åpent dusjområde på bakkenivå, gjennomsiktige glassvegger

Den funksjonelle og moderne utformingen av badet er spesielt viktig, slik at det blir en skikkelig oase av velvære i huset. Av denne grunn vil vi introdusere deg for de siste trendene innen baderomsinnredning. Dette inkluderer også dusjkabinetten, som ikke bare ser bra ut, men også er veldig praktisk og fleksibel. Nedenfor kan du finne ut alt om emnet og finne inspirerende designideer for ditt eget bad. Ha det gøy mens du leser!

Dusjkabinett for et barrierefritt bad

dusjkabinett baderomsinnredning stilig

dusjkabinett moderne bad design

gå i dusjen cons

moderne marmorfliser i dusjen

walk in shower dusjhode veggmontert moderne utseende

Dusjkabinett, dusjkabinett, gulv-til-tak-skvett, glassvegg

Dusj med badekar

svart flisvegg, dusjkabinett

Vet du hva en dusjkabinett er? Dette er faktisk det åpne dusjområdet, der frittstående glassflater eller murvegger fungerer som sprutbeskyttelse. Det er derfor nisjer og hjørner er spesielt populære, men alt er mulig, og du kan til og med ordne dusjkabinett midt på badet. Type sprutbeskyttelse avhenger først og fremst av omstendighetene på badet og dine personlige ønsker. Du kan velge en eller to individuelle vegger, som vanligvis er laget for å måle slik at alt passer senere. Men det er også mulig å klare seg helt uten sprutbeskyttelsen. Dusjen uten dusjkabinett ligner et walk-in closet og kalles ofte også en “walk-in shower”. Nedenfor presenterer vi deg ikke bare noen få moderne ideer for et åpent dusjområde, men forklarer deg også sine positive og negative sider. Fortsett å lese!

Dusjkabinett – fordeler

Moderne dusjområde, glasspartisjon

åpne dusjområder med aksentfliser

dusjkabinett med dusjkabinett i glass

Dusj i glass med moderne utseende

Bad gulv nivå dusj sprutbeskyttelse dekorativ glassvegg

Dusjområde åpent for moderne baderomsinnredning

dusjkabinett aksent vegg svart flis

dusjkabinett montere kostnader

dusjkabinett uten dusjnisje

Åpent dusjområde med gulvkabinettet

moderne bad tregulv badekar åpen dusj

åpent dusjområde på bakkenivå, gjennomsiktige glassvegger

Walk-in dusjer ser ikke bare flotte ut, men har også en rekke praktiske fordeler. Først og fremst gir de deg mer bevegelsesfrihet og kan enkelt tilpasses alle typer planløsninger. Dette gir deg muligheten til å utnytte plassen best mulig, noe som er en stor fordel for små bad. Rengjøring av den åpne dusjen er også mye raskere sammenlignet med dusjkabinetter. Dusjkabinettet gir ganske enkelt mindre overflate for smuss og kalk å angripe. Gulvet og glassflatene er store, men også veldig enkle å ta vare på. I tillegg har dusjkabinetten verken ramme eller hengsler, eller fold- eller skyvedører der smuss kan feste seg. Som allerede nevnt har dusjkabinettene ikke terskler, dører og en stor inngang. Det gjør dem bare ideelle og mye tryggere for funksjonshemmede og gamle mennesker.

Åpen dusj for et helt individuelt baderomsdesign

Dusjområde åpent for bad brune fliser

walk-in dusj glassvegger aksent vegg grå fliser

moderne bad åpent dusjområde glassvegg

dusjkabinett fordeler det moderne utseendet

åpent dusjområde sprutbeskyttelse moderne utseende

åpent dusjområde dusjhode festet til veggen

En annen fordel med den åpne dusjen er at den er spesielt fleksibel og kan tilpasse seg – både til dine behov og ønsker, så vel som til forholdene i rommet. Walk-in dusjer kan settes opp individuelt, og det gjør dem spesielle og unike. Selv om det åpne dusjområdet ikke er billig i det hele tatt, og du ikke kan ordne det selv, er det definitivt verdt å investere i. Årsaken er at denne typen dusj virkelig er permanent og kan brukes hele livet uten problemer. Den åpne dusjen kan også være nyttig i fremtiden – for eksempel hvis dine gamle foreldre flytter sammen med deg. I tillegg skaper det en behagelig romfølelse med sitt moderne utseende. Og hvis du ikke er fan av de klare glassveggene, kan du ganske enkelt velge frostet glass eller frostet glass som sprutbeskyttelse.

Ulemper med dusjkabinettene

åpent dusjområde skillevegg toalett

dusjkabinett moderne bad med badekar

dusjkabinett med skillevegger

åpent dusjområde praktiske fordeler

dusjkabinett moderne bad

moderne bad åpent dusj badekar

Men dusjkabinetter har også noen ulemper. Som med alle dusjer er det fare for at det sklir i de åpne dusjområdene. For ikke å få et alvorlig fall, anbefaler vi at du velger sklisikre fliser eller installerer spesielle sklisikre bånd ved inngang og utgang. Disse ser ikke spesielt estetiske ut. En annen god løsning er den sklisikre matten som er plassert på dusjgulvet. De fleste dusjkabinettene har vanligvis dusjhodet montert på veggen. Dette betyr at vannet alltid renner fra toppen av hodet ditt og du blir automatisk håret vått. I tillegg kan du ikke sjekke vannet på forhånd for å avgjøre om temperaturen er riktig. I tillegg, hvis dusjen er bygget på et helt plant gulv, er det fare for at vann samler seg og søl ut av dusjområdet. For å unngå dette bør du rengjøre sifonen regelmessig og finne en måte å kontrollere vannstrømmen på.

Finn ut mer om dusjkabinettene og prisene deres her.