røde brudekjoler nydelig modell i lys rød

Bryllupet ditt er snart, og du vil ha en virkelig uvanlig brudekjole som ville tiltrekke alles oppmerksomhet? Da er kanskje en rød kjole det riktige valget for deg! Røde brudekjoler har en spesiell sjarm, og i dette innlegget presenterer vi deg for noen rare modeller som du vil bli forelsket i! Nedenfor forklarer vi også symbolikken til den røde fargen som gjør den til den tradisjonelle brudekjolefargen i mange land. Ha det gøy mens du leser!

Røde brudekjoler – et symbol på glede, energi og nytt liv

røde brudekjoler Vera Wang praktfullt skjørt

røde brudekjoler med rett skulderbelte

røde brudekjoler utsmykninger røde blomster

røde brudekjoler svarte utsmykninger bodice

røde brudekjoler knallrøde Vera Wang

røde brudekjoler figurnær blonder burgunder

røde brudekjoler røde pynt blomster

røde brudekjoler modell i lys rød svart dekorasjoner

Fra et historisk perspektiv er røde brudekjoler faktisk ikke noe nytt. Selv i romersk antikk var rødt den tradisjonelle fargen på bruden. Kvinnene hadde på seg et flammerødt brudeslør, kalt “Flammeum”, som sto for kjærlighet og rikdom som skulle følge det nye bryllupsparet i deres liv sammen. Den røde fargen var også veldig populær i middelalderen og renessansen, inntil dronning Victoria av England giftet seg med en hvit kjole i 1840, og ble hvit til den vanlige fargen på brudekjoler. I dag opplever imidlertid rødt et skikkelig comeback innen brudeklær, og kjente designere som Vera Wang og Oscar de la Renta presenterer flotte røde brudekjoler i sine kolleksjoner. Fra mørk vinrød og lys rød til lekende oransje rød – fargen på kjærlighet er “in” igjen ved bryllup!

Røde brudekjoler ser virkelig iøynefallende og originale ut!

røde brudekjoler dekorert med rhinestones

røde brudekjoler ryggløse imponerende utsmykninger

røde brudekjoler havfrue med belte

røde brudekjoler av skuldermodell med sliss

røde brudekjoler lineær modell romantisk utseende

røde brudekjoler trend brude mote butikkvindu

røde brudekjoler figur-klem topp gullfargede dekorasjoner

røde brudekjoler bodice rikt dekorert

røde brudekjoler nydelig modell sølvpynt

røde brudekjoler topp strikket bredt skjørt

røde brudekjoler farge bordeaux strikket topp

røde brudekjoler mørkerøde med bolero

Flere og flere kvinner i dag velger brudekjoler i prangende farger som rødt fordi de ser mye mer interessante og iøynefallende ut. I tillegg er den hvite fargen assosiert med viss symbolikk, som er litt utdatert i dag, nemlig – den står for uskyld, renhet og jomfruelighet. Dette gjør hvite brudekjoler ganske uegnet for modne kvinner eller de som ikke skal gifte seg for første gang. I slike tilfeller kan en rød brudekjole se mye friskere og mer original ut – bare se på bildene våre for å se det selv! Røde brudekjoler er også inspirerende for mange stjerner – modellen Chrissy Teigen hadde for eksempel en praktfull rød brudekjole av Vera Wang da hun giftet seg med sangeren John Legend i 2013.

Røde brudekjoler i fremmede kulturer

røde bryllupskjoler virkelig stilig

røde brudekjoler nydelig modell i lys rød

røde brudekjoler bredt skjørt strikket topp veldig elegant

røde brudekjoler hvit kjole med røde aksenter

røde brudekjoler mørk rød blonder romantisk

røde brudekjoler flotte dekorasjoner i gull

røde brudekjoler hvite blomster japansk stil

Men røde brudekjoler er også en tradisjon i mange fremmede kulturer og representerer vanligvis nytt liv og fruktbarhet. I India, for eksempel, er hovedguden Brahma avbildet i en kappe i rødt og gull. Rødt er også fargen på gudinnen for velstand, kjærlighet og lykke Lakshmi og er tradisjonelt forbundet med glede, liv, kreativitet og energi. Blant aztekerne hadde bruden røde fjær på hendene og beina under vielsen. I Kina står rødt for miraklet med blodbindingen – ekteskap. Der drikker brudeparet tradisjonelt fra to glass som er bundet sammen med en rød snor. Den røde fargen er fortsatt en del av bryllupstradisjonen i mange land som Taiwan, Korea, Thailand, Pakistan og Tyrkia.

Røde brudekjoler: hvem passer de?

røde brudekjoler elegant modell i lilla

røde brudekjoler lyse rødt fantastisk skjørt bredt

røde brudekjoler strikket topp rød

røde brudekjoler bryllup John Legend

røde brudekjoler knallrødt skjørt asymmetrisk

røde brudekjoler havfrue figur-klem

røde brudekjoler coursage hvitt skjørt

røde brudekjoler rett og slett super elegante

røde brudekjoler bredt skjørt festet hår

røde brudekjoler DElo hvit

røde brudekjoler skjørt fantastisk

Hvis du liker røde brudekjoler og du vil velge en slik modell, bør du vite om klesplagget passer deg godt. Fargen er spesielt egnet for mørkhårede kvinner med ikke for lys hudtype. Det er også passende nyanser for blondiner – de røde tonene er faktisk mer enn 26! Det er viktig at skyggen matcher hud- og øyefarge, men også med din personlighet. Hvis du finner den riktige nyansen av rødt, vil det definitivt få deg til å skinne! I prinsippet er mørkere og dempede nyanser perfekt for blondhårede kvinner, mens brunetter også kan gå for de sterkere røde tonene. Nyansene av vinrød, rubinrød, lilla rød, bordeaux, kirsebærrød, fuchsia (roserød), korallrød, mursteinrød, oransje rød, samt de varme nyansene med en gylden undertone som kobber og rustrød er spesielt populære på brut måte. Brudekjolen kan være helt rød eller en interessant kombinasjon mellom rødt og hvitt, gull eller sølv – avhengig av dine preferanser!