Hva er fordelene med LED-lamper fremfor energisparende lamper?

Med et koselig interiør og stilig dekorasjon kan komfort flytte inn i hjemmet ditt. Den riktige belysningen setter høydepunkter i interiøret og prikken over i’en. Lyset er livet. Som en vital faktor skaper lys stemning og atmosfære i våre fire vegger og påvirker vårt velvære. Du føler deg mest komfortabel hjemme med et gjennomtenkt belysningskonsept. Men hvordan lager du det ideelle belysningskonseptet for hjemmet ditt? Tidene for gulvlampen og den ensomme taklampen er for lengst borte, og i dag tilbyr teknologien utallige muligheter – lyspærer, energisparende lamper, LED -lamper. Hvilken lyskilde bør vi velge best, hvilken har flere fordeler og hvilken har lavest strømforbruk? I denne artikkelen belyser vi mørket!

Siden salget av lyspærer ble forbudt i 2009, har LED-lamper og energisparende lamper erobret belysningsmarkedet. Det er definitivt verdt å bytte til energieffektive lyskilder, men hvilket av de to alternativene bør vi velge best? De er forskjellige i energieffektivitet, levetid og teknologi. Poenget i alle tre punktene LED -pærer Fordeler i forhold til de energisparende lampene. Miljøvennlig, energibesparende og holdbar – av denne grunn er LED -lamper det første valget av lyskilder for mange. Spørsmålet som dukker stadig oftere opp i moderne husholdninger er: LED eller energisparende lamper? Du finner svaret i vår sammenligning!

LED vs energisparende lamper – sammenligningen

LED vs energisparende lamper - sammenligningen

  • teknologi 

LED står for “lysemitterende diode”. Sammenlignet med energibesparende lamper er teknologien som brukes i LED-lamper ikke basert på prosessen med gassutladning. Når en elektrisk spenning tilføres, sendes det ut elektromagnetisk stråling, som kommer til oss som lys. Hvis vi sammenligner LED -pærene med glødelamper, kreves de første 80% mindre energien for å produsere samme lysstyrke. Energisparende lamper avgir energi i form av UV -lys. De jobber etter prinsippet om et fluorescerende rør.

  • lysstyrke

I dag måles lysstyrken i lumen i stedet for watt. Til sammenligning genererer lyspærene rundt 1300 lumen ved en effekt på 100 watt, en energisparende lampe oppnår samme antall lumen ved 20 watt og LED-pærene er de absolutte frontløperne her med 18 watt og en lysstyrke på 1800-1900 lumen.

  • Type lys

Lyset fra energisparende lamper er på ingen måte verdsatt – ubehagelig, for lyst og for kaldt. Det er definitivt den største ulempen med energisparende lamper. I motsetning til dette – tilbys LED -lamper i alle lyse farger. Her er du bortskjemt for valg – kald hvit eller varm hvit, du kan også bestemme hvor varm eller kald du er. Det avhenger av den termodynamiske temperaturen, som måles i Kelvin. Hvis du trenger naturlig dagslys, for eksempel i studien, bør du velge en LED -lampe med 6000 Kelvin. Hvis du vil ha et koselig, varmt lys i stua, trenger du en LED -pære med 2700 Kelvin. Strømmen bør også tas i betraktning når du bestemmer deg for hvilken type lys. Hvis dette er mindre enn 5 watt, kan du bare bruke denne lampen til dekorasjon.

  • levetid

Hvis vi sammenligner energibesparende lamper og lyspærer, har de første en veldig lang levetid – 8 000 til 10 000 timer. Det er ingen sammenligning mellom energibesparende lamper og LED-lamper. LED er den klare vinneren med en levetid på rundt 25 000 timer.

Hvorfor er LED -lamper bedre enn energisparende lamper?

Hvorfor er LED -pærer bedre enn sparepærer?

Hvis vi ønsker en konklusjon basert på sammenligningen som er oppført, har LED -lampene betydelig flere fordeler. Her er noen flere punkter som vil overbevise deg:

  1. Sammenlignet med energisparende lamper er det ikke noe problem å slå LED-lamper på og av
  2. LED -lamper inneholder ingen skadelige stoffer og er veldig enkle å kvitte seg med
  3. Umiddelbar lysstyrke – i motsetning til energisparende lamper, som tar noen sekunder
  4. Moderne modeller og et bredt spekter av farger
  5. En langsiktig investering-de er mer økonomiske i drift enn energisparende lamper

I hele artikkelen nevnte vi imidlertid ingen ulempe med LED -lamper. Kanskje det bare kan være det dyre kjøpet. Siden de bruker mindre energi, kan de imidlertid også spare kostnader på lang sikt. De høye innkjøpsprisene vil også endre seg de neste årene.

Fremtiden for LED -lamper

Fremtiden for LED -belysning

Da vi spurte om fremtiden for LED -belysning, ga ekspertene oss et ekspresssvar – i de kommende årene vil belysningen bli fullstendig omgjort til LED -teknologi. Mulighetene for å belyse leilighetene våre med LED -teknologi blir større og større – eventyrlys, ultratynne LED -paneler, trykte taklamper, flekker, indirekte belysning, etc. Led panel engros Du finner det brede utvalget av LED -belysning. Med fremtiden vil den bli mer fleksibel, tynnere, mindre komplisert og mer moderne!