Pendellamper - hvilke modeller som er tilgjengelige og hvilke som passer ditt interiør

I nesten alle rom er hengende lys ganske enkelt en del av det. Hva er deres betydning for en sammenhengende romatmosfære? Hvilke forskjellige modeller er det og hvilke er trenden?

Hvorfor er pendellamper viktige for innendørs belysning?

Hvis du vil forvandle hjemmet ditt til en skikkelig oase av velvære, bør du definitivt tenke på riktig belysning. Spesielt anhengslamper er avgjørende for en harmonisk romstemning. For å skape en følelse av kos, er det ikke nok å belyse et rom så jevnt som mulig. Det avhenger heller av det vellykkede samspillet mellom lys og mørke. Med pendellamper kan visse områder optimalt settes i fokus. Dette kan gjelde både spisebordet og en kommode eller et skjenk. Fra et dekorativt synspunkt er hengende lys dobbelt så viktig: en gang som en lyskilde, men også som et blikkfang, som gir aksenter i hjemmets fire vegger i løpet av dagen.

Spennende arrangementer kan settes opp ved hjelp av pendellamper. En moderne pendelarmatur er for eksempel egnet som kontrast til et bord i massivt tre, mens en lampe med vintage-utseende harmoniserer førsteklasses med en funksjonelt designet skjenk. En vanlig møbleringsfeil er at hengelys henger for høyt og blender. For et avslappet samvær ved spisebordet er det imidlertid viktig at du kan se hverandre i øynene uten problemer. Det er derfor tilrådelig å dempe lyset eller bruke pendellamper med skygge. Jo lavere lampene henger, jo koseligere ser de ut. Det er også viktig at den lyse fargen matcher rommet. Hvis du vil oppnå unike lyseffekter med pendellamper, kan du bruke lys hvis nyanser er delvis åpne. Her er det vakre modeller på Rivièra Maison. De skaper et spennende spill av lys og skygge.

Hvilke forskjellige pendellamper er det?

Hvorfor er pendellamper viktige for innendørs belysning?

Det er et nesten uhåndterlig utvalg av pendellamper. Den klassiske modellen består av en suspensjon med lyskilde, en lampeskjerm og taket. Enten glass, metall, stoff eller papir – lampeskjermer kan være laget av alle tenkelige materialer. Dette kan ha like stor innflytelse på belysningen som fargen og fremfor alt designet. Noen paraplyer er flate, andre halvcirkelformede, sfæriske eller sylindriske. Mange pendellamper er preget av det kunstneriske samspillet mellom flere lamper. Ofte er de forbundet med hverandre med suspensjonen. De er spesielt egnet for belysning av større områder, for eksempel et spisebord.

På den annen side virker hengende lys ganske enkle uten en skjerm, for eksempel lamper i form av en lyspære. Vanligvis er dette LED -lamper som ikke skinner sterkt. De er egnet for ganske reduserte møbleringsstiler og skårer med retro sjarm. Den mer pompøse motparten er lysekroner, som spesielt appellerer til folk som er begeistret for glans og glitter. Armene, som har en holdefunksjon, er karakteristiske for lysekroner. I dag er det imidlertid ingen lys, men vanligvis elektriske lyskilder. Hvis du liker det mer moderne, kan du også bruke lyspaneler, som stort sett er firkantede.

Hva slags pendellamper er trendy?

Hengende lamper med lysdioder er spesielt populære. Lysdioder har fordelen av å være enkle å installere selv i store mengder. Fremfor alt har design som er preget av letthet og lekenhet godt av dette. Bruken av LED -teknologi betyr ikke at bare moderne designede hengelamper er trendy. Snarere er det motsatte: gamle design er veldig glade for å bli tatt opp og omtolket på nytt. Retro -design er like populær som hengelys i rustikk industriell stil. Det desidert viktigste materialet for disse lysene er metall. Modeller i svart, antrasitt eller messing er etterspurt. Dette gjelder også lamper, som med sine buede design passer perfekt til blomsterinnredningsstilen. Oftere og oftere kan fargede glass finnes som henges på tykke snorer og har lite til felles med klassiske anhengslamper.

" />