Strukturelt gips for innvendig og utvendig

Strukturelt gips danner en tredimensjonalt strukturert overflate som er egnet for fasader og innvendige vegger. Strukturen kan bestå av et synlig aggregat eller mønsteret kan dannes under påføring ved hjelp av forskjellige verktøy og teknikker. Verktøy for strukturell gips kan være veldig forskjellige, avhengig av fantasi og ønske om forbedring av hjemmet. For eksempel flyte, sparkel, treblyant, kost eller kam og mange andre. Strukturelle gips har blitt brukt til dekorasjon siden 1700 -tallet og har alltid vært en klassiker for yttervegger og de siste årene også for innvendige vegger..

Konstruksjonsgips for utvendig fasade

Konstruksjonsgips for utvendig fasade

Strukturelt gips for utvendige fasader bør fremfor alt være værbestandig og forbli motstandsdyktig mot ytre forhold. Elastisiteten er også en veldig viktig egenskap, ellers må haglskader påregnes. Det er nok eksempler på fasader med haglskade, hvor det har dannet seg punkter eller til og med hull ved haglleddene. Gode ​​vanndampdiffusjonsegenskaper gjør at rommet kan puste. I tillegg til å være pustende, bør konstruksjonsgipset også være fritt for skadelige stoffer, fordi plaster vanligvis er egnet både ute og inne.

De vanlige typene dekorativt gips er:

  • Mineral gips – består av sand og bindemiddel. Bindemiddelet kan være kalk, gips av sement eller sement. De kan finnes i forskjellige farger, strukturer og korn. Pustende gips som ikke anbefales for sokkelområdet.
  • Silikatgips – et mineralsk gips som er gjennomtrengelig for vanndamp og motstandsdyktig mot slitasje. Sett til alkalisk for utendørs bruk for å forhindre vekst av mose og alger. Også egnet for gjør-det-selv-brukere fordi den tilbys klar til behandling. Det eneste som gjenstår er valg av farge – hvit eller farget?
  • Gips i silikonharpiks – Det høyeste kvalitetsnivået blant de dekorative gipsene med en veldig høy fasadebeskyttelse. Bindemidlet her er silikonharpiksen. Ekstremt smussavvisende og derfor lett å ta vare på. Ideell for utvendige fasader. Tilbyr et meget omfattende fargespekter, veldig intense farger og blandinger er også mulig.
  • Mosaikkgips -består av granulat av naturstein, ekstremt slitesterkt, vannavvisende og pustende. Det er her fargede steinplaster brukes til innvendig og utvendig. Meget egnet for sokkelområdet.

Strukturteknikker for nybegynnere

Pussing krever ikke bare ideer og godt humør, men også litt øvelse og dyktighet. Gni gips og rulleplaster er best for leken veggdekorering hjemme. Så du kan bli inspirert og fordype deg i det omfattende utvalget av farger og korn. Rengjøringsteknikker er veldig forskjellige og interessante. Å få en struktur på glatt gips er ikke så vanskelig. Du tar en svamp, pensel eller enkel fille og du ser at resultatet ikke er så ille.

Strukturell gips for innvendige områder

Her fikk vi et flott resultat. Gipsfargen kalles “Marone 11” i merkets fargepalett og har en vakker gullfarge som ser veldig annerledes leken ut med lyset i rommet. De myke sandtonene til de beige møblene passer veldig godt sammen og får rommet til å se lysere og større ut. Fargeaksenter er selvfølgelig tillatt når som helst.

Passer strukturen inn i dagliglivet?

Strukturen på veggen bør allerede tilpasses hverdagen i huset. Konstruksjoner med punkter kan bli skadet raskt, for eksempel av støt, og er ikke så enkle å rengjøre. Spesielt når det er barn, anbefales ikke uttalte strukturer, fordi de liker å smøre på veggen og kan til og med skade seg selv. Så gipsstrukturen for interiøret bør allerede vurderes og passe familielivet.

Strukturelt gips som et dekorativt element for en stilig atmosfære

Dekorative vegger med teksturert gips er et skikkelig blikkfang i rommet

Som et dekorativt element ser teksturert gips spesielt elegant ut, og takket være kontrasten med de andre veggene, setter det en flott aksent i rommet. I dag tilbyr moderne veggdesign med dekorativt gips et flott alternativ til tapet, som også er langsiktig og lett å ta vare på.

Jo grovere kornet, jo grovere utseende

Konstruksjonsgips for utvendig fasade

Klassisk struktur og farge for utendørs bruk

Klassikeren for utvendige fasader

Dekorativt strukturert gips for innvendig og utvendig Dekorativt gips for veggedesign

Strukturelt gips som dekorasjon for innvendige og yttervegger  Sandete jordfarger virker beroligende

Trebrettinntrykk for betongutseende

Gjør inngangspartiet elegant

Sandfarger velges alltid riktig

Brann på veggen

hyggelig og søt

Gylne nyanser for innsiden Ulike kornstørrelser gir forskjellige strukturer

Trelook med teksturert gips

Betong ser gjennom strukturert gips

Strukturell gipstest

Farget steingips

Krokodillemønster - bare flott

Strukturelt gips med lyseffekt - elegant design

Søknadsteknikker

Strukturelt gips for innvendige vegger

Månens struktur

Gips av steinharpiks

Barokkmønster og edle teksturer

Strukturelle pusseteknikker

Strukturelt gips for en orientalsk atmosfære

Sving murske og få struktur  Kornprøver for innvendige gipsvarianter  brukt utseende teksturert gips

Van Gogh -vegg

Strukturelt gips for interiør     Innvendig gips til vegger