Tenker du på å friske ut hjemmet ditt med et nytt gulv snart? Som du sikkert allerede vet, kan dette ha stor innvirkning på estetikken i interiøret eller eksteriøret. Derfor må valget ditt være godt koordinert med dine levekår og krav. Ett gulv som du vanligvis ikke kan gå galt med, er naturstein. Tross alt er det ikke for ingenting at det har vært en favoritt blant mange arkitekter i årtusener. Nykommeren i denne kategorien er steinteppet.

Steinteppe - fordeler og ulemper med det trendy natursteingulvet foran hagen garasjen hus steinstein

Hva er et steinteppe uansett?

Steinteppet er et utmerket alternativ til fliser, parkett, laminat, linoleum, tepper, etc. Den består av en blanding av mineralpartikler av forskjellige former, størrelser og farger – kvartssand, sjøstein, marmor og til og med halvedelstener. Sanden fyller hullene mellom de større bitene og styrker overflaten. Til slutt helles et bindemiddel, vanligvis epoxyharpiks eller PU -harpiks, over alt for å fikse det endelige designet.

Det ferdige steinteppet ser ikke bare fantastisk og unikt ut, men har også økt styrke og holdbarhet over lengre tid. På grunn av bruk av en polymer som en bindende komponent, er dette gulvbelegget også fuktresistent etter at det er helt herdet. Disse egenskapene lar deg bruke et steinteppe i mange områder, for eksempel oppholdsrom, bad, kjøkken, balkonger, trapper, hager, garasjer, forretningslokaler, etc. Dette er imidlertid bare en brøkdel av alle fordelene. I dagens artikkel skal vi se nærmere på dette moderne gulvet og introdusere dets viktigste egenskaper.

Steinteppe - fordeler og ulemper med den trendy trappen i naturstein til natursteinhuset

Steinteppet og dets mange fordeler og ulemper

Steinteppet, som andre gulvbelegg, har en rekke forskjellige fordeler og ulemper. Her er noen av de viktigste:

fordeler

 • Relativt enkel og rask installasjon: steinteppet helles på samme måte som avrettingsmasse. Dette kan enkelt gjøres på et eksisterende betong- eller flisegulv. Men dette er på ingen måte et DIY -prosjekt. Det er best å kontakte en spesialist på feltet slik BodenDOC selskap.
 • Gug egnet for både innendørs og utendørs områder.
 • Høy motstand mot termisk og mekanisk belastning. Steintepper tåler temperaturer mellom -40 og +120 grader, lastekapasiteten er rundt 45 tonn. Det er enkelt å reparere selv om det er skadet.
 • Godt egnet for allergikere, da veldig lite støv heves når du går på denne overflaten.
 • Felles, glatt overflate og dermed optisk forstørrelse av rommet. På grunn av denne eiendommen blir steintepper i hageområder aldri overgrodd med gress, ugress, mose og andre planter.
 • Sklisikker selv når den er våt, noe som gjør den ideell for fuktige rom.

Steinteppe - fordeler og ulemper med det trendy natursteengulvet naturstein rundt bassenget

 • I likhet med andre natursteingulv lagrer steinteppet også varmen lenger, noe som gjør den veldig energieffektiv, spesielt i kombinasjon med gulvvarme.
 • Siden småsteinene er helt glatte og runde, føles de veldig komfortable under føttene dine og fungerer som en massasje samtidig. Dette gjør steinteppet ideelt for installasjon rundt bassenget, på badet eller på balkongen hvor du kan nyte gulvet barbeint.
 • Utformingen av steinteppet er veldig allsidig. Du kan kombinere den med store steinfliser, lage fantastiske mosaikker, eller bruke småstein i forskjellige farger og designe komplekse mønstre.

ulempe

 • Relativt høye kostnader for materialer og installasjon, men fortsatt billigere enn steinfliser i storformat eller massivt tre.
 • Vanskelig å fjerne.
 • Feil bruk kan fortsatt forårsake riper, sprekker og gjenstridige flekker.

Steinteppe - fordeler og ulemper med den trendy stenen i naturlig steingulv moderne trendy

Stell og rengjøring av steinteppet

Vent med den første rengjøringen til steinteppet er helt herdet. Det øverste polymerlaget herder normalt etter 24 timer, men hele gulvbelegget bør egentlig ikke brukes på 5 eller flere dager.

Bruk et preparat som er fritt for aggressive løsningsmidler for rengjøring. Ellers kan bindemidlet i steinteppet oppløses, og i løpet av noen få år kan til og med små små ruller gjennom huset. Spesielle rengjøringsmidler for steintepper er tilgjengelige for å eliminere denne risikoen. Hvis tappevannet er veldig hardt, bør du også tørke gulvet etterpå med en myk mikrofiberklut for å unngå stygge hvite flekker etter tørking.

Steinteppet er et visuelt tiltalende og trendy alternativ til mange andre klassiske gulvbelegg. Hvis du vil bruke og nyte fordelene med dette unike gulvet selv, er det best å kontakte en pålitelig spesialist.

Steinteppe - fordeler og ulemper ved den trendy kombinasjonen av natursteingulv i tre og naturstein