Pampas gressplante

Har du noen gang sett pampas gress? Også kjent under det vitenskapelige navnet Cortaderia selloana, ser planten veldig attraktiv ut. Det er derfor ikke overraskende at det er en av de største dekorasjonstrendene for 2020! I dette innlegget gir vi deg noen fantastiske ideer for stilige dekorasjoner med pampasgress. Bruk dette som en inspirasjonskilde for ditt eget hjem!

Fantastiske dekorasjoner med pampasgress til hjemmet ditt!

Pampas gress høye stilker soverom

Akkurat dekorasjonen gjør atmosfæren i en leilighet individuell, koselig og unik! Dekorasjonene med pampasgress er en fantastisk idé – de er langvarige, allsidige og gir atmosfæren i hvert rom en uformell naturlighet! De passer best i leiligheter innredet i en skandinavisk, herregård eller boho -stil. Men det betyr ikke at dekorasjonen med pampasgress i din minimalistiske stue ikke kan bli til et blikkfang! Våg å eksperimentere for å sette det myke prydgresset i scenen på best mulig måte! I denne forbindelse kan bildene våre tjene som en modell for deg eller bare gi deg et forslag til hvordan du kan ordne gresset pent.

Lag en koselig atmosfære med de myke prydgressene

Dekorasjonsideer prydgress salongbord stue

Pampas gress er akkurat egnet for alle rom! I stuen, soverommet, kjøkkenet eller gangen vil det skape en innbydende og vakker atmosfære! På kommoden, i hjørnet eller på salongbordet i stua er det myke prydgresset et skikkelig blikkfang og kan også enkelt kombineres med annet hjemmetilbehør. De delikate bladene utstråler ganske enkelt en følelse av ro og komfort, noe som gjør gresset til en fantastisk dekorasjon for soverommet. Selv på badet vil det imidlertid skape en elegant boho -atmosfære.

Pampas gress er ikke krevende i det hele tatt

dekorative planter pampas gress

For at du skal kunne bruke det tørkede prydgresset som dekorasjon, anbefaler vi at du planter det i din egen hage. Heldigvis er planten ekstremt lett å ta vare på og imponerer om sommeren med sine store, hvite blomsterplater. Pampas gress er innfødt i de tropiske sonene i Sør -Amerika og New Zealand, og rundt 14 forskjellige arter er kjent. I tillegg er planten ikke helt hardfør og trenger beskyttelse i de kalde månedene. Bladene på gresset er grågrønne, skarpe og når en høyde på omtrent 80 cm. Til sammenligning kan blomsterplatene være opptil 250 cm! Blomstringsperioden begynner i august og varer til november. I mellomtiden kan du klippe av gresset og tørke det, slik at det blir en fantastisk dekorasjon for vaser og andre kar.

Pampasgresset foretrekker en næringsrik jord som ikke tørker helt ut om sommeren og er gjennomtrengelig. Den optimale plasseringen for planten er solrik og skjermet for vinden, ettersom de lange stilkene lett kan bøye seg i sterk vind. Du bør ikke vanne pampasgresset for ofte eller plante det på et fuktig sted – dette fører til råte og betyr gressets sikre død. Du kan finne flere nyttige tips for planting og omsorg for pampasgresset her Finne.

Gjør den vakre naturlige dekorasjonen holdbar i lengre tid

La prydgresset tørke ut

For å bruke bladene som dekorasjon, kutt stilkene til ønsket lengde og bind dem sammen i en bunt. Heng nå gresset opp ned på et kjølig sted og la det tørke helt. Dette tar vanligvis mellom 2 og 4 uker. Nå kan du ordne de myke bladene i en nydelig vase! For å få denne naturlige dekorasjonen til å vare lenger, kan du spraye gresset med litt hårspray. På denne måten vil de ikke lufte og holde seg fine og luftige lenger.

Det tørkede pampasgresset vises best i en vakker vase. De større bladene kan ordnes i en XXL gulvvase, mens de mindre ville se fine ut i et mindre kar på skrivebordet eller på salongbordet! Slik at stilkene står oppreist, velger du vaser med smal hals. Med sin delikate farge matcher pampas gress bokstavelig talt enhver interiørdesignstil! Du kan få flere kreative ideer til naturdekorasjoner med de myke prydgressene fra bildene nedenfor!

Pampas gressplante lett å ta vare på

Dekorative gressete myke blader

stor vase med pampas blikkfang

flott naturlig dekorasjon for terrassen

Pampas gress ved siden av speilet fantastisk utseende

Studer fin stemningsdekorasjon

Pampas gressglassvase på salongbordet

dekorere leilighetsideer og forslag

vakre ideer til bryllupsdekorasjoner

nyttige pleietips for pampasgress

Pampas gressrosa, myke blader

flott dekorasjon ved siden av soverommet

Plant pampasgress i hagen

Pampas gress stor deco stue

Dekorasjon ideer stue original

Dekorativt gressbord i vase

flott dekorasjon med pampas gress pampas gress

Ornamental gress fantastisk dekorativ gulvvase

Lenestol rotting deco prydgress vintage

Pampas gressdekorasjon

stilig naturlig dekorativt pampasgress

Pampas gress i stua

dekorere soverommet med prydgress

Gulvvaser laget av glasspampasgress

inspirerende dekorasjonsideer pampas gress

Pampas gress i stua skandinavisk

Pampas gress iøynefallende dekorasjon

Sidebord prydgress fint utseende

imponerende bryllup med naturlig dekorasjon

Deco med pampas gressbryllup

Dekorasjon med pampas gress lenestol Boho Chic

Pampas gressdekorasjon på badet

Prydgress pynter studiet vakkert