Belysningen på badet er et like viktig aspekt i utformingen av dette rommet som valget av selve baderomsmøblene. Dette har igjen å gjøre med følelsen av velvære på det mest private stedet i hele hjemmet. Samtidig er målet å skape et moderne bad der funksjonalitet er topp prioritet. Nøkkelen her er i de indirekte lyskildene! Det indirekte belysningsbadet skaper en moderne atmosfære med myke lyseffekter. Det er nettopp det følgende linjer forklarer: Hvordan integrere indirekte belysning på badet.

Indirekte belysning på badet påvirker feel-good-faktoren på det moderne badet

indirekte belysning bad speil lyser

Indirekte baderomsbelysning er bare en del av badelyskonseptet

Det er faktisk mange måter å designe belysning på baderom. Men det er noen få ting du absolutt bør vurdere hvis du vil ha et komfortabelt bad. Et vakkert opplyst bad er resultatet av å kombinere direkte og indirekte belysning.

Direkte badebelysning, fremdeles kjent som grunnbelysning, skaper vanligvis skygger.

Dette er ikke tilfelle med indirekte lys. Dette betyr at et moderne bad i tillegg til grunnbelysning også trenger indirekte belysning, også kjent som bakgrunnsbelysning. Og det skjer først og fremst gjennom takflekker, innfelte spotter, LED -strips og integrert LED -belysning. Det indirekte lyset er mindre intens enn det direkte. Det er grunnen til at dette hovedsakelig brukes som effektlys. Men ikke bare. Fordi noen ganger kan speilbelysningen fungere som grunnleggende belysning på badet.

Du føler deg avslappet og forfrisket på et passende opplyst bad

indirekte belysning bad uvanlig lys stilig bad design

Selv om indirekte belysning ikke er egnet for grunnbelysning, er det av stor betydning for hele belysningsplanen. Først og fremst er det faktisk viktig å ta hensyn til dine egne behov og tilpasse belysningen på badet deretter. Det er derfor lurt å tenke på hvor det faktisk er behov for lyskilder på badet. Deretter må du svare på spørsmålet hvorfor du trenger det: Vil du skape en avslappet atmosfære? Trenger du riktig lys for eksempel sminke og barbering? Eller kanskje du vil bringe visse områder frem og dermed sette aksenter?

Indirekte belysning er en perfekt løsning for moderne baderomsdesign. Det er mykt og det er nesten ingen irriterende refleksjoner på dusjvegger, beslag og badespeil. Dette skaper koselige lysøyer. Og så er den grunnleggende belysningen på badet perfekt komplementert. Resultatet er et pent opplyst rom.

Moderne belysning er det som definerer dagens bad – Bruk av indirekte belysning på badet riktig

I dag fungerer spa -områder og velvære -oaser som eksempler på utformingen av ditt eget bad. De gir også nok inspirasjon til baderomsbelysning. Indirekte belysning er en het trend.

Moderne og funksjonell baderomsbelysning kommer bare til sin rett ved riktig bruk av indirekte belysning. LED lysstrimler rett under taket, for eksempel, er en fancy idé. Lyskilder som brukes på siden av speil, beslag og servanter, kan derimot gi mer lys på badet. Dette gjelder spesielt for bad, der det ikke er vinduer. Korrekt bruk av indirekte belysning skaper mer lysstyrke i rommet. I tillegg ser badet bredere og mer innbydende ut. Hvis du indirekte belyser individuelle nisjer på badet, kommer de til syne. Og det får igjen badet til å se mer livlig ut.

Indirekte belysning kan brukes på mange måter på badet. Dette er spesielt vellykket med mørk veggdesign. Og på monokrome bad sikrer riktig bakgrunnsbelysning mer dynamikk. Slike LED -lys er utmerket på minimalistiske bad.

Funksjonelle LED -lys og et moderne utseende 

indirekte belysning bad ledet opplyst veggspeil

 LED -belysning er innebygd i mange badspeil

indirekte belysning bad rundt veggspeil opplyst

En viktig detalj i baderomsbelysning er lysningen av badespeilet. Et bakgrunnsbelyst speil er et flott alternativ for å unngå ubehagelige skygger. Ulike farger, former og lysintensiteter tilfredsstiller de enkelte behovene til alle huseiere. Speilskap med integrert belysning er også veldig på moten. Den optimale speilbelysningen gir det perfekte lyset for sminke.

Avhengig av hva slags stemning du vil skape på badet, kan du også velge forskjellige lystemperaturer. Muligheten til å velge mellom forskjellige lystemperaturnivåer er en stor fordel med LED -lys. Som regel velger du varmere LED -lys til badet. Og varmere betyr lave Kelvin -verdier for lysdioder. Dette gjør at badet føles mer behagelig. Men når det gjelder badespeilet, er kjøligere lys mer egnet her. Med moderne LED -lys er det imidlertid mulighet for fargeendring. Er dette ikke funksjonelle lys?!

Gi baderomsveggene mer dybde gjennom indirekte belysning

indirekte belysning bad vakker veggdesign uvanlige lysekroner

Moderne lamper er en del av det totale bildet av badet. Lyskildene i seg selv er avgjørende for stemningen på badet. Men det er viktig at belysningen på badet er effektiv og funksjonell. Når det gjelder strømforbruk, holdbarhet og fleksibilitet, er lysdioder spesielt gunstige i baderomsbelysning.

Lys opp dusjområdet på en attraktiv måte

indirekte belysning bad imaginære led strips

LED -lamper passer fantastisk i et enkelt designet rom

indirekte belysning bad funksjonell bad belysning

Enkelhet og funksjonalitet er avgjørende for et komfortabelt baderomsdesign

indirekte belysning bad funksjonelle baderomsmøbler badespeil

indirekte belysning bad led belysning led strip

indirekte belysning bad stort bad speil opplyst

indirekte belysning bad bakgrunnsbelysning bad speil

indirekte belysning bad innovative baderomsmøbler

indirekte belysning bad frittstående sanitære gjenstander

indirekte belysning bad led strip tak

indirekte belysning bad led striper moderne bad design

indirekte belysning bad minimalistisk bad belysning

indirekte belysning bad moderne funksjonell

indirekte belysning bad moderne belysning ideer

indirekte belysning bad nøytral fargedesign enkle møbler