Category

Architektūra

Category

Patricko Blanco vertikali sodo sistema, prancūziškai žinoma kaip „Le Mur Vegetal“, yra ekologiška meno forma, kuri visame pasaulyje iš naujo išrado miesto peizažus į patrauklius augalijos vaizdus, ​​leidžiančius tiek augalams, tiek pastatams gyventi harmonijoje ir gali būti įgyvendinta bet kur: patalpose. arba lauke ir bet kokioje klimato aplinkoje.

Patrick Blanc yra prancūzų botanikas ir vertikalaus sodo išradėjas. Patrikas taip pat yra mokslininkas, nuo 1982 m. Dirba CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique), vertikalūs Blanco sodai jį apkeliavo visame pasaulyje, kurdami neįtikėtinus kūrinius miestams, viešiesiems pastatams, muziejams, viešbučiams, komercinėms patalpoms ir privačioms rezidencijoms..

Vertikalus sodas Madride

Prekybos centras „Emporium Bangkok“

„Galeries Lafayette“ – Berlynas

Halles Avignon – Provansas, Cote, d’Azue

„Hotel Departement Hauts de Seine“, Nanterre, Paryžius

Londonas – viešbutis „Athenaeum“

Pacha vairuotojas Londonas

Pont Max Juvenal Aix en Provence

Quai de Branly muziejus, Paryžius, Prancūzija

Quai de Branly muziejus, Paryžius, Prancūzija

„Astralia Cite de l’Espace Toulouse“

Peržiūrėkite svetainę

魅力的な熱帯の島のヨットプロジェクトは、英国を拠点とするヨットデザイン会社Yacht IslandDesignsによって設計されています。浮かぶ熱帯の島は鋼鉄でできており、長さは90メートルで、夕日に沈むような甘美で豪華な環境を構築するのに十分なスペースがあります。ヨットの上に建てられた火山は、小屋と豊かな緑がプールを囲むプールに流れる水を導きます.

コンセプトヨットはトロピカルアイランドパラダイスと呼ばれていました。ヨットの後ろにある格納式のビーチデッキは、追加の快適なリラクゼーションゾーンを提供します。 4つのVIPゲストスイートと魅力的なオーナーズスイートが火山に組み込まれているこのヨットには、映画館、図書室、ゲームルーム、ジム、サウナなどのハイエンド機能が備わっています。.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

ウェブサイトを見る

Ramioje ir erdvioje Švedijos viloje yra pagrindinė gyvenamoji vieta, garažas, arklidės ir didelis šoninis pastatas su keturiomis automobilių stovėjimo vietomis ir privačiais biurais.

Išskirtinę pagrindinę vilą supa puikus sodas su didele veja ir dekoratyviniu akmeniu. Šių namų gyventojai, kurių bendras plotas yra 450 kvadratinių metrų, turi daug vietos poilsiui ir šeimos veiklai. Interjeras yra užburiantis ir sujungia šiuolaikinį komfortą su elegantiškomis tradicinėmis detalėmis. Patekęs į vidų, potencialus lankytojas yra priblokštas erdvios prieškambario, kuris susisiekia su svetaine, virtuve ir biblioteka.

 

Gražus ir gerai įrengtas židinys skleidžia šviesą ir šilumą, kartu sukurdamas romantišką atmosferą. Valgomojo zoną supa stiklinis paviljonas, iš kurio atsiveria sodo vaizdai.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peržiūrėkite svetainę

Įsikūręs Los Andželo Venecijos kanaluose, Kalifornijoje, „Hover House 3“ yra trečiasis „Glen Irani Architects Hover House“ serijoje. Šioje serijoje pagrindinis dėmesys skiriamas maksimaliam gyvenimui lauke mažose aikštelėse, „pakeliant“ pastato apvalkalą aukščiau lygio, kad būtų sukurta erdvė lauko gyvenamajai aplinkai. Šioje serijoje siūloma sumažinti vidinę gyvenamąją erdvę ir naudoti mažiau išteklių reikalaujančius gyvenimo lauke patogumus. Ateinančiais dešimtmečiais didėjant medžiagų ir darbo sąnaudoms, didėjantis lauko funkcionalumas ir mažėjantis patalpų plotas vidutinio klimato zonose yra vienas iš sprendimų didėjančioms išlaidoms ir per dideliam pastatų išteklių vartojimui..

„Hover House 3“ naudoja daugybę tvarumo pagerintų technologijų. Įgyvendinus pagrindinių sistemų energijos analizę, buvo naudojamos išorinės dirbtinės skalūno plokštės, betoninės sienos ir spinduliuojantis hidroponinis šildymas bei daugelis apdailos medžiagų. Natūrali ventiliacija yra kruopščiai sukurta, tinkamai išdėstant langus ir vėjo bokštą, kuris tęsiasi 9 colių virš stogo (maksimalus leidžiamas kodas), kad būtų išvengta oro kondicionavimo. Ant stogo montuojamos fotovoltinės plokštės kompensuoja 80% energijos poreikio. Išskyrus vidinius sienų dažus, visa vidaus apdaila yra sukurta taip, kad ji tarnautų neribotą laiką, kad ateityje būtų sumažintas arba visiškai pašalintas apdailos pakeitimas.

Peržiūrėkite svetainę

„Bruns Architecture“ suprojektavo „Midvale“ kiemo namo Madisone, Viskonsine, renovaciją, suderindama vidinį kiemo pobūdį su drąsiu ekstraverto asmenybe, tvarkydama privatumo klausimus..

Įsikūręs judriame bulvare valstijos sostinėje, 1, 685 sf pusės amžiaus rančos namai buvo uždaryti ir nekviesti, todėl jo erdvės buvo tamsios ir atsietos nuo svetainės. „Midvale Courtyard House“ atnaujinimas ir 840 sf papildymas prideda tinkamą įėjimą, aukštesnį pagrindinį komplektą ir dengtą automobilių stovėjimo aikštelę, tačiau taip pat pradurta ir ištempia tvirtas formas, kad sukurtų ryšį tarp vidaus ir lauko erdvių.

Atsistojęs savo aikštelėje, namas yra apsaugotas nuo judraus gatvės eismo. Tačiau gretimi kaimynai yra glaudžiai išdėstyti, o tai kelia iššūkį atverti interjerą šviesai ir vaizdams. Sukūrę privačių lauko kambarių seriją, vidinės erdvės vizualiai peržengia savo pradines ribas. Dėl to planas tampa nepriklausomų sparnų, kurių kiekvienas sutelktas į unikalius programinius reikalavimus, rinkiniu. Aukštesni lubų aukščiai yra sukurti viešajame gyvenamajame sparne, pritvirtinus naują antrą aukštą virš pradinio lubų aukščio, kad šviesa galėtų prasiskverbti giliau į pagrindinį lygį.

Patirtis yra choreografuojama per privačių kiemų ir vidinių zonų seką. Svetainių sienų serija su skirtingu neskaidrumu organizuoja kelius, sujungiančius išorinius kambarius ir suteikiant prieigą per visą planą. Naujas įėjimas ir vertikalios cirkuliacijos komponentas, sudarytas iš savo kiemo, perorientuoja namo fasadą, o naują variklio aikštelę sujungia su pagrindine konstrukcija. Naujo įrašo geometrija išspaudžiama į pagrindinę formą, kad būtų galima sutvarkyti virtuvę pirmame aukšte ir pagrindinę vonią antrame aukšte. Pagrindiniame lygmenyje medinės grindys virsta lubų paviršiumi. O pagrindinėje vonioje egzotiška medinė juostelė sulankstoma į viršų ir apibrėžia į SPA panašų drėgną zoną. Virš kaimyninių namų įsikūrusiame naujame pagrindiniame liukso numeryje yra privati ​​kiemo terasa. Dalinio aukščio privatumo siena sukuria intymumą, užmaskuodama gretimus stogus, palikdama tik vaizdus į brandžius medžių vainikus.

Pastato apvalkalas atnaujintas nauja izoliacija ir stogo mazgais. Energiją taupančios mechaninės sistemos pakeičia pasenusią infrastruktūrą. Naujoji izoliuota, mažo e stiklinė danga natūraliai apšviečia vidines erdves, o visas papildomas apšvietimas yra patobulintas naudojant energiją taupančius šviestuvus ir lempas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daugiau įkvėpimų

Sukurta Filadelfijos studijos „Metcalfe Architecture“ & Dizainas, 3775 kvadratinių pėdų „Seidenberg House“ yra Lafayette Hill, Pensilvanija, JAV.

Šis anksčiau restauruotas šiuolaikinis amžiaus vidurio komplektas visiškai išnaudoja savo nesugadintą vietą vešliuose pietryčių Pensilvanijos miškuose. Mes įstūmėme viršutinį šios konstrukcijos lygį į medžių viršūnes, paversdami jį dangaus namu, išplėstu antro aukšto gyvenamąja erdve ir įėjimu, atnaujinta virtuve, svetainėmis ir vonios kambariais.

Iš naujo sukonfigūravome nedidelį esamą įėjimą į dviejų aukštų įėjimo salę, kurią antrame aukšte kirto stiklas. Dabar ši salė veda į palaipsniui atviresnę virtuvę, valgomąjį ir gyvenamąsias erdves. Iš naujų virtuvės ir valgomojo langų atsiveria panoraminiai lauko vaizdai.

Antrojo aukšto miegamasis ir vonios kambarys tapo erdvia, šviesia oaze medžių viršūnėse. Su nuostabiais vaizdais į aplinkinį kraštovaizdį, mes sukūrėme plaukiojančio stogo išvaizdą miegamajame, naudodamiesi rūsio langais ir aštuonių pėdų aukščio stiklinėmis durimis, atsiveriančiomis į liukso numerio balkoną. Plieninis ir grūdinto stiklo tiltas, pagamintas vietinio amatininko, sujungia pagrindinį miegamąjį ir vonią su likusia namo dalimi.

 

 

 

 

 

 

Peržiūrėkite svetainę

Slidinėjimo kurortas „Penthouse“, esantis 6000 kvadratinių pėdų plote Kolorado valstijoje, JAV, yra trijų aukštų, jame yra keli kambariai, iš kurių atsiveria kvapą gniaužiantys kalnų vaizdai, vyno urvas, šeimos kambarys ir septyni vonios kambariai..

Siekiant padidinti šilumos ir jaukumo idėją, namuose neutralios spalvos sumaišomos su liepsnojančių apelsinų ir geltonų spalvų pliūpsniais. Viskas tvarkingai ir skoningai sutvarkyta. Akmuo ir medis pabrėžia ypatingą ryšį tarp interjero ir eksterjero, o dėl tekstūros ir šviesos viskas viduje atrodo svetingai. Nuostabi rezidencija, kurią užbaigė „New Mood Design“, yra puikus šiuolaikinės architektūros pavyzdys, į kurį įterpiamas akmuo, stiklas, medis ir tinkas kaip pagrindinės medžiagos, tuo pačiu išlaikant patogius kalnus primenančius drabužius..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peržiūrėkite svetainę

„Cascading Creek“ namas buvo mažiau suvokiamas kaip namas, o labiau kaip Centrinės Teksaso geografinės vietovės kalkakmenio sluoksnis..

Stogas sukonfigūruotas taip, kad sukurtų natūralų lietaus vandens surinkimo baseiną, skirtingai nuo pavasario baseinų, esančių Teksaso kalvos šlaituose. Šie baseinai panaudoja papildomus natūralius srautus, naudojant fotovoltines ir saulės karšto vandens plokštes. Vanduo, elektra ir šiluma, surinkta ant stogo, susieta su plačia klimato kondicionavimo sistema, kuri naudoja vandens šaltinio šilumos siurblius ir spindulines kilpas, tiekiančias gyvenamąjį namą tiek šildymui, tiek vėsinimui. Klimato sistema yra prijungta prie geoterminių žemės kilpų, baseinų ir vandens, todėl sukuriama šilumos mainų sistema, kuri sumažina priklausomybę nuo elektros ar dujų.

Be technologinių, namo forma ir vieta subtiliai sprendžia Amerikos priemiesčio socialines problemas. Stebėtinai žemas namo profilis, palyginti su gatve, yra svarbi alternatyva masyvių priemiesčio namų Teksase morfologijai-įėjus iš gatvės žvelgiama į vandens surinkimo namo stogus. Priešingai nei kuklus veidas, nukreiptas į gatvę, rezidencija dosniai prisistato žemiau esančios dykumos link, apimdama gamtą, jos neapsunkindama.

Pagrindinis oficialus projekto gestas į nuožulnią vietą įterpia dvi ilgas vietines kalkakmenio sienas, tarnaujančias kaip nugarėlės viešajam ir privačiam namo sparnui. Sienos ir jų išskleisti sparnai priglaudžia prijaukintą kraštovaizdį, kuris tarnauja kaip išplėstinė gyvenamoji erdvė, nukreipta į upelį žemiau ir apsaugota nuo vandens srautų, tekančių iš aukščiau esančios gatvės staigių liūčių atveju. Ribinių sienų ir pastato elementų išdėstymą informavo trys subrendę vietiniai ąžuolai.

Atsižvelgiant į nuolatinį nepastebimai nuožulnaus stogo atskaitos tašką, grindų terasos išilgai žemės kontūro apibrėžia vidų į atskiras erdves, didėjančias tūrio aukštyje nuo santykinio įėjimo salės suspaudimo. Kiekvienas namo sparnas baigiasi stogo konsolėmis iš vienos kolonos, atlaisvinančios išorines sienas, kad jos būtų visiškai įstiklintos, dienos šviesą užliejančios aukštą ir atvirą svetainės erdvę ir iš jos atsiveria nuostabūs baseino denio ir miškingų siluetų vaizdai. už Teksaso kalvos šalies.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peržiūrėkite svetainę

Vila yra ramiame priemiestyje, vadinamame Ramot Hashavim, netoli Raanana ir Ramat Ha Sharon. Ši vietovė kupina istorijos ir iš tikrųjų buvo pirmoji žemės ūkio bendruomenė, kurią 1933 metais Izraelyje įkūrė vokiečių imigrantai ir netoli miesto įkūrė mažų ūkių mošavą..

Dabar tai yra viena iš madingiausių investicijų sričių ir tapo geidžiama vieta įspūdingiems privatiems ir atskiriems namams.

Vila buvo sukurta vadovaujant Argentinos architektui Nesto, kad sukurtų unikalų sprendimą, kaip pastatyti stilingą šeimos namą, kuris užtikrintų privatumą šeimos vaikams, turintiems savo „ankštis“ namuose, ir intymumą tėvams, kurie džiaugiasi savo šeimininku. miegamasis su vaizdu į baseiną ir teritoriją. Yra 4 miegamieji su kiekvienu vonios kambariu ir svetainės erdve, taip pat pagrindinis liukso numeris su persirengimo kambariu ir jo bei jos vonios kambarys. Taip pat yra kambarinių kambarys ir paslaugų zona. Vila taip pat gali pasigirti privačiu kino teatru, žaidimų kambariu su snukeriu ir stalo tenisu, itališkai suprojektuota „Armani Casa“ virtuve..

Ramioje trijų žemės pusių aplinkoje yra taika ir tyla nuo TLV šurmulio ir šurmulio. Jame auga įvairūs vaismedžiai, įskaitant apelsinus, greipfrutus, avokadus ir citrinas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peržiūrėkite svetainę

„57Studio“ aprašymas „Fray León House“ yra rajone Santjago, Čilės rytinėje dalyje, ir viena iš jo savybių yra senų medžių buvimas. Erdvės išdėstytos „H“ formos augale, pritaikytame prie partijos, labai prižiūrint medžius ir sukuriant terasas, kurios sustiprina jų buvimą iš vidaus.

Pirmasis lygis yra organizuotas aplink vietinį Peumo (cryptocaria alba), einantį kartu su prieiga iš pietų. Iš salės pabrėžiamas didžiulio avokado medžio buvimas, o privatų sparną į rytus riboja senas kiparisas. Viešosios erdvės vakariniame sparne atsiveria į sodą per terasą šiaurėje. Prieš namą yra asfaltuota esplanada, pastatyta taip, kad prailgintų lankytojo artėjimą prie įėjimo, kur „Peumo“ įgyja svarbų vaidmenį.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Peržiūrėkite svetainę