Peiskonsoll med TV -skjerm

Peisbeslag dekorasjon med tre

Peiskonsolldekorasjon til jul