Amman, den moderne og gamle hovedstaden i Jordan, er en av de eldste kontinuerlig bebodde byene i verden. I denne byen blandes de moderne bygningene med restene av de gamle sivilisasjonene. Overfloden av skinnende hvite hus, kebabboder med stekt kjøtt og små kafeer hvor du kan drikke sterk arabisk kaffe, fortryller deg med en stemning rett ut fra tusen og en natt.

Utsikt over hovedstaden i Jordan

hovedstaden i Jordan (Jordan) - Amman - En moderne by bygget på tidens sand

Hovedstaden i Jordan ble nevnt i Det gamle testamente som Rabbath-Ammon, kjent som Ammonittenes hovedstad, den ble også kjent som “vannbyen”.

I den gresk-romerske perioden på 300-tallet f.Kr., byen Philadelphia (gresk for “Broderskapets kjærlighet“) Omdøpt etter den ptolemaiske herskeren Philadelphus (283-246 f.Kr.).

Amman bytur

Byen kom senere under så vel Seleucid som Nabataean -styre til den romerske generalen Pompeius annekterte Syria og gjorde Philadelphia til en del av Decapolis League – en løs allianse av ti gratis bystater, bundet av mektige kommersielle, politiske og kulturelle interesser under total troskap. til Roma.

Under påvirkning av romersk kultur ble Philadelphia generelt rekonstruert i en stor romersk stil med søyle, bad, et amfi og imponerende offentlige bygninger.

Nyere utgravninger viser hus og tårn som antas å ha blitt bygget i steinalderen

hovedstaden i Jordan Et Hashemitt-kvartal i Amman Jordan

I den bysantinske perioden var Philadelphia sete for en kristen biskop, og flere kirker ble bygget som et resultat. Byen hadde trukket seg noe tilbake i år 635 e.Kr. Da islam spredte seg nordover fra den arabiske halvøy, ble landet en del av sitt domene. Hans opprinnelige navn Ammon eller Amman ble returnert til ham.

Abu Darwish -moskeen i hovedstaden i Jordan

hovedstaden i Jordan Abu Darwish -moskeen

Den moderne historien til hovedstaden i Jordan begynte på slutten av 1800 -tallet da osmannerne flyttet en koloni av sirkassiske emigranter i 1878. Da staten Østbanken ble opprettet og flyttet av det arabiske opprøret, gjorde Emir Abdullah ibn Al-Hussein grunnlegger av Hashemite Kingdom of Jordan Amman til hovedstad i 1921. Siden da har hovedstaden i Jordan raskt utviklet seg til en moderne og storby med forvandlet godt over to millioner mennesker.

Amman – en mangfoldig storby

hovedstaden i Jordan Amman

Amman er en by med forskjellige ansikter. I østlige Amman hersker konservative islamske idealer over lokalbefolkningen bare noen skritt unna palestinske flyktningleire, mens vestlige Amman virker som en helt annen verden – med sine trendy kafeer, eklektiske kunstgallerier, grønne nabolag og restauranter i verdensklasse. Den jordanske hovedstadens sanne karakter kan bare forstås etter å ha besøkt de to delene.

utgravninger i hovedstaden i Jordan

New Yorks Fifth Avenue og Paris Champs Elysees er kanskje mer kjent enn Ammans Rainbow Street, men denne gaten er ikke mindre glamorøs. Kilometeret med asfaltert stripe strekker seg gjennom det fargerike og multietniske kosmopolitiske sentrum av Jabal Amman. Der kan besøkende til Joradnien nyte de mest eksklusive og spennende butikkene, nattklubbene, kafeene og restaurantene.

En tur / retur fra Amman

Det blomstrende nabolagets bakgater er hjemsted for en rekke kulturinstitusjoner, inkludert Royal Film Commission og Wild Jordan miljøbyrå. Det er her bykulturene smelter sammen med den arabiske sjelens ånd.

Paraplyer henger over en smal trapp

Paraplyer som henger over en smal trapp i Amman, Jordan.

Start utforskningen der amerikanske hurtigmatkjeder konkurrerer med lokale bedrifter og hvor neonlys lyser dag og natt. Hopp over den vestlige importen og dra i stedet til en av de lokale kafeene for en tørstslokkende jasminte eller en sterk kaffe. Få drinken din til å gå, og gå deretter til toppen av Rainbow Street for en av de beste panoramautsiktene i byen.

hovedstaden i Jordan romersk teater

På fredag ​​blir gaten overtatt av Souk Jara -markedet. Lokale håndverkere og kunstnere selger sine nyeste smykker, treskjæringer og malerier fra de provisoriske bodene, og gaten har en nesten karnevallignende følelse.

Hovedstaden i Jordan kong Hussein Bin Talal -moskeen

Midt i dette moderne nabolaget ligger Forum Romanum, et levn fra Jordans lange historie. Torget ble bygget i 190, og var et av Romas keiserlige største offentlige torg. I dag er det bare en serie søyler som gjenstår, men det er fortsatt verdt et besøk for å gå under steinsprutene.

Jordans hovedstad

Eastern Amman har sine egne skatter, og den mest imponerende er det romerske citadellet. De gamle søylene, trappene og buene som er igjen på stedet er bevis på hovedstadens påstand om å være en av de eldste kontinuerlig bebodde byene i verden. Det nærliggende honningkake-fargede Temple of Hercules ble bygget under Marcus Aurelius i AD 162 og tilbyr besøkende en annen flott utsikt over byen.

hovedstaden i Jordan Citadel Amman Jordan

Jordans hovedstad

Jordan-hovedstaden Al Balad

Jordan-hovedstaden Al Balad

hovedstaden i Jordan Amman, hovedstaden i Jordan

hovedstaden i Jordan Amman Temple of Hercules på citadellhøyden  hovedstaden i Jordan AmmanNight

hovedstaden i Jordan Et gammelt romersk amfiteater i Amman Jordan

hovedstaden i Jordan Qasr

hovedstaden i Jordan sentrum-krydder

Jordans hovedstad

Jordans hovedstad

capital-of-jordanFullSizeRender-72-e1444653795219

Jordans hovedstad

hovedstaden i Jordan hybrid-Amman-Jordan-Reuters-Muhammed-Hamed

hovedstaden i JordanIMG_2882

Jordans hovedstad

Jordans hovedstad

Jordans hovedstad

Jordans hovedstad

Jordans hovedstad

hovedstaden i jordanimg_5263

hovedstaden i JordanIMG_5968

hovedstaden i Jordan-kongen Abdullah-moskeen Amman om natten

hovedstaden i Jordan-kongen Abdullah-moskeen Amman

hovedstaden i Jordan-kongen Abdullah-moskeen Amman2

hovedstaden i Jordan-kongen Abdullah-moskeen Amman3  hovedstaden i jordan-folket6

hovedstaden i Jordan Den moderne monarken Dronning Rania av Jordan

hovedstaden i jordanrainbow-street-amman-jordan-azzara-1

Romersk teater i Amman  

hovedstaden i Jordan romersk teater Amman Jordan

                           

Romersk teater i Amman; Utsikt fra citadellet

hovedstaden i Jordan Souk Jara  hovedstaden i Jordan trapper-i-amman-1024x768